Menu

Referat fra Generalforsamling i Vejle Boldklub Moderklubben

image
11. oktober 2022 kl. 12:26

Referat fra Generalforsamling i Vejle Boldklub Moderklubben

Dato: 25/08-22

Referent: Malte Skau

 

Valg af dirigent

Hans Jørgen Lund blev valgt som dirigent. Dirigenten startede med at fastslå, at generalforsamlingen er annonceret rettidig og lovlig varslet efter vedtægterne.

 

Bestyrelsens beretning om klubbens virksom i det forløbne år

Formand Thomas Foged tog ordet. Den professionelle afdeling vokser godt sammen med moderklubben. Det nye VB Hus forventes parat til foråret 2023, hvilket gør samarbejdet endnu tættere.

Henriette Eskildsen blev takket for den store indsats hun leverer på kontoret og i klubben i det daglige.

Der blev ydet en stor tak til John Lund og de andre, som yder en stor indsats i cafeteriet.

Slutteligt en stor tak til Annette Meiniche, som slutter hendes periode i bestyrelsen.

*Beretningen kan læses i sin fulde længde nedenfor.

 

Beretningen er taget til efterretning af forsamlingen.

Beslutningen omkring at hyre ungarbejdere til vagter i cafeteriet fik ros af de fremmødte.

 

Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse

Jakob Thygesen fremlagde årsregnskabet for 2021/22. Regnskabet blev enstemmigt godkendt af forsamlingen.

 

Indkomne forslag

Ingen indkomne forslag til behandling.

 

Valg af medlemmer til bestyrelsen

Jakob Thygesen var på valg og blev genvalgt med stor applaus.

Benny Gylling blev valg ind som nyt bestyrelsesmedlem.

Annette Meiniche Jørgensen ønskede ikke at stille op til genvalg.

 

Valg af 1 suppleant til bestyrelsen

Generalforsamlingen bemyndiger bestyrelsen til at finde en suppleant for bestyrelsesmedlemmerne.

 

Valg af revisor

Den hidtidige revisor Niels Ejnar Gammelgaard har ikke ønsket at genopstille.

Peter Fruergaard Hansen blev valgt som ny revisor for ét år.

 

Valg af suppleant for revisor

Troels Schmidt Brandt blev enstemmigt valgt som suppleant for revisor.

 

Eventuelt

Der blev spurgt om midler til at gøre klublokalet mere interessant. Der blev i sidste regnskabsår besluttet at afsætte midler til forskønnelse af klubhuset og cafeteriearealet. En stor del af midlerne blev brugt på den nye projekter, der er monteret i cafeteriearealet.

 

Afslutningsvis takkede formanden Hans Jørgen Lund for endnu engang at tiltræde sin dirigent.

 

 

*Tale ved generalforsamlingen i VB d. 25.8.2022

 Det står sjældent stille i en fodboldklub. Det kan vi konstatere heller ikke har været tilfældet i den forgangne sæson i Vejle Boldklub.

Et år der i den store sammenhæng er præget af en række beslutninger, som binder den professionelle afdeling endnu tættere sammen med amatørafdelingen. Det er i mine øjne en god og nødvendig udvikling, men jo heller ikke altid uden udfordringer.

Akademiet vokser sig større og større, og VB Parken er efterhånden blevet arbejdsplads for en god portion trænere og ledere. Det nye VB-hus (måske vi kan kalde det Superliga-hus igen, for med den fart vi vinder med i øjeblikket, er vi måske rykket op inden huset er klart) kommer til at flytte endnu flere arbejdspladser, og knytte elite og amatørafdeling endnu tættere sammen.

Derfor har vi også i det forgangne år taget hul på nogle af de oplagte snitflader, der er ved at tætte i dagligdagen.

Vi har i bestyrelsen længe ledt efter hjælp til vedligeholdelses-/pedelopgaver mv. i VB Parken, og har derfor indgået en aftale med VB Alliancen herom. Aftalen gælder – udover pedelopgaver – også snerydning af kunstgræsbaner. På den led har vi kunnet lette presset en smule på vores kontor/Henriette, som yder en fantastisk indsats i hverdagen. Det er dog stadig et opmærksomhedspunkt, at der er mange gode ønsker til organisationen bag klubben. Det er forståeligt, men i den sidste ende også en prioriteringssag ift allokering af midler til det sportslige.

Senest har vi også indgået en aftale med eliten omkring køkkenet, så de har mulighed for at fremstille mad til spillerne mv. Det er en oplagt samarbejdsflade, som jeg håber på sigt kommer alle til gode, men det betyder også her, at begge parter skal være fleksible og samarbejdsvillige.

Jeg modtager ind imellem lidt knubbede ord omkring at eliten ”også snart fylder det hele” og at ”eliten er ved at overtage VB Parken”. Sådan ser jeg det ikke.

Det er måske vores største aktiv som klub, at vi har en professionel overbygning. Det misunder mange os. Den situation skal vi omfavne og få det maksimale ud af. Når vi står her til næste år, har vores – til den tid – superligahold sin daglige gang herude, og vil, på en god måde, fylde i landskabet. Med sig følger der også en organisation, som har lidt flere kræfter end vi har til dagligt. Det kan vi sammen få mange gode ting ud af, ligesom eliten nyder godt af, at vi er fleksible omkring ”vores” rammer.

 

Og så må vi ikke glemme at en succesfuld elite også smitter af på vores del af klubben og giver os flere muligheder og mere økonomisk robusthed.

At akademiet og eliten klarer sig bedre og bedre, kan vi bl.a. se på de spillersalg der er kommet. Ikke blot fra øverste hylde, men også i rækkerne under. Malte fra vores bestyrelse har i den forbindelse gennemtrawlet DBUs system for kompensationsmidler, og fundet en lang række midler, som vi manglende til udbetaling. Og det har pyntet på regnskabet, hvilket Jakob senere kan redegøre for.

Nok for samarbejdet med eliten i denne omgang – og vi har jo næsten glemt, at vi rykkede ned, men de følger det giver. Men det er nu også sjovt at komme på stadion og se en sejr indimellem.

I vores egen del af klubben har vi fokuseret på at arbejde videre med de strategier der ligger.

På herresiden er vi ligamæssigt på status-quo siden sidste sommer i serie 1, med en nedrykning og efterfølgende oprykning. Men projektmæssigt tillader jeg mig at synes, at vi er nået et stykke vej videre med et styrket fundament og grobund for håb om yderligere oprykning på den relativt korte bane.

Vi har et bundsolidt trænerteam, og det tror jeg er en helt afgørende paramenter, for der er mange gode seniortilbud her på Vejle-egnen.

På drengesiden kæmper vi stadig med at knække koden for at beholde de drenge, som ikke klarer nåleøjet i eliten. Det har vist sig vanskeligt næsten uanset hvad vi forsøger, og når vi samtidigt skal konkurrere med efterskoler og drengene hjemstavne fodboldmæssigt. Men vi vil så gerne bygge broen til seniorfodbolden, og netop derfor er det vigtigt at vi har hold på attraktive niveauer.

På kvinde/pigesiden har det ikke været helt ligeud af landevejen i den forgangne sæson.

Mens det går forrygende med medlemstilslutningen for vores yngste piger, er vi lidt mere udfordrede i ungdomsrækkerne og også her ift fødekæden til vores 2. divisionshold.

Derfor har vi også skiftet sportslig ansvarlig fra Lennart til Benny, og vi har lovet hinanden hurtigst muligt at få en bestyrelsesdrøftelse af, hvordan de næste skridt skal se ud ift få skabt et stærkere sportsligt grundlag for vores dygtigste piger/kvinder.

Vi har også her et velfungerende trænerteam på vores 2. divisionskvinder, som flot overlevende en svær kamp omkring nedrykning op til sommerferien. Men vi vil gerne bygge på.

Jeg bliver ofte spurgt hvorfor vi ikke ”bare” laver et elite-setup ala drengeakademiet samt går efter de øverste rækker på kvindesiden.

Svaret hertil er penge. Det koster rigtigt mange penge, hvis vi skal gå efter licens på pigesiden, og det er ikke realistisk at moderklubben alene kan løfte den opgave. Så det er ikke fordi vi ikke VIL pigefodbolden i ligeså høj grad som drengefodbold, men ligesom vi har VBA med på drengesiden, skal vi have et eller andet med på pigesiden ift finansiering, hvis vi skal træde de helt store skridt.

Men mindre kan måske også gøre det i første omgang. Der er grøde i pigefodbolden i øjeblikket, og her skal vi i endnu højere grad markere os som det naturlige tilbud i Vejle-regionen, når og hvis de lokale hold bliver for små, eller der er nogle piger, som trænger til bedre matchning.

Det bliver en spændende proces, som jeg håber vi kan flytte os på som klub.

Økonomisk står vi et solidt sted. Vi er i bestyrelsen bevidste om, at vi ikke er sat i verden for at ophobe likviditet, men vi er samtidigt også optagede af, at vi investerer vores midler fornuftigt, og ikke bare til ”hurtige” projekter. Samtidigt skal vi stadig have en stabil drift, som ikke kommer til at dræne kassen for hurtigt.

Vi har valgt at prioritere midler til at vores cafeteria kan holde åbent ift de fleste kampe. Udover vores utrættelige faste hjælpere, har vi oprustet med en række ungarbejdere, som gør at vi kan holde åbent i et fornuftigt omfang. Det er ikke gratis, men det giver et socialt liv i klubben som vi vægter højt.

Igen i år glæde mig over, at vi har et helt fantastisk fodboldanlæg, nogle helt fantastiske trænere/ledere, forrygende spillere og et personale som hver dag knokler for at vi fremstår i den allerbedste version. Tusind tak til alle, som gør en indsats for VB.

Også en tanke herfra til de VB´ere vi har mistet i årets løb. Tak for indsatsen gennem årene.

Slutteligt en tak for godt samarbejde i bestyrelsen, hvor vi i dag siger tak for indsatsen til Annette Meineche, som jeg her har et par flasker vin til.

Tak for ordet.

Luk