Menu

Referater fra 2020

Julehilsen fra bestyrelsen.

Hermed en julehilsen med ønsket om en GOD JUL og et GODT NYT VB-år. 

Bestyrelsen har været samlet 7. december og gennemgået konsekvenserne af de seneste nye restriktioner, hvor forsamlings-forbuddet er forlænget til ultimo februar 2021. Det betyder, at vi tidligst vil kunne holde næste møde i marts.

Det betyder naturligvis også, at vi ikke kan holde generalforsamling i januar måned, men tidligst i marts måned. Vi kan dog nævne, at regnskabet for 2020 vil blive gjort færdigt primo januar og vil indeholde en kapital på ca. 22 t.kr., hvilket er godt 1 t.kr. mere end i 2019.  

Både bestyrelse, aktivitetsudvalg og festudvalg er klar til at fortsætte arbejdet i det kommende år, hvor bl.a. mødet den 4. maj i museet ligger dagen efter VB`s 130 års dag, den 3. maj. Vi håber naturligvis, at vi vil kunne holde møde til den tid.

Vi nåede at holde 5 arrangementer med foredrag i det forgangne år, og der er som sædvanlig omtaler af møderne på VB Seniorklubs hjemmeside. Og vi har foreløbig kontakt til 6 emner til de kommende 8 møder i 2021.

Der er følgende 11 medlemmer som er fyldt rundt - Senior år - fra marts til og med december og har lidt tilgode. (2 flasker kræver at man også er medlem af Old Boys afdelingen)

  • Keld Hansen, 85 år i marts, 1 flaske
  • Knud Nørregaard, 70 år i april, 1 flaske
  • Preben Thomsen, 85 år i juli, 1 flaske
  • Ole Conradsen, 70 år i september, 2 flasker
  • Ole Kristensen, 65 år i oktober, 1 flaske
  • Tage Løvbjerg, 80 år i oktober, 1 flaske
  • Jan Faber, 65 år i november, 2 flasker
  • Ruth Carlsen, 75 år i november, 1 flaske
  • Erik Pedersen, 80 år i november, 2 flasker
  • Ole F. Hansen, 80 år i december, 1 flaske
  • Bjarne Sørensen, 75 år i december, 2 flasker    

Så nu venter vi bare på at vi kan komme i gang igen med vores møder.

Vi har lov til at ønske/håbe, at det kan blive i marts, vi kan holde møder igen og ser frem til, at der bliver så god kontrol over Coronaen, at vi kan begynde at leve livet fuldt ud igen.

Glædelig jul og Godt nytår.

Ordinært møde i VB Parken den 1. september 2020

Kaj Kohave kunne på denne første efterårsdag byde velkommen til et velbesøgt møde og ingen ringere end Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, som foredragsholder, ligesom Seniorklubbens seneste medlem Jan Faber præsenterede sig selv. Inden da mindedes forsamlingen dog medlemmerne Ole Vedel og Jørgen Larsen, som begge er gået bort.

  

Med en interesse for VB, der allerede startede i barndomsårene, kom Jan Faber til klubben i mesterskabsåret 1978 efter først at have spillet et år i Horsens.

Han spillede primært på DS-holdet og var anfører her under Conny Esmann.

Efter sin aktive karriere var Jan træner i forskellige klubber, inden han vendte tilbage til VB som ansvarlig for kvindedivisionsholdet sideløbende med, at han trillede oldboys fodbold.

 Jan Faber

Et dårligt knæ satte dog en stopper for legen med de gamle drenge, og i 1995 stod han i spidsen for KUV (det, der nu hedder Future Vejle).

Senere blev han målmandstræner i klubben, ligesom han et enkelt år var afdelingsleder for U-17/U-19.

Henrik Dam, der havde taget Morten Skovlund fra Vejle Byråd med sig, betonede indledningsvis – sikkert til betryggelse for nogen – at han ikke ville holde nogen socialdemokratisk tale …

   

Folketingets formand er født og opvokset i Vorbasse, hvor ca. halvdelen ifølge Dam er Esbjerg-fans, den anden halvdel VB-fans. Dam, der har haft årskort til Vejle Stadion de sidste 30 år, tilhører sidste kategori. Han har selv spillet og trænet hold i hjembyen.

Efter en tur til Kbh. og Christiansborg med Vorbasse Skole fik han interesse for samfundsproblemer og stiftede DSU Vorbasse.

Efter en afstikker til Aarhus vendte han hjem til Vorbasse, hvor han blev post. Han blev kredsens folketingskandidat og blev i 1990 valgt ind på Christiansborg.

Fire år senere beklædte han som Landbrugs- og fiskeriminister under Poul Nyrup sin første ministerpost, og det er siden blevet til adskillige under skiftende socialdemokratiske regeringer.

Henrik Dam fortalte om det konservative og hierarkisk opbyggede Christiansborg med mange traditioner og skrevne såvel som uskrevne regler. Fx at de anciennitetsmæssigt nyeste folketingsmedlemmer får de fjerneste kontorer på Borgen og sidder bagest i salen …

Grundarbejdet i folketinget ligger i de 23-25 stående udvalg med hver 29 medlemmer. Her ligger hverdagen, hvilket jo naturligvis giver de små partier med få mandater meget ekstra arbejde.

Dam understregede den konsensus, der præger dansk politik – 80 % af Folketinget stemmer for 80 % af lovforslagene.

Dam hylder princippet om det loyale embedsværk, der arbejder neutralt for skiftende regeringer, og mener, man trods en strøm af politiske ansættelser i Statsministeriet stadig efterlever dette.

Blandt flere anekdoter fortalte Dam om et større ministerbesøg i Kina, hvor mødet med det spraglede kinesiske køkken bl.a. gav ham mulighed for at indtage et glas solid kinesisk brændevin tilsat slangegalde, hvilket skal være en garanti for et langt liv og et godt helbred. Det synes at virke …

Henrik Dam, påpegede, at meget af det politiske arbejde ligner sig selv fra ’90’erne til nu. Dog har pressen med de digitale mediers indtog ændret sig radikalt. Der er ingen deadlines og tid til tænkepauser længere – alt kolporteres direkte og øjeblikkeligt ud …

Efter en tid som medlem af Europaparlamentet blev Henrik Dam kaldt hjem for at blive partisekretær, og senere ventede nye ministerier på den erfarne politiker. Han har i alt været minister i 11 år, og 2019 blev han som Socialdemokratiets nestor valgt til landets højeste embede, formand for Folketinget. 

Med den post er det slut for Dam med at blande sig i den daglige politiske debat. Han understregede, at det sidste halve år naturligvis har stået i skyggen af coronakrisen, men mener, at demokratiet fungerer trods kriselovene.

Hovedsigtet har været

1/ at pandemien ikke løber af sporet og

2/ at erhvervslivet overlever

Foreløbig er Danmark kommet relativt nådigt gennem krisen, så måske det lykkes, vurderede Dam.

Der var gaver fra formanden til Henrik Dam for det interessante indlæg, ligesom der var flasker til fødselarerne Jan Knudsen og Thorkild Knudsen.

Thorkild 70 år og Jan 65 år. (2 x Knudsen)

Næste møde er berammet til tirsdag d. 06. oktober, hvor klubbens Head of Coaching, Keld Bordinggaard, tegner og fortæller.

Referent: Ole Kristensen - Foto: Thorben/Conny

 

Ordinært møde i VB Parken den 4. august 2020.

Efter fem måneders corona pause kunne Kaj Kohave omsider byde velkommen til et nyt møde i Seniorklubben i VB Parken, hvor godt 50 medlemmer var mødt frem.

 

Der var håndsprit ved indgangen hvor Kaj bød Ruth velkommen. 

Kohave undlod ikke at dvæle lidt ved førsteholdets glædelige oprykning til 3F Superligaen, ligesom han redegjorde for de retningslinjer, der må gælde for mødeaktiviteten i en coronatid. Han annoncerede Jan Faber som nyt medlem, ligesom forsamlingen mindedes Kell Meyer, Seniorklubmedlem og dansk mester fra 1972-holdet, der afgik ved døden i maj.

Herefter kunne formanden byde velkommen til dagens foredragsholder, Jens Sørensen.

Jens, bror til Knud Herbert, havde en hilsen fra en desværre sygdomsramt Herbert og indledte med de tre bogstaver, som ifølge Jens bør have en stor betydning i enhver mands liv:

Fodbold

Piger

Biler

Jens’ eget forhold til VB startede i 1977, da Middelfart-drengen spillede i Nørreskoven som yngling. Tommy Andersen og John Lauridsen var dog for hårde konkurrenter på Jens’ plads, og den aktive karriere led således skibbrud allerede her.

Senere trænede Jens ynglinge i VB sammen med Iver Schriver, ligesom han også blev træner for Talentholdet, der fostrede senere Bundesliga-spillere som Ole Møller Nielsen og Henrik Ravn.

Jens Sørensen startede sine 43 år i autobranchen i hjembyen Middelbart hos fabrikken Lydex/Walker, hvor han var i 21 år.

Senere førte karrieren ham bl.a. tre år til Lippstadt i Tyskland, hvor han var direktør for biltilbehørfabrikken Hella.

Senere blev han adm. direktør for FTZ, og i dag sidder han i ti, bl.a. internationale, bestyrelser. Han påregner at have tilknytning til branchen i endnu fem år.

Jens har skrevet otte bøger om bl.a. virksomhedsledelse, og han planlægger en samtalebog med Knud Herbert. Han er ligeledes aktiv i musikbranchen, hvor han komponerer og skriver tekster.

Jens redegjorde herefter for bilbranchens udvikling gennem årene, ligesom han gav sit syn på branchens fremtid.

Bemærkelsesværdigt for bilproduktionen er bl.a., at hvor en bil i automobilets fødsel indeholdt godt 15.000 komponenter, indeholder et køretøj i dag kun ca. 9.000.

Dk huser i dag godt 400 bilforhandlere, men Jens forudser, at dette tal vil falde betragteligt de kommende år. Nogle af de mindre vil ganske enkelt blive spist af de større.

Der stilles store krav til bilproducenterne i dag, som må jonglere med såvel benzin-/dieselbiler som hybrid-, el- og selvkørende biler. Det vil ikke alle kunne honorere i længden, hvorfor Jens forudskikker færre bilmærker på vejene fremover.

Som de vigtigste parametre for autobranchen i dag ser Jens relationer, teknologi, portfolio samt koncept/services

Jens Sørensen kiggede også i krystalkuglen vedr. de store bilproducerende lande.

Han forudser et usikkert amerikansk marked og fremgang for Kina og Japan, mens Tyskland og det øvrige Europa må imødese en generel tilbagegang.

Bilgiganterne i dag er VW, Renault-Nissan, Toyota og FCA-PSA (Peugeot, Fiat Chrysler).

Der er i øjeblikket godt 15 mill. mennesker beskæftiget inden for automobilbranchen i Europa, men dette tal vil trods stadig flere biler på vejene nok falde med 10 % pga. automatiseringen, estimerede Jens.

Der sælges årligt over 200.000 nye biler i Danmark, og der formodes at være over tre mill. biler på vejene om tre år. 

Bilerne i den danske bilpark er 8,8 år i gennemsnit – en bil har i dag en gennemsnitlig levealder på 15,1 år.

Forsamlingen takkede med applaus for det interessante indlæg, ligesom Kaj Kohave overrakte en flaske til foredragsholderen.

 

Der var også en gave fra Jens til Iver som havde fødselsdag (71 år)

Der var ligeledes vingaver til fødselarerne Larry Ebel (70 år i april), til Tommy Troelsen (80 år i juli), samt Flemming Trøst Poulsen (85 år i juni)

Klubsangen faldt bort som et offer på coronaens alter, men Kohave kunne spænde Seniorklubbens forventning til næste møde d. 01. september, hvor Henrik Dam vil fortælle om vejen fra Vorbasse til Folketinget.

Referent: Ole Kristensen - Foto: Thorben/Conny

 

Ordinært møde i VB Parken den 3. marts 2020.

Kaj Kohave kunne byde velkommen og efter kaffen give ordet til dagens foredragsholder, Ulrik le Fevre.

Ulrik trillede sine første bolde som helt lille på en grusbane på Boulevarden. Op ad en mur for enden af Borgmester Madsens Gade lagde han grunden til sine senere stærke hovedstød og langskud.

Over VFC gik turen til VB, da han blev de krævede 10 år. Han spillede på alle klubbens førstehold og nåede som ynglingespiller at spille over for Johan Cruyff, da VB i en international turnering mødte Ajax. Ulrik lykkedes med at komme sig over et halvt års pause pga. et brækket ben, og i 1965 fik han på dispensation debut på divisionsholdet, da Palle Brinch var blevet syg op til en kamp mod KB.

 

Sølvholdet fra 1965 husker Ulrik som et af de allerbedste VB-hold gennem tiden. Fem af spillerne – bl.a. Ulrik – fik samme år debut på A-landsholdet, og Ulrik nåede også at optræde som landsholdsanfører. ( se billede nedenfor)

I 1968 var VB i pokalsemifinale mod AB. Palle ”Hitte” Jensen sørgede for udligning til 2-2 med to minutter igen, og i omkampen i København blev Ulrik le Fevre matchvinder, da han scorede kampens enlige mål på et prægtigt langskud. Det fik Borussia Mönchengladbachs træner, Hennes Weisweiler, der sad på tribunen for at scoute forsvarsspillere, til at spærre øjnene op, og året efter – da Ulrik havde færdiggjort sin lærereksamen - blev kontrakten med den tyske klub underskrevet – på Kakadu Bar i København…!

Ulrik betegnede Weisweiler – elev af legenden Sepp Herberger – som en af de allerbedste trænere, han har mødt. Weisweiler blev træner for Borussia i 1965, og hans kone formåede ham til at udvirke et trøjeskift hos ”Die Fohlen” fra sort til hvidt … Efter en hård start, hvor Ulrik til træning bl.a. fik lov at spille over for hardnitteren Bertie Vogts, blev han fast mand på holdet og blev med Borussia vesttysk mester i 1970 og 1971.

Han huskede et tysk-israelsk diplomatisk tiltag, da Mönchengladbach i 1970 helt usædvanligt spillede en venskabskamp i Tel-Aviv mod det israelske landshold og vandt 6-0.

Ulrik fik tilnavnet ”Der Goldjunge,” idet han adskillige gange blev matchvinder mod slutningen af kampen. I 1971 scorede han i en 7-0 sejr over Schalke 04 det første ”Tor des Jahres” i Vesttyskland.

Le Fevre mindedes også den legendariske ”øldåseskandale”, da Borussia Mönchengladbach i 1971 efter at have ydmyget Inter med 7-1 i EC blev tvunget til at spille kampen om, fordi en øldåse havde ramt italienske Boninsegna. ”Die Fohlen ” tabte herefter sammenlagt til Milano-klubben.

Ulrik havde ofte Johnny Hansen som direkte modspiller, når ”Die Borussen” mødte Bayern München.

3 tidligere spillere fra den tyske Bundesliga.

Ulrik kunne, da DBU havde åbnet for professionelle spillere, returnere til landsholdet.

Borussia var dog en mindre klub og måtte til stadighed sælge spillere. Trods tilbud fra Werder Bremen og Sepp Piontek røg le Fevre i 1972 til Club Brügge. Han blev også far for første gang dette år, men ulykkeligvis døde sønnen af en uhelbredelig sygdom. Senere under sit belgiske ophold blev Ulrik far til Nina.

Ulrik blev belgisk mester med Brügge i 1973, 1976 og 1977. I den belgiske klub mødte Ulrik Ernst Happel, som han også vurderer som en af de dygtigste trænere overhovedet. I sæsonen 1975-76 nåede Brügge med sejre over bl.a. Ipswich, Roma, Milan og HSV finalen i UEFA Cup turneringen, hvor de tabte knebent til Liverpool over to kampe.

I sin sidste kamp for den belgiske klub i 1977 blev Ulrik pokalmester med klubben, da Anderlecht på Heysel Stadion blev besejret 4-3. Ulrik blev skadet i kampen, og skaden forhindrede ham i at spille specielt mange kampe for VB ved returen til Nørreskoven, men han formåede dog også at blive danske mester, da VB vandt titlen i 1978.

Ulrik deltager d. 30-04 i festlighederne i Mönchengladbach, da 50-året for klubbens første tyske mesterskab markeres.

Efter at have takket Ulrik le Fevre for et yderst interessant foredrag kunne Kaj Kohave overrække flasker til Leif Johansen og Stig Pedersen, der begge er fyldt 75.

 

Leif Johansen og Stig Pedersen

Klubsangen kunne afslutte et velbesøgt møde. Keld Bordinggaard er april måneds foredragsholder.

Referent: Ole Kristensen - foto Thorben/Conny

Divisionsholdet 1965:

 

Ordinært møde i VB Parken den 4. februar 2020.

Formanden bød velkommen til de godt 60 deltagere i månedens møde – særligt velkommen til dagens foredragsholder – Knud Herbert Sørensen II.

Knud Herbert er født i 1952. Nej, han er ikke i slægt med Knud Herbert I, men er opkaldt efter ham, der var faderens gode ven og fodboldkammerat. Barneskoene trådte han i Middelfart og ungdomstøvlerne i Middelfart G & BK. I 1971 kom han til VB som spiller efter at være blevet spottet under en træningskamp mod et VB-hold. Han fik samtidig ansættelse i daværende Vejle Sparekasse. Spillemæssigt var året ikke det letteste, da førsteholdstruppen i forvejen omfattede rigtig gode spillere. I 1972 blev Knud Herbert inviteret med truppen på udlandstur til Kenya som 17. og sidstemand. Han blev dog til sin store skuffelse siet fra, idet Ole Fritzen i mellemtiden havde meldt sin tilbagekomst til VB og skulle overtage pladsen.

 

Debuten på førsteholdet lod da også vente på sig til 1973, hvor han havde gjort sig gældende efter en hovedkulds udtagelse til en træningskamp mod Sct. Pauli. Herefter var Knud Herbert fast mand på førsteholdet – altid i startopstillingen og aldrig fra bænken. Han opnåede i karrieren indtil 1985 imponerende 476 førsteholdskampe. Dette placerer ham på en 2.-plads på ranglisten over spillere med flest førsteholdskampe – kun overgået af Gert Eg. Ranglisteplaceringen bliver næppe heller overgået.

Knud Herbert samlede på titler med førsteholdet: Pokalsejre i 1975, 1977 og 1981. DM i 1978 og 1984. Han opnåede 3 A-landskampe og 10 U-landskampe. Han så tilbage på sin sportslige og erhvervsmæssige karriere, der har udspundet sig i en tid, hvor det har været muligt at forene privatliv og familie, job og fodbold samtidig. Det gælder nok ikke mere.

Jobmæssigt var han ansat i Middelfart Sparekasse i 20 år bl.a. som fonds- og HR-chef. Også her samlede han på titler. Middelfart Sparekasse blev i hans ansættelsesperiode 3 gange kåret som Danmarks bedste arbejdsplads. Derudover en europæisk førsteplads og en europæisk andenplads for samme fortjenester.

Efter den aktive spillerkarriere har der været trænerjobs i Hornsyld, VFC, Middelfart og VB. Derudover har han i 2002-2003 været formand for VB Elite i en turbulent periode, hvor førsteholdet var tæt på nedrykning fra anden bedste række og økonomisk på vej mod kollaps. Han havde visioner om fodboldmæssigt samarbejde med klubberne i Kolding og Fredericia. Han blev af samme grund ikke den mest populære formand, men planerne blev heller ikke til noget. Visionerne var i hvert udsprunget af et godt hjerte for VB.

Desuden har Knud Herbert indtaget posten som formand for Middelfart Boldklub – også i en turbulent tid.

Efter sin sparekassetid har Knud Herbert ernæret sig som headhunter, foredragsholder og forfatter. Han har udgivet flere bøger om (selv-)ledelse. Hans overordnede indgangsvinkel til ledelse er ordentlighed og succes på alle bundlinjer. Han er fortsat erhvervsaktiv og har ikke planer om pension, før efterspørgslen på hans input ebber ud.

  

2 x Knud Herbert Sørensen

Knud Herbert har løbet maratonløb, bl.a. New York Marathon. Turen til New York var en gave fra Middelfart Sparekasse i anledning an hans 50-års fødselsdag.

Den kunstneriske åre udsprang, da han for år tilbage satte sig for at lære guitarspil, som han fortsat udøver. Det har afstedkommet kompositioner af egne sange og udgivelse af en CD. Knud Herbert gav under indlægget en prøve på sine musikalske evner til stor fornøjelse for de deltagende medlemmer af seniorklubben.

Formanden takkede Knud Herbert for et spændende indblik i hans liv og levned som fodboldspiller og som sportslig leder og i erhvervslivet. Med takken fulgte det sædvanlige honorar i form af et par flasker til foredragsholderen.

Der var derudover flasker til fødselarerne Hans Werge - 75 år – og Tommy Hansen – 70 år.

 

På billedet til højre har Johnny og Allan travlt med at skrive i Tommy´s bøger.

Endvidere et tillykke til Jans Knudsen (fraværende) – 65 år.

Endvidere løftede formanden sløret for programmet på de kommende møder i foråret. Der er indtil videre et hul i juni, men aktivitetsudvalget arbejder på sagen.

Marts Ulrik le Fevre. - April Keld Bordinggaard. - Maj Allan Simonsen.  

Efterårsprogrammet er stort set også på plads. 

På kassererens vegne oplyste formanden, at seniorklubben fortsat er modtagelig for kontingentindbetalinger for indeværende år kr. 100,-.

Beløbet kan betales med MobilePay til 8371XC eller ved overførsel til konto nr. 8131 6580689092 i Den Jyske Sparekasse.

Ref.: Hans Jørgen Lund / foto: Conny/Thorben

Generalforsamling den 7. januar 2020 i VB Parken.

Gert Eg blev valgt som dirigent på årets velbesøgte generalforsamling.

 Gert Eg valgt som dirigent

  

Kaj Kohave aflægger beretning for 2019.

I sin beretning glædede formand Kaj Kohave sig over medlems-fremgangen. Seniorklubben er siden sidste generalforsamling vokset med otte medlemmer og rummer nu 85 gamle VB’ere.

Klubben har i 2019 fået to nye æresmedlemmer, idet Otto Ejsing og Helge Olsen er udnævnt. Formanden bemærkede også det skelsættende i, at klubben i Ruth Carlsen fik sit første kvindelige medlem i 2019.

Kohave kunne afsløre forårets program, som rummer foredrag ved Viggo Jensen, Ulrik le Fevre, Keld Bordinggaard og Knud Herbert Sørensen II. Maj-mødet og julefrokosten vil traditionen tro blive afholdt på Gl. Stadion.

Formanden forudskikkede, at efterårets foredragsholdere godt kunne blive hentet uden for fodboldens verden.

Kohave henviste i øvrigt til referaterne på VB’s hjemmeside vedr. det forgangne års aktiviteter.

Beretningen blev vedtaget uden kommentarer.

Hans Jørgen Lund gennemgår regnskabet for 2019.

Hans Jørgen Lund fremlagde det reviderede regnskab, som fremviste et overskud på 2569,- kr. Foreningsformuen er dermed vokset til 20.775 kr.

Der var fra forsamlingen ingen kommentarer til regnskabet.

Hans Jørgen Lund, Conny Laursen og Kaj Kohave genvalgtes til bestyrelsen, Knud Nørregaard, Finn Hansen og Tommy Hansen til aktivitetsudvalget, ligesom Otto Ejsing genvalgtes som revisor.

 

Bestyrelsen 2020: fra venstre: Hans Jørgen Lund, Kaj Kohave og Conny Laursen

Kun vedr. festudvalget var der ændringer, idet Ole Olesen valgte at udtræde. Udvalget fortsætter med Hans Jørgen Lund, Gert Roland og Conny Laursen med mulighed for supplering af Kaj Kohave.

Da der hverken var indkomne forslag eller bemærkninger under Eventuelt, kunne Gert Eg herefter afslutte en i enhver henseende fredelig generalforsamling.

Moderklubbens formand, Thomas Foged, fik herefter ordet for et indlæg om sit og klubbens virke.

Moderklubbens formand Thomas Foged.

Foged, der er cand.oecon, har en trænerfortid i JAI Aarhus, ligesom han har været træner/leder i en række andre klubber. I VB har han virket som holdleder, træner og koordinator for Future Vejle, og han indtrådte i bestyrelsen i 2018. Han har været formand siden august 2019, hvor han afløste Knud Engedal.

Formanden slog fast, at VB Amatør står med gode strømninger, ligesom der også er udfordringer. Der er et godt samarbejde med VB Elite omkring drengeungdom – et samarbejde, der er blevet stærkt forbedret de senere år. Talentudviklingen blomstrer, og klubben producerer nu egne salgsvarer.

Drengetalenterne samles i VB fra U-13 – indtil da er de outsourcet til NFS, som samarbejder med VB omkring de yngste drenge på Nørremarken. Det er ikke ganske problemfrit først at starte elitemiljø i VB fra U-13, fastslog Foged.

VB huser DBU Topcenter for U-10 – U-12.

Pigeafdelingen er voksende, og VB vil gerne angribe træningsmiljøet mere elitært og være den førende pigeungdomsklub i Vejle-området.

Klubben har store udfordringer på ung-senior og senior, erkendte Thomas Foged. Det er vanskeligt at holde på de næstbedste, som ikke når Liga-niveau. VB råder pt kun over et serie 2 herrehold og vil få svært ved at stille serie 5. Seniorfodboldspillere lever i dag et nomadeliv, og klubfølelsen er passé, mente formanden.

Det bedste kvindehold er sunket til Kvindeserieniveau og skulle meget nødig længere ned.

Formanden håber, at et forbedret klubliv vil kunne få flere til at blive i VB. Der var roser til oldboysafd., som er velfungerende.

Foged nævnte vanskeligheden ved at skaffe trænere til sekunda ungdomsholdene, ligesom det skorter på afdelingsledere til at aflaste bestyrelsen. Der mangler i det hele taget hænder – et problem, der er kendt af de fleste andre idrætsklubber. Om eksemplet fra Ry, hvor det er et klubkrav, at forældre hjælper til, er vejen frem, vil tiden vise.

Som eks. på den manglende hjælp nævnte Foged det store ungdomsstævne, VB Cup, som har måttet lade livet pga. for få hænder.

Thomas Foged roste faciliteter og baneforhold.

Målet er at få Elite ud i VB Parken, og der arbejdes seriøst herpå.

En såkaldt Goalbox – anskaffelsespris en lille million – er på ønskelisten, ligesom klubhuset trænger til en kærlig hånd.

Ole Olesen spurgte ind til det acceptable i seniorafd.’s lave sportslige niveau. Formanden konkluderede, at det er vigtigt, at man ikke slår større brød op, end man kan bage – det har der desværre været eks. på i fortiden. Små skridt skal gerne hjælpe både herre- og kvindesenior op på et højere niveau.

Han bad om, at alle hjælper med til at udbrede den positive historie om Vejle Boldklub.

Gert Eg fra Elitens sportsudvalg supplerede med et overslag over, at det vil koste i omegnen af 10 mill. at få prof.afd. ud i VB Parken. Fremtiden vil, som vi kender det, være præget af køb og salg – det nye er, at spillere nu kan sælges direkte fra ungdomsafdelingen qua det vellykkede eliteungdomsarbejde.

Mogens Christensen berettede fra museumsudvalget.

Museet lever og har det godt. Man er kommet på Facebook, og VB-museet råder efterhånden over en imponerende samling af relikvier fra de gyldne tider. Man vil få hjælp til nødvendig konservering.

Mogens Christensen opfordrede alle til at bidrage – også gerne historier/effekter fra sekundaholdene gennem tiden. Ligeledes efterlyste han info om klubbens fane.

    

Mogens Christensen                          Kristian Schmidt 75 år   

Inden den afsluttende klubsang kunne Kaj Kohave overrække flasker til dirigent, foredragsholdere, Ole O., samt til Kristian Schmidt, som siden sidst er blevet 75.

Referent: Ole Kristensen og foto: Thorben/Conny

Luk