Menu

KS-2-gammel

image Kvinde serie 2

Sole IF – VB 2-2 (1-1)

40. 0-1 Caroline Cramer

44. 1-1

65. 1-2 Dorte Guldborg

81. 2-2

VB kendte ikke sin besøgelsestid

Med sit første uafgjorte resultat i efteråret sluttede VB sæsonen. Resultatet var smigrende for hjemmeholdet, for vejlenserne var kampen igennem dominerende. De var fysisk stærkere, vandt dueller og andenbolde og tilspillede sig en række 100 % chancer - til bl.a. Caroline Cramer, Anne Nielsen og Ditte Møller - som man desværre lod ligge.

Tilskuerne kunne i den lumre belysning på Øster Snede Stadion se de på dagen grågrønne VB-piger dominere 1. halvleg. Man måtte dog helt hen til fem minutter før halvtid, inden debuterende Maiken Kjær Clausen kunne spille Caroline Cramer op til scoring. Samme Clausen, kampens VB’er, kom i øvrigt galt af sted og vred rundt på sin fod i kampens overtid – de bedste ønsker om bedring herfra. På sin første chance i kampen fik Sole imidlertid udlignet umiddelbart inden pausen.

Hjemmeholdet kom bedre med efter pausen, men det var stadig VB, der havde de største chancer. I det 65. minut scorede Dorte Guldborg til 1-2 på et lumsk direkte frispark, som tog jorden foran Sole-keeperen.

Værterne gjorde dog VB kunsten efter med otte minutter tilbage af kampen, da de ligeledes nettede direkte på frispark uden chance for den stærkt spillende, debuterende VB-keeper Rakel María Sigurðardóttir.

I forbindelse med frisparket så Klara Guld – med tanke på de frispark, der ellers blev begået i kampen – lidt svært forståeligt gult, og med kun 10 mand blev det svært for vejlenserne at etablere et pres for at score sejrsmålet i kampens slutminutter.

Det hele endte da også 2-2, og med det resultat slutter VB foran Sole i rækken og med – foreløbig – samme pointtal som Give/Thyregod. Et tilfredsstillende resultat med tanke på den udvikling, holdet har været igennem i efteråret. Med kontinuitet i spillertruppen og en udvidet træningskultur ser det rigtig godt ud med henblik på forårsturneringen.

Træning fortsætter foreløbig hver tirsdag 19:15. Første DBU-indestævne er 23-11.

Fredericia KF – VB 2-3 (0-0)

51. 0-1 Liv Johansen

59. 1-1

71. 1-2 Caroline Cramer

79. 2-2

89. 2-3 Caroline Cramer

VB-choksejrede i Fredericia

Man kan så vidt vides ikke spille på kampe I kvinde serie 2.2. Der ville ellers i påkommende tilfælde have været tårnhøje odds på en udesejr søndag eftermiddag i KFUM Parken, da VB gæstede FKF, som inden dagens kamp havde max.point. Men se, om ikke det blev en sejr til de rødblusede på et sidste-minuts-mål af Caroline Cramer efter en underlig kamp, hvor VB var bedst i en målløs 1. halvleg og FKF bedst i 2., hvor gæsterne alligevel scorede tre gange…

VB havde fire U-18 spillere med, som alle gjorde det fint. Emma Birkegaard stod upåklageligt mellem stængerne, Ida Rose-Hansen, som ikke er større end tobak for en skilling, drev fra højrebacken gæk med de granvoksne Fredericia-kvinder, Filippa Glintborg-Mikkelsen kørte på fra sin kantposition, og Liv Johansen blev kampens spiller. Og da også de ni seniorspillere med en storspillende Anne Nielsen i forsvaret gjorde det flot, ja, så endte det hele med den overraskende sejr til de rødblusede.

Kampen blev lidt sælsomt ledet af en dommer noget over sidste salgsdato. I sagens natur kunne han have lidt svært ved at følge med begivenhederne og var så henvist til at måtte fløjte på de opfordringer, der kom fra aktørerne eller fra linjen...

VB var bedst før pausen og havde de to største chancer, da både Liv Johansen og Caroline Cramer var fri med værternes keeper uden at kunne få bolden forbi hende. FKF blev i vid udstrækning holdt fra fadet, og kun en enkelt gang måtte Emma Birkegaard diske op med en fodparade for at forhindre en scoring til hjemmeholdet.

Fredericianerne var derimod bedst efter pausen, hvor gæsterne var sjældne gæster over midten. Ikke desto mindre bragte Liv Johansen vejlenserne foran seks minutter ind i 2. halvleg, efter at Pernille Christiansen havde startet en fin omstilling.

Efter et FKF-skud på overliggeren blev det 1-1 blev det otte minutter senere, da de grønklædte pludselig var helt fri i højresiden.

Caroline Cramer bragte dog atter sit hold foran med en snes minutter igen, da hun flot trak til højre og scorede fladt som udløber af et Klara Guld-frispark.

Atter fik FKF bragt balance i regnskabet, og mens de trængte vejlensere strugglede for at holde det ene point hjem, kom det på mirakuløs vis alligevel til en omstilling et minut før tid, og Caroline Cramer kunne fra højre side af feltet med Liv Johansen som assist elegant løfte bolden over FKF-keeperen og i mål.

Et smigrende resultat for et VB-mandskab i fremgang, men det er jo nu engang målene, der tæller i fodbold...

Årets sidste opgave for vejlenserne bliver en udekamp mod Sole d. 23-10.

VB – Give/Thyregod 3-4 (2-2)

05. 1-0 Cecilie Themsen

19. 1-1

19. 2-1 Cecilie Themsen

41. 2-2

58. 3-2 Dorte Guldborg, straffe

73. 3-3

78. 3-4

VB smed tre føringer

For tredje gang i efteråret havde VB’s serie 2 en god og jævnbyrdig kamp mod Give/Thyregod. VB-pigerne havde tre gange i opgøret føringen i hånden, men lod andre muligheder ligge, og så vippede kampen alligevel til sidst over i Give-favør.

Hjemmeholdet kunne give debut på holdet til U-18 spillerne Mikkeline Haahr og Filippa Glintborg-Mikkelsen, og begge spillede en glimrende kamp.

De rødblusede kom flyvende fra start, og allerede efter en lille håndfuld minutter blev Cecilie Themsen spillet fri af Dorte Guldborg med en genial stikning, og angriberen svigtede ikke: 1-0.

Give fik dog udlignet efter en snes minutter efter en fejl af den unge keeper Emma Birkegaard.

I samme minut slog VB dog tilbage, da Mette Madsen serverede endnu en friløber for Cecilie Themsen, og den dygtige offensivspiller svigtede ikke.

Samme Themsen havde dog to øvrige friløbere mod et Give-forsvar, der var til at overliste på dagen, og var de også blevet eksekveret, havde kampen nok fået en anden udgang.

Inden pausen fik gæsterne udlignet på et unødvendigt mål direkte på hjørne.

VB kom dog efter pausen for tredje gang foran i kampen. En fri Cecilie Themsen blev i hjørnet af feltet slagtet af Give-keeperen, som så mørkegult ved den lejlighed. Dorte Guldborg omsatte sikkert straffesparket til 3-2.

I den følgende periode i overtal var VB klart i kontrol, men da gæsterne igen blev fuldtallige, afgjorde de kampen i de sidste 17 minutter, da de to gange gled fri i højresiden.

Et lidt ærgerligt nederlag til et VB-hold, som uden at nå højderne fra Sole-matchen spillede en okay kamp.

Næste opgave bliver på søndag kl. 13:00 i Fredericia.

VB - Sole IF 4-2 (1-0)

35. 1-0 Klara Guld

47. 1-1

55. 1-2

57. 2-2 Cecilie Themsen

65. 3-2 Klara Guld

79. 4-2 Cecilie Themsen

Efter efterårets bedste kamp - endelig en VB-sejr

Efter en serie 2.2 kamp på højt niveau kunne VB-pigerne efter fem tabte kampe endelig støve teksten til sejrssangen af og lade den tone ud over et koldt VB Parken denne tirsdag efterårsaften. Helt fortjent blev det til en 4-2 sejr over Sole.

VB stillede stærkt op med Klara Guld tilbage fra skade og med lån af Mathilde Bunke fra U-18.

Hjemmeholdet startede som lyn og torden med højt tempo og fine kombinationer, men trods mange chancer blev det ved pausen ved det enlige mål, Klara Guld scorede efter oplæg fra Anne Nielsen i det 35. minut.

Kampen blev helt vendt på hovedet i starten af 2. halvleg, som vejlenserne kom dårligt ud til. Sole fik hurtigt udlignet på et langskud og kom endog foran på et mål direkte på frispark.

Sole-pigerne havde dog knapt fået armene ned, før Cecilie Themsen havde udlignet med Dorte Guldborg som assist. Efter 64 minutter gik Klara Guld solo og scorede sit andet mål (godt gået af en midterforsvarer!) til ny VB-føring. En halv snes minutter før tid slog Cecilie Themsen sejren fast fra kanten af feltet efter flot VB-opspil.

Anne Nielsen og Klara Guld deltes om at være WOM, men ALLE på det sejrende VB-mandskab gjorde det fint. Freya Hirth blev desværre tidligt hovedskadet og måtte udgå.

Allerede på søndag skal de rødblusede forsøge at følge op på succesen, når Give gæster VB Parken.

Give/Thyregod - VB 2-0 (1-0)

35. 1-0

61. 2-0

Nederlag, men pilen peger opad

Selv om det i modsætning til forrige kamp mod Give blev til et VB-nederlag, var der masser af gode ting at tage med hjem fra Center Thyregod efter onsdagens opgør.. Hjemmeholdet stillede denne gang med den tidligere VB'er Cathrine Andersen i midterforsvaret, mens VB måtte undvære bl.a. skadede Klara Guld og Pernille Christiansen, hvilket måske gjorde udslaget.

I alt fald spillede vejlenserne sin optisk set nok bedste kamp i efteråret rent fodboldmæssigt.

Kampen fik i øvrigt et spøjst forløb, da arrangørklubben hverken var leveringsdygtig i bolde eller hjørneflag, så havde gæsterne ikke medbragt bolde, var kampen ikke blevet gennemført... Samtidig var opgøret lagt så sent på en ikke-lysbane, at kun dommerens neongule bluse mod kampens slutning var tydelig at se...

Kampens indledning var helt lige, og Caroline Cramer kunne have bragt sit hold foran på en friløber, hun selv havde skabt sig, men desværre blev den hurtige offensivspillers sidste træk for langt.

Mod halvlegens slutning kom VB-pigerne til at stå for lavt, og der var nu ensrettet trafik mod Julie Meiniches mål. Det blev da også 1-0 til Give på en friløber.

Med den slutning på de første 45 minutter kunne man frygte lidt for 2. halvleg, men den blev helt jævnbyrdig. De rødblusede kom længere frem på banen og tiltvang sig en række halve chancer. Give kunne dog lukke kampen efter en time på noget, der lignede et offside-mål. Den tidligere divisionsdommer Per Abrahamsens måske eneste fejl i kampen.

Et stærkt midterforsvar med Mette Madsen (WOM) og en Anne Nielsen, der bare bliver bedre og bedre i sin sweeperrolle, holdt - sammen med gode backpræstationer af Abdoulaye, Buch og Holm - givenserne fra ret mange chancer. Hvad der endelig kom, tog Julie Meiniche i målet sig udmærket af.

På midtbanen huserede Dorte Guldborg, kvinden med Nordeuropas største arbejdsradius, som sædvanlig, mens Hansson spillede bedre end længe, og løbestærke Helene Nygaard som vanligt knoklede bravt. På kanterne huserede en stærk Ditte Møller, en Toft med sygdom i kroppen, ligesom der var debut til Amalie Krarup. Den farverige, rigt udsmykkede Horsens-pige blev tidligt skadet, men humpede tappert videre.

Der var også comeback til Cecilie Themsen efter en lang pause, og den elegante midtbanestrateg stod for en del veltempererede afleveringer til hurtige Cramer i front.

Alt i alt en lovende indsats mod et kompetent Give-hold. VB-pilen peger den rigtige vej - husk: Rom blev ikke bygget på én dag...!

VB – Fredericia KF 1 0-6 (0-2)

30. 0-1

45. 0-2

60. 0-3

67. 0-4

84. 0-5

89. 0-6

Frede uddelte nyt tennisæg

VB stod godt imod, men overmagten var som ventet for stor, da et stærkt Fredericia KF 1 for anden gang på tre uger tilføjede de rødblusede et nederlag på 0-6. Forskellen var blot, at kampen denne gang blev afviklet 11:11 mod 9:9 første gang.

Med den hårde, kolde vind imod sig stred hjemmeholdet det bedste, de havde lært før pausen, hvor det først blev 0-2 i de sidste sekunder før pausen.

Efter pausen svandt kræfterne hos hjemmeholdet, og nederlaget blev til slut lidt grimt.

Angrebsmæssigt mangler VB tyngde, når man må stille op uden Guld og Cramer, og det blev da også kun til et enkelt forsøg inden for Fredericia-rammen, et langskud fra den altid arbejdsomme kaptajn, Dorte Guldborg.

Med kampens WOM, stærke Anne Nielsen, liggende som sweeper lykkedes det VB at holde gæsterne fra ret mange gennemspillede angreb. Fire af de seks mål blev således scoret på frispark/langskud uden den store chance for debuterende keeper Julie Meiniche.

Freya Bach Hirth fra U-15 gjorde god fyldest på venstrebacken, mens andre fine præstationer blev leveret af spillere som Pernille Christiansen, Mette Madsen, Camilla Laursen, Malene Toft samt debuterende Helene Nygaard.

VB er stadig i en udviklingsproces og vil være det længe endnu, men mod de kommende modstandere Give og Sole vil der forhåbentlig være tale om lidt mere jævnbyrdige kampe.

Næste opgave bliver en udekamp mod Give på onsdag.

FC Horsens - VB 5-2 (3-1)

04. 1-0

16. 2-0, str.

27. 2-1 Caroline Cramer

29. 3-1

57. 3-2 Dorte Guldborg

63. 4.2

84. 5-2

VB gjorde en god figur i Horsens

Nederlaget på Designa Arena onsdag aften i Horsens - det tidligere Bankager Stadion - hører til de absolut hæderlige. I silende regn tabte VB 5-2, men det var langt mindre end frygtet, for FCH havde vundet sine første tre kampe tårnhøjt. Da VB for tiden slås med et større skadeslazaret og kun havde 10 spillere til rådighed, måtte kampen afvikles som nimandsfodbold, og hjemmeholdet havde gavmildt ladet et par af sine bedste spillere sidde over. FCH-Anføreren med et utroligt speed i støvlerne voldte dog gæsterne adskillige problemer.

VB havde debut til dygtige Freya Bach Hirth fra U-15 samt Sofie Oehlenschläger. I målet var der et glædeligt gensyn med Frida Møller. Stjernekeeperen havde velvilligt stillet sig til rådighed, diskede vanen tro op med en stribe klasseredninger og blev WOM.

Alle VB's normale forsvarsspillere havde meldt afbud, hvorfor Anne Nielsen måtte agere sweeper - en rolle, hun klarede til UG, 13, 12 eller hvilken karakterskala, man nu vælger at anvende.

FCH kom planmæssigt foran efter blot tre minutter og øgede efter et kvarter på straffe for hands.

VB slog dog tilbage, da hurtige Caroline Cramer, som glædeligvis var tilbage, udnyttede en perfekt frispilning fra Dorte Guldborg. Øjeblikket efter blev det dog 3-1 til det rødblusede hjemmehold, hvilket også var pausestillingen. En stærk Dorte Guldborg bragte spænding ind i kampen i det 57. minut ved at score direkte på frispark, men på et langskud i krogen og yderligere en scoring sørgede FCH for en standsmæssig hjemmesejr.

VB spillede en god kamp - ros til alle - men vi glæder os til at få alle klar igen, så vi atter kan stille fuldt hold, når det efterfølgende går løs i serie 2.2.

Sole IF - VB 4-0 (2-0)

05. 1-0

21. 2-0

52. 3-0

78. 4-0

For stort nederlag i Sole

Soles serie 2 hold er bedre end VB's - javist. Men at tabe med fire var ikke ganske nødvendigt for de rødblusede mandag aften på Øster Snede Stadion i et gennem de fleste af de 90 minutter helt lige opgør. Men når man laver selvmål og brænder straffe, er det jo lidt op ad bakke...

VB - denne gang med 14 spillere til rådighed - kom skidt ind i opgøret, og allerede efter en håndfuld minutter kom Anne Nielsen til at sparke bolden forbi sin egen målmand, den på serie 2 debuterende Emma Birkegaard til 1-0. Samme Emma - netop fyldt 15 - blev i øvrigt kampens VB-pige. Stort målmandstalent, gode indgreb og aldeles uden skyld i de fire scoringer.

Aldeles chanceløs var hun efter en snes minutter, da Sole på et prægtigt langskud bragte sig på 2-0. Efter en halv time begyndte vejlenserne at finde hinanden, og faktisk spillede de fornuftigt den sidste time, hvor bolden blev kørt fornuftigt rundt.

Man manglede dog Soles skarphed, og trods overvægt i spil til de rødblusede var det hjemmeholdet, der på to omstillinger slog til efter pausen til slutresultatet 4-0. Også den største chance, man kan få i fodbold, lykkedes det VB at formøble. Dorte Guldborg blev fældet i det kriminelle felt, tog selv sparket fra 11 m pletten, men blev pillet af Sole-keeperen. Samme Guldborg hævdede sig dog med sit vanlige arbejdsraseri sammen med Emma Birkegaard som bedste vejlenser. Også Klara Guld gjorde det - trods vabler - fint.

I det hele taget skal VB-pigerne ikke fortvivle. Periodevist var spillet nydeligt, og det må betænkes, at holdet er spritnyt og indeholder en del piger, der ikke har spillet i årevis. Et hus skal bygges fra grunden, og sten for sten skal der lægges på.

Så bare op med humøret. Næste opgave bliver onsdag aften på Bankager Stadion mod FC Horsens.

VB - Fredericia KF 0-6 (0-3)

09. 0-1

22. 0-2

41. 0-3

74. 0-4

84. 0-5

86. 0-6

Frede uddelte tennisæg i nimandskamp

Med kun 10 spillere til rådighed måtte VB, som reglerne giver mulighed for, anmode om at få mandagens kamp på VB Parkens nye kunstbane mod FKF afviklet som nimandsfodbold. Som ventet var vejlenserne chanceløse, om end kampen til tider var mere jævnbyrdig, end cifrene antyder. Ikke at gæsterne ikke var seks mål bedre - det var de - men de rødblusede havde også rigtig gode muligheder for at true den ikke ganske dirkefrie fredericianske defensiv.

Den største tilfaldt ved stillingen 0-2 Maria Hansson, der glædeligvis gjorde comeback efter års fravær. Desværre lå bolden, der var til at trille ind i det tomme mål, til Hanssons højreben, som hun fortrinsvis bruger som transportmiddel og til at stå ud af sengen med, så chancen blev forpasset... Til gengæld forventer vi at se det berømte venstreben lyne i de kommende kampe...

Udeholdet havde medbragt fem udskiftere, og mod vejlensernes enlige på den lummervarme sensommeraften var det ikke mærkeligt, at værternes kræfter forsvandt mod slutningen, hvor målscoringen for alvor tog fart.

Altid energiske Pernille Christiansen blev kampens VB-spiller, men ros til alle for at gøre modstand, så langt konditionen rakte. Ingen grund til at hænge med hovederne for VB-pigerne, som blot skal være bevidste om holdets øjeblikkelige styrke og så ellers arbejde derudfra.

Næste opgave bliver en udekamp mod Sole IF kommende mandag.

Give/Thyregod - VB 1-2 (0-2)

23. 0-1 Klara Guld

45. 0-2 Caroline Cramer

83. 1-2

Vellykket start for nyetableret hold

Et på kort tid sammenstykket VB-mandskab fik en nærmest chokerende vellykket start på livet i serie 2. På banen ved Thyregod-Centret blev det til en hårdt tilkæmpet, men fortjent 2-1 sejr over et ligeledes nyt Give/Thyregod-hold.

Gæsterne var klart bedst før pausen og havde de største chancer. Efter et kvarter var der en friløber til VB's Caroline Cramer, som dog strandede på Give-keeperen.

Fortjent kunne Klara Guld imidlertid bringe de rødblusede foran efter 22 minutter - mesterligt spillet op af Dorte Guldborg.

Efter at samme Guldborg havde ramt overliggeren, og Cramer på ny havde haft en god mulighed, som hun dog sendte snært forbi mål, lykkedes det VB i halvlegens døende sekunder at bringe sig yderligere foran. Igen havde den allestedsnærværende Guldborg assisten, og hurtige Caroline Cramer eksekverede.

Kræfterne svandt hos udeholdet efter pausen, som blev ren overlevelse. Ikke meget blev længere sat sammen, men skønt de blåblusede nu havde alt spillet, sørgede et heroisk kæmpende VB-forsvar for at holde Give/Thyregod fra de store chancer. Og hvad der kom inden for rammen, tog keeper Simone Bavnsgaard sig på vanlig uortodoks vis sig af...

Det blev således kun til en kosmetisk reducering for hjemmeholdet på et rigtigt Sontagsschuß otte minutter før tid.

Kampens VB-spiller blev Caroline Cramer. Næste opgave for vejlenserne bliver onsdag i næste uge, hvor Fredericia KF gæster VB Parken.