Menu

Stærk slutspurt sikrede kvinderne ny sæson i 2. division

image
19. juni 2022 kl. 09:59

Det så ikke let ud ved årsskiftet for VBs bedste kvindehold. Forårets slutspil i 2. division skulle indledes med blot et enkelt point på kontoen, og med en placering som agterlanterne.

Men med et nyt trænerteam (Jørgen Tand Sørensen og Finn Bendorf) og nogle forstærkninger af truppen, blev arbejdshandskerne taget på. Og selvom de første par kampe i foråret bød på smalle nederlag, blev holdet ved med at tro på, at den truende nedrykning kunne undgås.

I forårets tredje kamp blev lokalrivalerne fra Kolding IF slået på udebane, og kort efter blev det til uafgjort hjemme mod Aarhus 1900, som var holdet, der skulle nås over stregen.

Et nederlag i tredjesidste kamp ude mod Lyseng var dog tæt på at slukke for håbet, og det var med kniven for struben, at de sidste kampe skulle spilles.

Næstsidste runde bød på et returopgør mod Aarhus 1900, som skulle vindes.  Bedst som det så ud til at skulle ende i en 0-0-fuser, dukkede Alberte Poulsen op og scorede sejrsmålet kort inden stadionuret ramte 90 minutter.

Inden sidste runde havde Aarhus 1900 9 points, mod VBs 8 points. Uafgjort kunne være nok, hvis Aarhus 1900 tabte deres kamp, da målscoren var i VBs favør.

Mens Aarhus 1900 skulle en tur til Aalborg Freja, tog VB hjemme i VB Parken mod Kolding IF.

Allerede efter 2 minutter bragte Caroline Cramer VB på 1-0, og den stilling holdt til pausen, hvor Aarhus 1900 var bagud i Aalborg med de samme cifre.

Kort efter pausen bragte Mathilde Bach Frederiksen VB på 2-0, mens Aarhus 1900 nu var bagud med 3-0 i Aalborg. Med andre ord var skæbnen nu i VBs egne hænder.

Kolding får med 10 minutter igen reduceret til 2-1, og bringer fornyet spænding tilbage i opgøret. Men med 5 minutter igen lukker Caroline Cramer kampen til 3-1, og jublen kan bryde løs. Aarhus 1900 taber 4-1 i Aalborg, og dermed var overlevelsen i 2. division sikret.

Stor ros til pigernes engagement og vilje til at gå efter chancen hele foråret. Og et stort klap på skuldrene til trænerne og resten af teamet omkring holdet.

Vi ser frem mod næste sæson i 2. division.