Menu

Beretning fra U13 Pigernes tur til Madsby Pigecup

image
Kim Schwartz Hvid
06. juni 2022 kl. 11:15

U13 pigerne er netop vendt hjem fra Madsby Cup 2022, som blev spillet i weekenden 4-5 juni i forrygende godt vejr og lige så god stemning. U13 pigerne spiller til dagligt sammen med U14 pigerne i U14 rækken, hvor vi har et Liga 2 og Liga 3 hold. Så det var en blanding af Liga 2 og Liga 3 spillere der samledes i Fredericia. Nogle af dem havde aldrig spillet kamp sammen før, og samtidig var det 8 mands, hvor de er vant til at spille 11 mands, på en dobbelt så stor bane. Så lidt af en omstilling, men alle gik til opgaven med seriøsitet og et ønske om at det bare skulle lykkedes. Målsætningen hjemmefra var at vi havde niveau til at komme i finalen i B-slutspillet, og forhåbentlig også vinde den, hvis det skulle lykkedes. Men dag 1 blev ikke som forventet :-)

 

Dag 1:

I puljekampen før os vinder Hellerup IK og Sundby B (vores onde ånd gennem flere år) 1-0 og vores første kamp er mod Hellerup IK, som vi, på trods af at det er den første kamp, formår at sætte os på og få overtaget. Det ender med en 1-0 sejr til VB, og den sidste puljekamp er så mod Sundby B, som vi historisk set har en rigtig dårligt med, og hvor vi tidligere har trukket det korteste strå. Denne gang skulle det være anderledes, og vi fortsætter det gode spil og VB vinder 2-0 over Sundby B. Så vi vinder vores pulje, som kun er en treholds-pulje, og skal nu spille "finale" mod vinderen af den anden treholds-pulje om en plads i A-slutspillet. Taberen af kampen går i B-slutspillet. Vi har nu muligheden for at overgå målsætningen hjemmefra, og vi giver alle håndslag på at det skal lykkedes, og at vi vil i A-slutspillet. Pigerne har fået selvtillid og er opsatte på at vores nye mål, nemlig A-slutspil skal opfyldes. Vi skal møde VG Fodbold og det bliver en meget tæt kamp, men VB vinder 1-0 og er dermed sikret en plads i A-slutspillet. 

 

Dag 2:

I A-slutspillet er der to puljer med tre hold i hver og vinderne fra de to puljer skal mødes i finalen. Vi er i pulje med Aalborg KFUM og Hørning IF. Aalborg KFUM vinder 5-0 over Hørning IF i den første kamp, og vores første kamp er mod Hørning IF. Vi fortsætter de gode takter fra dagen før og vinder en tæt kamp med 1-0 over Hørning IF. Det betyder, at vores sidste kamp i A-slutspillet mod Aalborg KFUM, inden en evt. finale, skal vindes for at vi kommer i finalen, da de vandt større over Hørning IF end vi gjorde. Aalborg KFUM er i top 3 i Liga 1 i Nordjylland, så på papiret ser vi nok chanceløse ud. De har overværet vores sidste kamp og de har allerede udset sig, hvem de skal have sat ud af spillet for at vinde over os. Vi lægger en anden taktik end de forventer, og starter kampen med det formål at holde stand, og så geare op i 2. halvleg med 100% power på det offensive. Kunne vi holde 0-0 til pausen, mente vi at vi kunne overrumple dem i 2. halvleg og snige en sejr hjem. Det går rigtig fint, og vi holder Aalborg KFUM fra de store målchancer, og dem der er, bliver clearet - så det ser ud til at vores plan holder. Der sker så desværre det, at under et klumpspil foran vores mål prikker Aalborg KFUM bolden i nettet, og kommer foran 1-0. Vi skal nu score to mål for at komme i finalen, men vi forbliver tro mod den taktik vi har lavet og resten af kampen flyder frem og tilbage, men desværre får vi ikke scoret i denne kamp, og ender med at tabe 1-0. Men pigerne kan være stolte af deres præstation. De gav Aalborg KFUM kamp til stregen, og det kunne på ingen måde ses, at der på papiret skulle være sådan en forskel på de to hold. Aalborgs KFUM's træner roste også VB-pigerne efter kampen og alle trænere var enige om at det var en super god kamp, med intensitet og god fodbold. Kun at lukke ét mål ind i hele turneringen er altså flot af hele holdet :-)

 

Så det blev til bronze i A-slutspillet til pigerne, hvor vi virkelig fik set at man kan løfte i flok og stå imod de største udfordringer, hvis bare man står sammen. Og det gjorde pigerne. Kæmpe ros til dem...

 

Stor tak til forældre for opbakning både lørdag og søndag.

Luk