Bogen Mr. VB samt supplement

image

Som supplement til bogen "Mr. VB" er der udarbejdet en beskrivelse af Ejgil Jensens arbejde som sekretær i Vejle Boldklub i perioden 1958 til 2005. Beskrivelsen er skrevet af Mogens Hansen ved interview af Ejgil Jensen, samtidig med at bogen blev udarbejdet.

VB's sekretær Ejgil Jensen 1958 - 2005

Et lang liv med fodbold og Vejle Boldklub

1938-1956 spiller i Vejle Boldklub

1959-2005 bestyrelsesmedlem (sekretær) i Vejle Boldklub

24/2 1982-31/1 1989 og 5/6 1989-30/6 1996  administrerende direktør i Vejle Boldklub Aps. og A/S

1976-1980 medlem af bestyrelsen i Jysk Boldspil Unions Region 3 (Århus og Vejle Amter)

1982-1996 medlem af Divisionsforeningens programudvalg.

1987-1991 medlem af Dansk Boldspil Unions bestyrelse

En sekretærs opgaver

At være sekretær i VB er meget andet end at udarbejde dagsordener til bestyrelsesmøder og skrive referater.

-  Sekretær-posten kan sammenlignes med arbejdet som administrerende direktør i et firma. Det er sekretæren, der i forbindelse med alle klubbens holds hjemmekampe sørger for baner og dommere - til divisionskampe desuden, samaritter og lægevagt, forplejning til holdet før og efter kampen, fortæller EJ.

DBU satte kun dommer på til divisionskampe. Til kampe, hvor der blev betalt entre, skulle der bl.a. bestilles kontrollører, sørge for plakater, programmer, indrykkes annoncer.

-   Ved udekampe skulle der bestilles bus, sørges for forplejning og nogle gange, hvor det var nødvendigt på grund af spille tidspunktet, bestilles hotelværelser . Vi havde mange faste traditioner. Når vi spillede første kamp i Idrætsparken søndag eftermiddag rejste vi til København lørdag og boede på Grand Hotel. Skulle vi spille anden kamp i idrætsparken tog vi toget derover søndag. Ved kampe i Nykøbing Falster rejste vi som regel dagen før og boede på Baltic Hotel, og var det i sæsonen, var vi inde at se Nykøbing Falster Revyen. Ved kampe i Esbjerg spiste vi som regel på Endrup Møllekro, i Århus på Hørning Kro, på Fyn Indslev eller Blommenslyst Kro, i Aalborg og Randers på Hadsten Kro, der var ejet af et tidligere bestyrelsesmedlem i VB.

-   Desuden fik jeg fordi, jeg kunne skrive på maskine, et bi-job for matchkomiteen med at skrive holdopstillingerne til de kasser, vi havde dels ved Bygningen, dels ved Cykelkompagniet, hvor spillerne - men også andre interesserede - kunne se, hvilket hold, de skulle spille på den kommende weekend, og hvornår de skulle møde.

-    Det var også sekretæren, der skulle sørge for at få spillere, som var inde at aftjene deres værnepligt, søgt fri til divisionskampe.

-    Vi havde en aftale med idræts-læge Sigurd Hansen om, at han kom på stadion hver torsdag, så spillere, der var skadet kunne få deres skade diagnostiseret og behandlet hos en fysioterapeut, eller hvis skaden var alvorligere, få spilleren på Vejle Sygehus, hvor vi havde et godt samarbejde med overlæge Gerner Schmidt.

Klik:  fortsættelse følger senere....

Oversigt Om VB museum