Om U5-U12

Velkommen til U5-U12 i Vejle Boldklub
I Vejle Boldklub er vi meget glade for at byde velkommen til de små fødder, som starter med at spille i en klub fordi de elsker at spille fodbold og drømmer om at blive gode til det, og fordi deres forældre ved, at det er verdens bedste sport, som bygger broer på tværs af alder, køn og sprog, og som kan dyrkes næsten alle steder blot med en bold.

U5-U12 – børnefodbold
På de yngste årgange skal glæden ved fodbold grundlægges igennem et trygt læringsmiljø, og vi mener, det er vigtigt, at fodboldspillet er sjovt, socialt men også udviklende fra starten.

VB har en sportslig ansvarlig, der fungerer som konsulent og sparringspartner for trænerne, men den enkelte årgang skal være 100% forældredrevet. Dvs. der i forældregruppen skal findes et antal trænere tilpasset antal spillere, en holdleder og 2-4 deltagere til forældrerådet.

Træning
Træningen er aldersrelateret og tilpasset, så alle kan være med, og der vil altid være et element af leg. Det er vores mål, at udvikle spillernes individuelle færdigheder på alle niveauer. Den sportslig ansvarlige sikrer, at træningen foregår efter VB’s træningsprincipper og er aldersrelateret til pågældende årgang.

Vi tilbyder 2 gange træning om ugen fra april til oktober på græs eller kunstgræs i VB Parken og 1-2 gange om ugen fra oktober til april på kunstgræs eller i en hal.

Kampe og stævner
VB deltager i DBU’s turneringer på de respektive årgange. Fra U8 skal man i DBU regi tilmelde holdene i A, B eller C række, så her begynder vi også at inddele spillerne efter fodboldfærdigheder.

Udover DBU’s turneringer er der både udendørs- og indendørsstævner, som trænerne kan vælge at melde holdet til, og her må ofte påregnes en brugerbetaling.

Sociale aktiviteter
Det er vores mål at have forældreråd på alle årgange, som står for sociale arrangementer, f.eks. fællesspisning, sommerafslutning og juleafslutning, for at styrke sammenholdet.

Forventninger til spillere i VB

• Vi forventer, at I taler pænt til hinanden og til trænerne.
  • Vi forventer, at I bakker hinanden op
  • Vi forventer, at I er motiverede for at blive så dygtige som muligt til at spille fodbold.
  • Vi forventer at i prioriterer at deltage til kampe og stævner.

Forventninger til forældre i VB

• Vi forventer, at I hjælper jeres børn med at leve op til ovenstående.
  • Vi forventer, at I altid bakker op om trænerne og klubben, når børnene hører på det.
  • Vi forventer, at I udviser respekt for trænerne og klubben og det store frivillige arbejde, der udføres.
  • Vi forventer, at I opretter jer på Kampklar og sørger for at holde jeres kontaktdata ajourført.
  • Vi forventer, at I svarer på alle henvendelser fra trænere, holdledere eller andre.
  • Vi forventer, I opfører jer eksemplarisk på sidelinien og står med god afstand til trænere og spillere.
  • Vi forventer, I deltager aktivt i klubben som træner, holdleder og i forældreråd, at I ifm. kampe hjælper med at dømme samt kørsel til og fra, og derudover at I hjælper til arrangementer i VB Parken.

VB tøj
Alle medlemmer får et kampsæt med fodboldtrøje, shorts og fodboldstrømper, som de skal have med til alle kampe, og som de derudover også må bruge til træning og privat. Hvis I mister tøjet, skal I selv købe nyt.

Det er ikke på nogen måde et krav, at medlemmer køber VB træningsdragter, men på hjemmesiden er der link til en webshop, hvor der er mulighed for at købe forskelligt fodboldtøj, bl.a. træningsdragt og vores ”officielle” træningssæt (vi skelner mellem kampsæt og træningssæt), og hvis man alligevel skal købe træningstøj, så vil vi gerne opfordre til at købe VB tøj.

På flere årgange har man i forældregruppen kunnet finde sponsorer til dragter, jakker mv. – og det er man meget velkommen til at henvende sig omkring mulighederne for.

Hvis man ikke træner i VB tøj, kan man træne i tøj fra KUV klubber eller udenlandske klubber.

Benskinner og fodboldstøvler er obligatorisk til udendørs og indendørssko til indendørs.

Adgangskort til Vejle Stadion
Alle medlemmer får et adgangskort til alle VB’s hjemmekampe på Vejle Stadion. Hvis I ikke har et kort, kan I henvende jer til jeres holdleder.