Menu

Referater fra 2019

Ordinært møde den 4. juni 2019 i VB Parken.

Kaj Kohave bød velkommen til de ca. 55 fremmødte medlemmer. Der var en speciel velkomst til dagens foredragsholder 69 årige tidligere fodboldtræner Roald Poulsen, der bla. har trænet OB, B1913 og fusionsklubben FC Fyn. 

Roald har også været tilknyttet DBU og  meget engageret i afrikansk fodbold og har været landstræner for Zambia 1994-1996 og igen i 2002. 

Knud Nørregård introducerede kort Roald  Poulsen og kunne oplyse at der er kun to trænere der har kunnet føre  OB frem til danske mesterskaber, nemlig Ricardo og Roald. 

 

To IT nørder forsøger at få styr på det tekniske. ( Kaj og Knud) 

Roald indledte sit foredrag med at fortælle lidt om den alvorlige sygdom som har ramt ham og som betyder at han ikke går så godt. 

Derudover fortalte Roald  at hans foredrag ikke ville omhandle så meget fodbold, men mere de mange oplevelser han har haft ifm. med fodbold.  

Roald kom ind på hvordan han blev tilknyttet det Zambiske fodboldlandshold i 1994 efter  katastrofen den 29. april 1993, hvor Zambias fodboldlandshold  styrter i havet tæt på Gabons hovedstad, på vej til det afrikanske fodboldmesterskab i Senegal.  Der var ingen overlevende.  

Roald fortalte at han efter katastrofen blev kontaktet af divisionsforeningen som ville donerer penge til reetablering af det Zambiske fodboldlandshold. 

Det nye landshold kom til Danmark i 6 uger hvoraf de første 3 uger var i Brøndby og derefter 3 uger i Vejle.  Det var her Roald stiftede kendskab med den fremmede  kultur.  Efter de 6 uger blev Roald tilknyttet landholdet i Zambia. 

Resten af foredraget omhandlede primært de mange oplevelser som Roald havde ifm opholdet i Zambia og Sydafrika. Han fortalte om mødet med Mandela Nelson, faldskærmsudspring, bungy jump, besøg i kobberminer, fodbold  med lokale høvdinger, Victoria Falls og ikke mindst hans passion for cykelsport.   

Efter opholdet i Zambia var Roald i en kort periode i 1998  tilknyttet Al Rayyan Sports Club i Qatar. Derefter i en periode i 1999 - 2004 Teknisk direktør for FC Københavns fodboldskole i Sydafrika.    

Tak til Roald for et rigtig spændende foredrag om oplevelserne i Afrika.    

Herefter kunne Kaj Kohave , som tak for det spændende foredrag, overrække bogen Mr. VB, det seneste VB årsskrift  og en flaske vin til Roald. 

 

Der var også en flaske vin til Erling Rasmussen, eftersom han den 26. april var fyldt 85 år. 

Næste møde er tirsdag den 6. august kl. 10.00 i VB Parken. 

Referat/foto: Thorben og Conny

 

Ordinært møde den 7. maj 2019 i VB´s Museum.

Kaj Kohave bød velkommen til de 52 fremmødte medlemmer. Som der er tradition for, var maj mødet henlagt til Vejle Atletikstadion (VB´s Museum). Kaj præsenterede dagens program, som udover at hædre to nye æresmedlemmer var dagens foredragsholder Johnny Hansen.

Efter Ingelises veltilrettelagte morgenbord kunne Kaj Kohave præsentere dages første æresgæst:

Helge Olsen 94 år.

Kaj kom ind på at Helge begyndte at komme på Vejle Stadion som 16-årig med løb som sin interesse. Helge har taget idrætsmærket 23 gange og har sat flere klubrekorder i VIF.

Helge begyndte sit arbejde for SIV på Nordre Stadion i 1966 og gjorde det så godt at daværende Stadioninspektør Vilhelm Mejer anbefalede Helge som sin efterfølger. Efter Mejers død i 1969 valgte SIV derfor Helge som Stadioninspektør. Et job som han med stor dygtighed passede frem til 1986.

Helge har været med fra starten af Seniorklubben i 1993.

Helge fik herefter overrakt diplom samt en flaske VB Superliga vin.

Otto Ejsing 90 år.

Kaj kunne fortælle at Otto er født i Grejsdalen, hvor han spillede fodbold, indtil han som 12-årig blev medlem af VB. Otto fik debut på divisionsholdet den 19. marts 1950 i en kamp mod Horsens. Otto spillede i 5 år på divisionsholdet og sluttede i 1955.

Otto slap ikke fodbolden helt da han allerede i 1951 havde taget dommereksamen og dømte kampe frem til 1964 bl.a. i 3. division.

Otto var også med til at starte VB´s Old Boys afdeling op i 1961. Efter Old Boys tiden blev Seniorklubben etableret i 1993, hvor Otto var blandt de første ca. 20 medlemmer.  Otto var med til at skrive de første regler for Seniorklubben og har i flere år været medlem af klubbens festudvalg.

Otto fik herefter overrakt diplom, samt en flaske VB Superliga vin.

Forsamlingen hyldede herefter Helge og Otto for deres store indsats for klubben og udnævnelserne blev afsluttet med et ”VB leve”.    

Der var også en lykønskning fra Seniorklubbens første æresmedlem Robert Torntoft 94 år.

Både Helge og Otto takkede forsamlingen.

Otto og Helge er her fotograferet i museet og i baggrunden er museets lille særudstilling.

 

Johnny Hansen.

Herefter var det Johnny Hansens tur til at underholde forsamlingen. Johnny har på tidligere møder i Seniorklubben fortalt om sin fodboldkarriere, men manglede afslutningen i FC Bayern München i 1974-76.

Johnny gennemgik de enkelte kampe og kom specielt ind på de mange skader og de mange behandlinger/indsprøjtninger som han måtte gennemgå de sidste år i Tyskland.

Johnny fortalte også om at han i en periode var sat ud på et sidespor fordi han havde udtalt sig til en dansk avis at han ikke havde deltaget i Kaiser Franz’ 30-års fødselsdag, selvom der var 100 gæster med.

Johnny undlod hellere ikke i sin gennemgang af de enkelte kampe at fortælle at han på hjemmebane med 75.000 tilskuere var med til at slå Borussia Mönchengladbach med 4-0 med Allan Simonsen og Henning Jensen på holdet.

Johnny kom også ind på at han fik tilbudt en ny kontrakt, men eftersom der var kommet nye regler for kommende kontrakter mht. aflønning, som han ikke kunne acceptere, takkede han pænt nej.

Tak til Johnny for flere spændende foredrag om en fantastisk fodboldkarriere.

    

På billedet drøfter Johnny og Allan, Gladbach´s nederlag til Bayern på 4-0 den 20.3.1976. 

Som afslutning på mødet var der 3 medlemmer der havde haft fødselsdag i april måned der skulle belønnes med 1 flaske vin til hver.

Fra venstre: Stig Malberg 65 år, Palle Jensen 70 år og Kurt Kristensen 80 år.  

Derudover kunne Kaj nævne at museumsudvalget har en mindre særudstilling om Helge og Otto som alle bør se.

Næste møde er den 4. juni kl. 10.00 i VB Parken, hvor Roald Poulsen er foredragsholder.  

referat/foto: Conny/Thorben

 

 

Ordinært møde i VB Parken den 2. april 2019.

Efter morgenmaden kunne Hans Jørgen Lund præsentere dagens foredragsholder – vinhandler og trommeslager Jesper Rosenqvist. 

   

Jesper Rosenqvist får overrakt det obligatoriske (sidste) Årsskrift samt bogen om Mr. VB af Hans Jørgen Lund. 

Rosenqvist, som i dag driver vinforretningen Vinoble i Søndergade, fortalte om et langt liv som trommeslager – ikke mindst i Kim Larsens band Kjukken.

Jesper fik allerede interesse for rytmer som 8-årig, da han slog takten til grammofonens Beatles-plader, og som 13-årig gav han sin første koncert på skolen i Næsby, hvor han voksede op.

Efter mange år på landevejen med masser af jobs for at holde lønnen hjemme overvejede Jesper som 37-årig og nybagt far så småt at lægge op, da han fik en uventet chance. Kim Larsen havde bosat sig i Odense og skulle stable et nyt band på benene. Karsten Skovgaard blev hyret som leadguitarist, og efter en kort audition, hvor der skulle findes bassist og trommeslager fik Jesper Rosenqvist til sin store overraskelse jobbet ved slagtøjet. 

”Det er som i fodbold. Nogle gange er det måske ikke den bedste spiller, der passer bedst ind på et hold, men den, der socialt lettest indgår i en sammenhæng. Det var nok mit held…” funderede Jesper. 

Det blev nu til mange år ved trommerne bag Danmarks nationaltroubadour.  Jesper gav mange anekdoter – ikke blot om Kim Larsen, men også om andre musikere, han har mødt på vejen – bl.a. Johnny Madsen.

Sangeren fra Thyborøn er jo glad for procenter, og engang hvor guitarist Knud Møller flere gange indledningsvis havde præsenteret Madsen, uden denne dukkede op på scenen, måtte Møller jo ud og hente ham. Da han mødte en lettere overrislet Johnny på scenerampen, spurgte Madsen: ”Du, Knud, har vi spillet, eller skal vi til at spille…?”

Og senere på scenen: ”Du Knud, hvor er min guitar?”

”Bag dig, Johnny…”

”Men Knud…hvor er bag ved mig…?” 

Jesper Rosenqvist antydede dog, at den farverige Fanø-bo med eget hårshampoomærke nok også spiller lidt på sin kendte glæde ved de våde vårer…

Han mindedes også andre fra musikverdenen. Bl.a. den stenrige manager Knud Thorbjørnsen, som havde masser af musikere i sin stald – bl.a. Kim Larsen – og hvis rigmands manerer stod i kontrast til christianshavnersangerens mere ydmyge tilgang. Det lykkedes dog Thorbjørnsen at formøble sin formue på tre kunstgallerier, og han døde forarmet af kræft. 

Som eks. på Kim Larsens gavmilde sindelag nævnte Rosenqvist, at han og Skovgaard på en café havde truffet den engang så velrenommerede guitarist Ivan Horn, som efter en håndskade ikke længere kunne spille, var blevet skilt og nu så småt var på vej i hundene. Da Kim Larsen hørte om sagen, fik han overført 180.000 til Horns konto, så han kom ud af sin gæld… 

Som et kuriosum nævnte han VB’s Finn Johansen, som delte to passioner med Lune Larsen – seksdagesløb og Elvis-guitaristen Scotty Moore, hvilket de ofte kunne underholde hinanden med. 

Jesper Rosenqvists vinpassion blev vakt ombord på Oslo-båden. På vej fra en koncert spiste bandet i færgens restaurant, og da DFDS betalte, fik Jesper mulighed for at smage en meget dyr Bourgogne, som gav ham en oplevelse for livet. Det udmøntede sig i det vinfirma, han sammen med sin hustru startede i 2008 for så – da han i alt fald professionelt lagde trommestikkerne på hylden - at købe forretningen Vinoble, der dengang lå på Rådhustorvet, og som nu ligger i Søndergade. 

”En ’dum’ trommeslager, der kun kan tælle til fire og bare har interesse for vin, kan godt få sine problemer med momsregnskaber etc., så det har da også kostet mig en del lærepenge de første år,” erkendte Rosenqvist.

Som ny i byen blev han straks sponsor i VB for at skabe sig et netværk.

”Der sidder jo 600-700 erhvervsfolk til hver hjemmekamp.” 

Trommeslageren har aldrig haft problemer med at skifte klub:

”Jeg spillede som ungdomsspiller selv i Næsby og kom så på mål og havde da den fornøjelse på et tidspunkt at rangere over Claus Toppel...”

Men evnerne rakte ikke helt til en glorværdig fodboldkarriere. Som fan var han først tilhænger af B 1909, så B 1913, derefter OB og nu med største selvfølgelighed VB… 

Jesper trak mange paralleller mellem fodboldens og musikkens verden.

”I, der sidder her, skal skønne på, hvor privilegeret I har været og for det, I har nået, ligesom jeg er for min karriere i musikken.

Og i begge verdener drejer det sig om ’holdånd’. Kammeratskabet betyder mere end nok så mange platinplader…” 

Med disse ord kunne Jesper Rosenqvist høste fortjente klapsalver, og han fik af Hans Jørgen Lund overrakt det obligatoriske (sidste) Årsskrift samt bogen om Mr. VB. 

  

Otto 90 år                                                     Hans 75 år

  

Leon 70 år.

Der var fødselarvin til Otto Ejsing (90 år), Hans Nicolaisen (75 år) og Leon Dupont (70 år), inden Hans Jørgen mindede om det næste møde, der finder sted på Atletikstadion, hvor Johnny Hansen tegner og fortæller. 

 

Udsnit af forsamlingen

Referent: Ole Kristensen

 

Ordinært møde på Vejle Ny Stadion den 5. marts 2019

Marts mødet var henlagt til Vejle Stadion (ny) hvor vi var ca. 60 medlemmer der skulle høre om VB i Super Ligaen og derudover en rundvisning i det moderne stadion. Kaj bød velkommen og kunne oplyse at Henrik Tønder desværre ikke kunne deltage, men at Steen Thychosen ville tage over.

Steen var guide på rundturen og vi så hvordan de sponserede lounger så ud og vi var også en tur i VB´s omklædningsrum. Steen fortalte at i de to store lounger bespiser VB ca. 700 gæster til hver hjemmekamp og til de helt store kampe er der yderligere en lounge (Ejgil Jensen) i det ene tårn, som kan tage ekstra ca. 300 gæster. Steen fortalte også at såfremt man var interesseret så kunne man leje de forskellige lokaler på stadion. 

    

Den nyindrettede lounge Arbejdernes Landsbank.                      VBs omklædningsrum 

Efter rundturen var Åse vært for kaffe og rundstykker.

Temaet for Steens foredrag var VBs entré i Superligaen. 

19 points efter 24 krampe er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, men udviklingen de seneste 2 1/2 år har været tilfredsstillende. Han mener også at der har været succes på træner siden hvor det er lykkes Adolfo Sormani at skabe et professionelt miljø. 

Steen kom også ind på de indviklede regler i.f.m. nedrykningspillet, men var også af den overbevisning at selv med den nuværende bundplacering var der mulighed for at VB kunne blive i Superligaen. 

Selvom temaet var Superligaen kunne det ikke undgås at Steen kom ind på talentudviklingen i klubben, hvor målsætningen i 2021 er en trup med 8 egenudviklede spillere, 8 danske spillere og 8 udenlandske spillere. Derudover så Steen positivt på den nuværende talentmasse  hos U17 og U19.  

Udover at sætte fokus på Superligaen havde Steen også en anden opgave. Som nyt medlem i Seniorklubben er der tradition for at man fortæller lidt om sit fodboldliv.

Steen kom ind på sin tid i Vestbyen hos VFC, ynglinge landsholdet, VBs førstehold, 3 år i Monchengladbach, 2 år i Belgien, DM i 1984 med VB og topscorer i divisionen, 41/2 i Schweitz og derefter hjem til forskellige jobs i VB.  

  

Tak til Steen for et spændende indlæg.          Kaj Kohave overrækker flasker til Gert Eg - 65 år                             

Herefter kunne Kaj overrække et par flasker til Gert Eg som havde rundet de 65 år i februar måned. 

 

Thorkild Knudsen sørger for øl til vennerne og Henrik Tønder nåede lige at hilse på Tommy og Knud Herbert m.fl. 

Der var også en lille rykker fra vores kasserer, da der var 20 der manglede at betale kontingent -  konto: 8131-6580689092 - Husk Navn eller MobilePay 21 62 11 63.

Næste møde er tirsdag den 2. april kl. 10.00 i VB Parken.

 referat: Conny - foto: Thorben/Conny

 

Ordinært møde den 5. februar 2019.

Kaj Kohave bød velkommen til de ca. 60 medlemmer og præsenterede dagens program som var et indlæg ved vores medlem Poul Thomsen, præsentation af nye medlemmer og fejring af runde fødselsdage. 

Efter Finn Larsens morgenbord fik Poul ordet:

Poul fortalte at han havde været video-mand i 19 år i VB i perioden 1983 til 2002 under skiftende trænere bl.a. Poul Erik Bech og Ole Fritsen. Han kom ind på de mange opgaver han havde haft som video mand, krydret med anekdoter fra både indenlandske og udenlandske kampe. Specielt blev fremhævet en opgave stillet af Ole Fritsen hvor en "dovn" forsvarsspiller skulle filmes for at Ole efterfølgende kunne tage en samtale med vedkommende. Poul afsluttede sit indlæg med et par ikke helt stuerene historier. 

Efter Pouls indlæg var der tre fødselarer der skulle fejres - Knud Herbert Sørensen 85 år, Gert Roland 70 år og Stig Jørgensen 70 år.

 

    

Poul Thomsen, samt  de tre fødselarer Gert Roland, Knud Herbert Sørensen og Stig Jørgensen. 

Der var også plads til at de nye medlemmer Erik Dahl, Hans Werge og Jan Knudsen kunne fortælle om deres VB tid.

           

       Erik Dahl                                    Hans Werge               Jan Knudsen   

Erik Dahl spillede i VB i perioden 1978 til 80 og var med til at vinde DM i 1978 og spillede 86 kampe for VB.

Hans Werge var ungdoms spiller i VB i perioden 1953 til 63 og spillede lidt på serie 3 og serie 5.

Jan Knudsen spillede hele sin ungdom i VB og nåede 226 kampe på første holdet og var også med til at vinde DM i 1978. 

Efter præsentationerne kunne Kaj Kohave oplyse at det kommende møde den 5 marts afholdes på Vejle Stadion kl. 10.00, hvor elite-afdelingen er vært.

April mødet holdes i VB Parken, hvor vi får besøg af Vinoble ved Jesper Rosenqvist, som har været trommeslager for Kim Larsen & Kjukken.

Maj mødet afholdes, som der er tradition for på Vejle gl. Stadion/Museet, hvor Johnny Hansen vil underholde os.

Juni mødet afholdes i VB Parken, hvor vi får besøg af  Roald Poulsen, som har været landstræner i afrika i 20 år.

Mødet blev afsluttet med at vi sang seniorklubbens slagsang.  

Referat og foto: Conny                    

 

Ordinært møde den 8. januar 2019 - Generalforsamling

Der var fint fremmøde til årets første møde i Seniorklubben som samtidig var årets generalforsamling. Der var mødt ca. 56 medlemmer op for at vælge den nye bestyrelse samt repræsentanter til aktivitets- og festudvalg. 

Dagsorden til Generalforsamlingen:  

1. Valg af dirigent.
2. Formandens beretning ved Kaj Kohave.
3. Regnskab 2018 ved Hans Jørgen Lund
4. Valg til bestyrelse ( 4 personer) – nuværende Hans Jørgen Lund, Conny Laursen og Kaj Kohave (alle vil gerne fortsætte)
5. Valg til aktivitetudvalg ( 3 personer) – nuværende Knud, Ole V og Finn H (Ole ønsker ikke at fortsætte)
6. Valg til festudvalg/julefrokost (3 personer) – nuværende Hans Jørgen Lund, Gert Roland, Ole Olesen og Conny Laursen( alle vil gerne fortsætte )
7. Indkomne forslag - forslag til ændring af kontingent, herunder tilpasning af seniorklubbens formål/retningslinjer.
8. Eventuelt. 
Gert Eg blev foreslået som dirigent og Gert kunne konstatere at generalforsamlingen var lovlig indvarslet.
Under bestyrelsens beretning fremhævede Kaj Kohave de mange foredragsholdere, fejring af 58 holdet og fejring af 78 holdet og ikke mindst seniorklubbens 25 års fødselsdag.
Derudover kunne Kaj oplyse at vi nu er 80 medlemmer og at der i 2018 kommet 6 nye til og at vi har mistet to medlemmer - Kaj Johansen og Leif Jacobsen. 
Med hensyn til foredrag så er programmet indtil efteråret på plads og det indebærer at vi bl.a. i maj afholder vores møde på VB´s Museum og i marts måned er inviteret ind på Vejle Stadion, hvor Henrik Tønder vil være vært. 
Herefter gennemgik Hans Jørgen regnskabet for 2018 som udviste et overskud på kr. 1.838,89 og en egenkapital på kr. 18.206,31. Udgifterne er primært til kørsel til foredragsholdere, gaver, tilskud til fejring af 78 holdet, samt  betaling for årsskrift (som bortfalder i 2019)
Herefter var der valg til bestyrelsen, aktivitetudvalg og festudvalg:
Alle tre i bestyrelsen blev genvalgt d.v.s. Kaj Kohave, Hans Jørgen Lund og Conny Laursen.

Eftersom Ole Vedel  ikke ønskede genvalg til aktivitetsudvalget skulle der findes en ny person. Tommy Hansen blev foreslået og valgt. Knud Nørregaard og Finn Hansen modtog genvalg.  

Alle fire i Festudvalget modtog genvalg d.v.s. Hans Jørgen Lund, Gert Roland Ole Olesen og Conny Laursen. 

Der var også genvalg til vores revisor Otto.

Under indkomne forslag lagde bestyrelsen op til nogle få ændringer i retningslinjer, herunder kontingentnedsættelse med kr. 100 / år. - derudover tilpasses retningslinjer således at der åbnes op for at kvinder kan optages i seniorklubben, såfremt de opfylder betingelserne.  (tilrettet formål/retningslinjer fremgår af hjemmesiden) 

Under eventuelt blev det foreslået at VB´s museum fremover kunne være en del af beretningen.

Herefter kunne dirigenten Gert Eg afslutte generalforsamlingen.

 

Billedet til venstre: Bestyrelsen 2019.                                              Billedet til højre: Aktivitetudvalget 2019 (fraværende Finn Hansen)             

   

Ole får en flaske af formanden for en fin indsats i aktivitetsudvalget og til højre har vi festudvalget.  

Kontingent for 2019 er kr. 100,00 som bedes indbetalt på konto i Den Jyske Sparekasse:
konto 8131 - 6580689092 - Husk Navn eller MobilePay 21 62 11 63.
Efter generalforsamlingen fik Jørgen Mejer ordet, da der er tradition for at nye medlemmer fortæller lidt om dem selv og deres relationer til VB. Jørgen kunne bl.a. fortælle at han er "født og opvokset på Vejle Stadion".  Derudover indmeldt som aktiv i 1967, træner i 1982/83, kasserer i moderklubbens fra 1984 til 2004. Leder på forskellige niveauer i pengeinstitut i 25 år samt privatrådgiver i 15 år.
 
     
Jørgen Mejer                       og                      Knud Engedal
Formanden for moderklubben Knud Engedal fik det sidste ord på mødet:
- Donation til VB´s ungdom ifm. med Kaj Johansens død udgør kr. 40.000 til specielle formål.
- Den nye kunststofbane bliver indviet med en kamp af superligaholdet i uge 12-13.
- Talent afdelingen er nu fuldtud etableret i VB Parken.
- Superligaholdet træner ikke 100% i VB Parken, da de ikke mener at banerne er gode nok.
- Der er nedsat en gruppe bestående af Henrik Tønder og Knud Engedal mhp tilbygning i VB Parken, til hele den sportslige sektor.
- Kaj Kohave har accepteret at være tovholder i projektet med tilbygningen.
- Jens Møller har påtaget sig opgaven at sælge bande-reklamer i VB Parken.
- Der er store udfordringer i 2019 med seniorfodbolden i moderklubben.
- Derimod går det godt i talentsektoren.
- Endnu engang kunne KE fortælle at klubben mangler frivillige - opgaverne vil blive specificeret.
- Målet for økonomien i 2019 er et budget på kr. 130.000.
Tak til Knud for en god orientering vedrørende moderklubben. 
Som afslutning på mødet kunne Hans Jørgen Lund oplyse at vi mangler frivillige der kan hjælpe til i kiosken på Vejle Stadion ifm. med Superligakampene. Old Boys afdelingen har s.å tjent kr. 38.000 brutto, hvoraf en stor del går til ungdomsafdelingen.
Ole Olesen orienterede om at man starter tirsdags-træning kl. 19.15 for 60+ medlemmer. 
Næste møde er tirsdag den 5. februar kl. 10.00 i VB Parken.
Referat: Conny - Foto Conny/Thorben.