Udskiftninger:

55. Katrine Them ud, Laura Lindhardt ind

65. Marika Skov ud, Cecilie Themsen ind

Længe lignede det et af disse resultater, som kan gøre fodbold så uforudsigelig, men også så grusom.

VB var i mandag aftens kamp i 1. division særdeles ufortjent bagud 0-1, men i overtidens absolut døende sekunder lykkedes det Julie Pedersen at få euforien til at bryde løs på klubbens stærkt rekonstruerede bedste kvindehold.

VB Parkens bane 1 dannede de bedst tænkelige rammer om VB’s premierekamp i 1. division mod Varde. Dejlig sensommeraften, god bane, indløbsmusik, pænt besøg på lægterne og to veloplagte hold, som havde glædet sig til at komme i gang med turneringen.

VB - med et totalt genopbygget hold med mange nye ansigter og ny træner i Jan Erik Simmelhag -kom pænt ud i en særdeles jævnbyrdig indledning uden de store chancer til nogen af holdene.

Men i en 10 minutters periode fra det 21. minut havde vejlenserne momentum, og her kunne sagtens være faldet et føringsmål med fem fine muligheder til de rødblusede.

Rana Ziraki, som har genfundet lysten til førsteholdsfodbold, åbnede med et langskud efter et Nadja Bryld-hjørne, men Varde-keeper Camilla Sørensen tog sig sikkert af det kvalificerede forsøg. Kort efter spillede Thisgaard Nadja Bryld fri, men den velspillende offensive rødtop sparkede i sidenettet.

Minuttet efter var Bryld på spil igen, da hun headede lige på Sørensen efter et fint Gernow-indlæg.

Katrine Them gled godt igennem i højresiden, men også hun blev pareret af den dygtige Varde-keeper. Og endelig sparkede Thisgaard forbi på en god chance. Alt sammen inden for 10 minutter…

I stedet for en VB-scoring meldte gæsterne sig nu offensivt ind i kampen og havde i det 34, minut det første skud inden for målrammen. VB’s debuterende målmand Vibeke Juhl var dog her som i alle andre situationer sikkerheden selv. Den høje keeper dækker sit felt godt, er superrutineret i sine fremstød og sikker i sine parader.

Varde sluttede 1. halvleg med en god mulighed, da VB-forsvaret blev spillet tyndt i sin højre side, men en helt fri Freja Jensen sendte bolden uden om den fjerneste stolpe.

Vejlenserne kom bedst ud efter pausen, og Katrine Them blev straks spillet fuldstændig fri med Thisgaard og Skov som assists, men højrekanten strandede på ny på Camilla Sørensen i Varde-buret.

Også Eline Gernow havde en fin mulighed, men skød forbi.

Et stærkt VB-forsvar med den gennemrutinerede, genkomne Charlotte Sørensen, som bare altid placerer sig rigtigt, samt en hovedstødsstærk Julie Pedersen afviste de fleste Varde-fremstød. På en af Pedersens få fejl slap Sophia Husted dog fri foran mål, men sparkede forbi.

Simmelhag sendte to offensivkræfter, Laura Lindhardt og Cecilie Themsen, på banen, og i det 67. minut havde de fleste af de godt 100 tilskuere allerede armene over hovedet, da en fri Nadja Bryld huggede til efter en grum fejl i Varde-forsvaret. Men bolden valgte at klaske mod indersiden af stangen og springe på tværs af målet og i spil igen. Sort uheld…!

I stedet vendte Vardes Solveig Andersen op og ned på tingenes tilstand ved to minutter senere ”mit einem richtigen Sonntagsschuß” at passere Vibeke Juhl fra godt 25 m.

Gæsternes føringsmål tog gnisten fra vejlenserne, og den røde tråd brast. Det var således vestjyderne, der nu dominerede kampen.

Altså lige indtil overtiden, hvor det med en kraftanstrengelse lykkedes Simmelhags mandskab at presse spillet frem og tiltvinge sig et hjørnespark og i slutsekunderne et frispark i venstresiden. Rana Ziraki med ”flødefoden” sendte en perfekt bold over mod bageste stolpe, hvor Julie Pedersen dukkede op og pandede bolden ind til udligning.

Se det er retfærdighed…!

VB-træner Jan Erik Simmelhag var naturligvis lykkelig over den sen udligning, skønt hans hold ret beset burde have vundet.

”Det var en forløsning,” konstaterede VB-coachen. ”Når man udligner i de absolut sidste sekunder, føles det jo som en sejr.

Vi forsøger at spille noget offensivt fodbold, og jeg er meget tilfreds med boldomgangen. Og jeg ved, den bliver endnu bedre. Fysisk står vi også godt imod – selv med mange U-18 spillere på holdet.”

Simmelhag erklærede sig specielt tilfreds med midteraksen med keeper Juhl, Charlotte Sørensen, Ziraki og Gernow.

Næste opgave for det spændende, rekonstruerede hold bliver på søndag ude mod Aarhus 1900, som har tabt sin første kamp i turneringen.

Tekst: Ole Kristensen