Menu

KS-2

image Kvinde JS

Efterår 2018

Højer/Tønder – VB 2-4 (2-3)

11. 0-1 Stine Jepsen
12. 0-2 Marie Bogh
16. 1-2
28. 2-2
38. 2-3
85. 2-2 Louise Krøll

Hidtil bedste placering i JS til VB efter sejr i Højer

Med en fortjent 4-2 sejr i grænseregionen over den ene af nedrykkerne, Højer/Tønder, sikrede VB sig den bedste placering i JS siden oprykningen. Holdet har nu færdigspillet sin fjerde halvsæson i JS, og 17 point og en femteplads gav en solid midterplacering med solid afstand til nedrykningsstregen.
Det har været en lidt besynderlig halvsæson med en stamme på en otte-ni faste seniorspillere tilsat forholdsvis skiftende U-18 spillere, som dog alle har haft et fint niveau. Spillemæssigt har det været den foreløbig bedste halvsæson for VB, som har taget point fra alle hold i rækken på nær Seest, og også pointmæssigt har det altså været særdeles tilfredsstillende.

Dagens opgør i det det sydvestligste Jylland mod allerede nedrykkede Højer vandt ingen skønhedspris. På en lidt tung og knoldet bane blev det en fysisk præget kamp med masser af duelspil, men med vejlenserne som det mest fodboldspillende hold.
Gæsterne truede med at løbe sønderjyderne over ende fra kampens start. Efter en halv snes minutter kom anfører Jenner først til et hjørne fra Marie Bogh, og Stine Jepsen kunne sparke bolden det sidste stykke over stregen.
Minuttet efter blev det 0-2. Louise Krøll spillede mesterligt Marie Bogh op i venstresiden, og den hyperfarlige rødtop trak sig fri og scorede sikkert i det lange hjørne.

Måske var det gået lidt for let. I alt fald slækkede VB-pigerne på grebet, og hjemmeholdet fik lov at komme ind i kampen med gode omstillinger. Reduceringen kom da også fire minutter senere. Frida Møller fik halvklaret i første omgang, men en Højer-pige støvede af til 1-2.
Udlignet blev der også efter en god halv time, men da et langskud fik lov at passere under Højer-keeperen kunne VB alligevel gå til pause med en smal føring.

I 2. halvleg var der ingen tvivl. Vejlenserne markerede tæt og tillod ikke sønderjyderne at komme til noget som helst. Omvendt var det også relativt småt med etablerede VB-angreb, men med fem minutter igen fik Louise Krøll dog cementeret sejren, da hun sparkede et Stine Jepsen-frispark i mål.

Dagens U-18 piger gjorde det godt. Anne Skjoldemose blev kampens VB’er, men også Emma Johansen var rigtig stærk på højrebacken, ligesom unge Marie Bogh var vanlig farlig i offensiven. Også den fjerde U-18 pige, Amanda Sørensen, havde et godt indhop. Også ros til alle "de gamle" - søde, dygtige, dedikerede piger, der stiller op hver eneste weekend.
VB-pigerne holder nu en velfortjent vinterkamppause, men fornøjer sig med lidt indefodbold , inden det går løs til en forhåbentlig mindst lige så god forårssæson.

VB - Hedensted IF 3-3

Kong Vinter havde indtaget VB Parken, men det forhindrede ikke VB pigerne i at komme hurtig foran i hjemmekampen mod Hedensted If.
Nanna scorer til 1-0 fra sidekanten af feltet.
VB spiller bolden rundt, og det gør, at de i størstedelen af 1. halvleg sidder på det meste af kampen.
Der vindes mange bolde, og det giver resultat, snart bliver det 2-0, Brøgger score på assist fra Schytte.
I en kort periode i 1. halvleg, hvor pigerne ikke har optimal fokus på at spille fodbold og på de tætte markeringer, får Hedensted reduceret til 2-1.
VB pigerne får et straffe, som Jenner præcist og stærkt får i målet til 3-1.
Der fortages løbende udskiftninger så alle pigerne får kamp i benene. Det er dygtige og stærke fodboldspiller, Jimmy og Martin har med i dag.
En styrke er det at se, at mange U-18 piger spiller med på JS.
Hedensted kommer på 3-2, et mål som VB forærer uden kamp og fokus, pigerne glemmer aftalerne, og det betyder, at Hedensted får lov til at løbe med bolden lige igennem.
Det bliver lidt for spændende, da Hedensted udligner til 3-3. Gæsterne udnytter de få chancer, de får, og deres force er i dagens kamp dødboldsituationerne.
Bolden må skiftes til synlig farve, det sner i perioder voldsomt.
 Nyt indkast til Hedensted og et tydeligt skulderskub fra Schytte giver gult kort de sidste minutter af kampen.
Slutresultatet 3-3.
ALLE kæmpede igen i en god og lidt for spændende kamp. Pernille kæmpede som altid godt og hårdt.
VB-pigerne er med det ene point nu sikker på at blive i JS og kan se frem til den sidste kamp med mindre pres på skuldrene. 
Schytte kampens spiller.

Referent: Anita Østergaard Schytte

Tjørring - VB 4-0 (3-0)

21. 1-0 Maria Vang
25. 2-0 Maria Vang
27. 3-0 Maria Vang
56. 4-0 Maria Vang

Tjørring rykkede op med manér

VB's JS var på en blæsende og råkold efterårstorsdag inviteret til en af de der fester, man ikke rigtig gider deltage i. Hjemmeholdet Tjørring kunne med en sejr rykke op i Kvindeserien, og alle sejl var sat til i det midtjyske for at markere begivenheden - måltavle, boldpiger, speak, holdopstillinger, tipskonkurrence, stadionplatter og Kim Larsen i højttalerne...
Og lad det være sagt straks - VB stillede sig ikke hindrende i vejen for festlighederne... Med en knusende 4-0 sejr sikrede holdet fra Herning-forstaden sig en mere end fortjent oprykning. Mandskabet i West Ham-looket har i særklasse været rækkens stærkeste, og VB kan jo glæde sig over, at vejlenserne med 1-1 i den omvendte kamp er det eneste af kun to hold, der har taget point fra midtjyderne.
Tjørring kom som ventet flyvende ud til kampen, og gæsterne havde de fem første minutter rigeligt at gøre med at holde de bordeaux/blå væk fra målet.
Herefter havde VB sit bedste kvarter i kampen med en række lovende angreb og afslutninger. Kampen virkede nu jævnbyrdig, men på syv minutter midt i halvlegen brast korthuset, da Tjørrings måltyv, Maria Vang, scorede sæsonens nok hurtigste hattrick.
Resten af kampen var ren overlevelse for et desillusioneret VB-hold, der dog efterhånden så nogenlunde fik sat en prop i Tjørring-målmaskinen - ved tættere markeringer og ikke mindst i fremragende i kraft af fremragende målmandsspil af Frida Møller, der endnu engang manifesterede sig som en af rækkens bedste keepere.
Egne chancer var dog en mangelvare - til gengæld røg VB-pigerne et utal af gange i Tjørrings offside-fælde...
En enkelt gang yderligere fik Maria Vang scoret, og så kunne Tjørring-lejren ellers åbne champagnen.
Trods det tredje nederlag på stribe for de rødblusede er der ingen umiddelbar grund til panik. Holdet har med to bundhold i de sidste to kampe alt i egne hænder.
Kampens VB-spillere blev Frida Møller og en altid storfightende Pernille Christiansen.

Seest - VB 2-0 (0-0)

70. 1-0
84. 2-0

VB tabte til effektive Seest

Præcis som i den omvendte kamp måtte VB bøje sig for et aldrende, rutineret og uhyre effektivt Seest-mandskab, der som en slange slår til, når chancen byder sig. På tre muligheder scorede Kolding-holdet to gange, mens VB's fire chancer forblev uudnyttede.
Det var lige lykkedes at skrabe 12 spillere sammen til kampen mod et af rækkens fire tophold. Og det blev en fuldstændig jævnbyrdig kamp på et udmærket niveau - men uden mange aktioner i de to felter.
VB havde 1. halvlegs eneste store chance, da Karolina Fraije blev spillet fri af anfører Jenner, men U-18 pigen sparkede over mål.
Man måtte helt frem til fem minutter efter pausen, før hjemmeholdet havde sin første chance. En Seest-pige smuttede imellem Pernille og Frida, men sparkede over.
Kort efter havde en storspillende Freja Vinther en fin mulighed, men en stærk Seest-keeper fik fodpareret.
Og så - ud af ingenting - kom værterne foran på en hurtig omstilling.
Jenner havde en pæn chance for udligning, men fra en lidt spids vinkel, så heller ikke denne mulighed gav bonus. VB gik over til en trebackkæde og satsede i angrebet, men næsten i samme moment lukkede Seest kampen til 2-0. Heller ikke Marie Boghs chance i overtiden gav noget, så VB måtte trods en fin indsats og godt spil tage tomhændet hjem fra fyrværkeriforstaden.
Kampens VB'ere blev de stærke forsvarsspillere Pernille Christiansen og fødselar Simone Bavnsgaard

VB - Vildbjerg 1-2 (1-2)

02. 0-1
24. 1-1 Christine Kelm
31. 1-2

Vildbjerg-keeper forhindrede VB-point
Trods en glimrende indsats måtte VB's JS for første gang i syv kampe gå tomhændet fra banen, da holdet søndag middag mødte vildbjerg i VB Parken.
En pauseføring på 2-1 til gæsterne stod i skrigende kontrast til begivenhederne på banen. Ganske vist blev ikke ganske vågne vejlensere taget på sengen, da en lang fremlægning efter lidt over et minut fik lov at passere igennem til en Vildbjerg-pige, som dermed fik en friløber og scorede.
Herefter overtog de rødblusede dog scenen, og spillere som Marie Bogh og Christine Kelm havde intet besvær med at skære sig igennem et noget forvirret Vildbjerg-forsvar. Ganske vist fik VB da også udlignet efter en fin solo af Kelm, men derudover var Marie Bogh to gange og Kelm og Signe Jepsen hver en gang helt alene med gæsternes målmand. Jepsen sparkede over, mens en fremragende Vildbjerg-keeper snuppede de andre forsøg.
Og midt i VB-dominansen kom så udeholdet foran på et direkte frispark - nedtur!
VB var stadig spildominerende efter pausen, men ikke længere med de helt oplagte muligheder mod en nu langt bedre organiseret Vildbjerg-defensiv. Det blev til en lang række hjørnespark, men det er nu engang ikke VB-pigernes spidskompetence. Marie Bogh server fint, men kun Stine Jepsen tør sætte hovedet på, og der mangler lidt aggressivitet i situationerne.
Vildbjerg havde 2. halvlegs to farligste forsøg på omstillinger, så det var i 1. halvleg, vejlenserne skulle have kendt deres besøgelsestid.
Kampens VB-pige blev Mille Petterson, som spillede forrygende stærkt i midterforsvaret.
 

Skjern/Tarm – VB 0-6 (0-6)

13. 0-1 Marie Bogh
17. 0-2 Nanna Munkholm
24. 0-3 Marie Bogh
33. 0-4 Pernille Christiansen
40. 0-5 Louise Jenner
62. 0-6 Nanna Munkholm

Kvinde JS uddelte tennisæg i Skjern
Med en knusende 6-0 sejr ude over bundholdet Skjern og dermed den sjette kamp i træk uden nederlag befæstede VB’s JS-kvinder sin position som rækkens midterhold. Et stykke fra de fire tophold, men også med solid afstand til de tre nederste.
Der var klasseforskel søndag eftermiddag i Vestjylland. Kampen blev afviklet umiddelbart ved siden af Skjern Bank Arena, hvor der samtidig var Champions League håndbold. Havde man fra Danmarks Radios mange OB-vogne villet vise en lille lektion i kombinationsfodbold, kunne man have vendt kameraet ned mod opvisningsbanen, hvor VB netop gav – ja, opvisning…
I alt fald i 1. halvleg, hvor østjyderne kørte godt rundt med værterne og sikrede sig en 5-0 føring.
Vejlenserne satte sig på kampen fra første fløjt og lå på alle parametre lige et niveau over vestjyderne, som har det svært i Jyllandsserien.
12 minutter skulle der gå, før måltavlen skiftede første gang. Marie Bogh scorede med et tørt hug fra kanten af straffesparksfeltet. 2-0 blev det ved Nanna Munkholm, som scorede højt i målet efter fint forarbejde af Louise Krøll.
Marie Bogh scorede til 3-0 fra tæt hold med Emilie Iversen som assist. Og se, om ikke Pernille Christiansen for første gang i sin VB-karriere kom på scoringslisten, da hun efter fornemt et-to spil med Kelm øgede til 4-0! Den stilfærdige, men bundsolide venstre back lagde hermed en helt ny dimension til sit spil.
Anfører Louise Jenner øgede til 5-0 inden pausen med Christine Kelm som oplægger.
Selv om VB-pigerne i pausen talte om at fortsætte trykket på bundholdet, blev der alligevel helt som ventet gearet en smule ned i de sidste 45 minutter, hvor det blot blev til en enkelt scoring. Marie Bogh var efter en god time assist for lille Nanna Munkholm, der dermed lavede sit andet mål i kampen.
Skjern havde enkelte opløb, men VB-forsvaret var påpasseligt, og bagest stod Frida Møller en sikker kamp, selv om hun – ofte arbejdsløs - kunne have svært ved at holde varmen på en kølig oktoberdag.
Marie Bogh, Laura Schytte, Emilie Iversen (kampens VB’er) og Katrine Stald var de U-18 spillere, som denne gang kompletterede JS-holdet.
Næste opgave for VB bliver en hjemmekamp mod Vildbjerg næste søndag.

Fredericia KF - VB 1-1 (0-0)

Remis i lokalderbyet

På trods af mange "nye" JS-spillere starter VB godt ud. Presspil fra starten, gode returløb og stærkt forsvarsspil.
Få minutter inde i kampen har VB først skud på mål. Fredericia kommer retur.
God redning af Frida 4 minutter inde i kampen.
Vi forsætter med at spille bolden rundt, flere gode stikninger i dybden.
Både forsvaret, midtbanen og angreb kæmper solidt.
Gode nærkampe, som vi ofte vinder, og vi lader os ikke slå ud, selv om der kommer en stempling i ryggen.
20 min inde i kampen udskiftning Sandra med må ud og sunde sig efter stempling i ryggen, ind kommer Maribo, hun gør det godt rigtig godt som højre back
VB spiller i modvind i første halvleg, og det gør, at spillerne må være særlige opmærksomme på dødboldsituationerne. Fredericia har et par farlige hjørnespark.
Endnu en vigtig redning fra vores målemand Frida.
Igen en god mulighed for scoring til VB, efter super opspil.
20 min. inde i kampen igen en pragtredning af Frida.
Udskiftning i 35. min. Stine ud, ind kommer Emma.
Halvleg 0-0.
Jimmy opfordrer pigerne til flere skud på mål i 2. halvleg.
Nu har VB medvind, pigerne forsætter deres gode spil og lader forsat ikke Fredericia få for meget plads.
God bold fra Andrea og skud på mål.
Mål til Fredericia på frispark.
Maribo ud til en pause ind igen nr. 9 Sandra
Stine ind, ud Karolina til en pause. Karolina spillede rigtig godt på højre kant.
Godt spil fra Schytte og endnu en chance til VB
Mange vigtige og gode løb fra Marie.
Forsvaret fortsat sikkert.
Brøgger scorer til 1-1, hvilket absolut er fortjent.
VB presser fortsat, Anfører Jenner dirigerer fornuftigt og spiller en rigtig god kamp.
Pernille lukkede venstresiden godt ned, så det var svært for Fredericia at komme forbi. Hun kæmpede godt.
Schytte skud udefra lige ved og næsten.....
Kampen ender 1-1, og det er i dag også en sejr.
Sikke en holdpræstation, ALLE spillede sikkert, fornuftigt og med fuld koncentration. Det var et hold, der tydeligvis også tænker fodbold.
VB tog igen point fra et af topholdene.
Andrea og Tramm kåres som kampens spillere.

Tekst: Anita Schytte

VB-Tjørring 1-1 (0-1)

10. 0-1
82. 1-1 Marie Bogh

VB overraskede topholdet

VB satte højst overraskende en kæp i hjulet på Tjørrings oprykningsbestræbelser, da Marie Bogh kort før tid udlignede den føring, gæsterne havde haft det meste af kampen.
VB var mandskabsmæssigt en smule presset og måtte starte med kun 11 spillere til rådighed. Kathrine Terp, der ikke deltog i gårsdagens kamp før 1. division, kunne dog træde til lidt ind i kampen, og den rutinerede spiller er altid guld værd.
Topholdet kom hurtigt foran, da farlige Maria Vang smuttede imellem og scorede. Det lovede ikke godt ¨for hjemmeholdets muligheder, men efterfølgende fik de rødblusede lukket godt ned for gæsterne i West Ham-spilledragten. Omvendt havde VB-pigerne dog deres problemer med Tjørrings effektive offside-fælde.
I anden halvleg spillede Tjørring en smule tilbagelænet i troen på, at 1-0 føringen nok skulle holde. Vejlenserne havde da også svært ved at komme til de store chancer, mens udeholdet trods alt kom til et par store muligheder - den ene gang sled de malingen af stolpen på et godt forsøg.
Men ud af ingenting kom så udligningen. Lynhurtige Nanna Munkholm gik uimodståeligt til baglinjen og trillede bolden perfekt skråt bagud, hvor Marie Bogh kom løbende til og udlignede.
I den sidste halve snes minutter havde værterne ingen problemer med at holde fast i det ene point - lidt heldigt måske, men når man som Tjørring kommer som tophold, havde man måske ventet en smule mere af midtjyderne
Det var vejlensernes fjerde kamp i træk uden nederlag. De nye talentfulde spillere har sammen med de rutinerede garvede kræfter løftet holdet, så det nu har et niveau, der er et af de højeste, siden andetholdet blev genoplivet i efteråret 2012.
Nanna Munkholm blev kampens spiller.
Næste opgave bliver på lørdag mod et andet af topholdene, Fredericia KF.

 

VB – Højer/Tønder 4-0 (1-0)

20. 1-0 Marie Bogh
72. 2-0 Louise Jenner
78. 3-0 Laura Simonsen
81. 4-0 Marie Bogh

Tørre tæsk til Højer/Tønder

De sidste tre halvsæsoner har VB’s JS-kvinder fristet en tilværelse i bunden af rækken, og kun små mirakler har hver gang reddet klubben fri af nedrykning.
I denne sæson behøver holdet ikke længere se sig selv som bundklub. Den faste stamme af JS-piger tilføres hver gang spillere af høj kvalitet, hvilket gør, at de svage punkter, der før har været på holdet, ikke længere er eksisterende.
Efter to uafgjorte kampe i træk sendte VB søndag Højer/Tønder hjem med et 4-0 nederlag, og vejlenserne kravlede op i tabellens midterfelt.

Det tog lige hjemmeholdet nogle minutter at finde sig selv, og de første syv minutter kom de rødblusede faktisk ikke ud af zonen.
Så fik værterne sig endelig befriet, og en fri Emilie Iversen havde kampens første chance, men forbi. Højer ville dog også være med og havde seks minutter senere en kæmpe hovedstødschance.
Med en snes minutter spillet kom VB dog så foran, da Marie Bogh sparkede i mål fra venstresiden. Vejlenserne havde nu en god periode og burde have lukket til 2-0, men det løb lidt ud i sandet, og østjyderne sluttede halvelgen en smule halvsløjt.

Efter pausen var der til gengæld ingen tvivl. Sønderjyderne blev udspillet på kryds og tværs og kom dårligt over midten, og keeper Frida Møller, der overraskende var blevet klar, efter hun måtte humpe ud i Vildbjerg-kampen, havde en sjældent fredelig dag på kontoret.
Man måtte dog helt hen til det 72. minut, før Louise Jenner satte dødsstødet ind. Noget, der mest lignede en lang fremlægning fra midterlinjen fik lov at hoppe over Højer-målmanden til 2-0.
Seks minutter senere blev det 3-0, da Laura Simonsen skubbede bolden over stregen efter et fint Marie Bogh-hjørne. Og med godt 10 minutter igen lukkede Marie Bogh selv festen, da hun sparkede fladt ind til 4-0.
To VB’ere måtte med stemmelighed deles om titlen som kampens spiller. Marie Bogh var kampafgørende med to mål og en assist samt yderligere flere gode forsøg, og Dorte Guldborg løb som sædvanlig solen sort på midtbanen og ydede en jætteindsats.
Fin indsats i det hele taget af de boldbegavede vejlensere - klubben råder i øjeblikket over masser af kvindeligt talent.
Næste opgave for de rødblusede bliver rækkens nr. 2, Tjørring, på søndag i VB Parken.

Vildbjerg-VB 0-0

Vitalt VB-point i Vildbjerg

 I en glimrende JS-kamp i højt tempo på kunstbanen ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter delte hjemmeholdet og VB ganske retfærdigt i en målløs affære.
Et stærkt Vildbjerg-hold var nok mest på bolden, men gæsterne var stedse farlige på omstillinger med hurtigløberne Cecilie Themsen og Christine Kelm. Tæller man chancer kampen igennem, var det vist fifty-fifty, og ikke mange kunne indvende noget mod resultatet i en kamp mellem to helt jævnbyrdige hold, hvor snart det ene, snart det andet syntes at have et lille overtag.
VB er jo vant til at stille med vidt skiftende besætning. En fast stamme med Frida Møller, Louise Jenner, Simone Bavnsgaard, Pernille Christiansen, Dorte Guldborg og Stine Jepsen suppleres op hver gang med spillere fra klubbens heldigvis store kontingent af talentfulde spillere.
Der var hjælp fra U-18 truppen i form af Amanda Sørensen, Emma Johansen og Sandra Hestbech, ligesom Maja Bjørg, Cecilie Themsen, Nanna Munkholm, Christine Kelm og Anne Skjoldemose var til rådighed for aftenens JS-hold.
Cecilie Themsen havde opgørets største VB-chancer, idet hun to gange var alene med Vildbjerg-keeperen. Hjemmeholdet havde en del hjørnespark, som dog alle fint blev afvist. I det hele taget stod VB-defensiven stærkt - godt dirigeret af Louise Jenner.
Havde værterne endelig held med at få spillet ned bag VB-forsvaret, spillede Frida Møller (kampens VB'er) i vanlig Neuer-stil godt med. VB-keeperens evne til at forudse situationer og komme ud af sit mål er jo legendarisk. Desværre kostede en sådan aktion, hvor den stærke sidste-skanse blev tacklet i hjørnet af feltet, hende også en skade, så Stine Jepsen måtte have handsker på de sidste ti minutter.
Også Nanna Munkholm måtte forlade banen før tid - allerede inden pausen gik den lille rapfod ud med krampe i læggen.
Næste opgave for vejlenserne bliver endnu en vigtig en af slagsen - på søndag kl. 12.00 hjemme mod Højer/Tønder.

Hedensted-VB 2-2

06. 1-0
14. 1-1 Emilie Iversen
30. 1-2 Nanna Munkholm
58. 2-2

VB lod to point ligge i Hedensted

Individuelt var der lige en klasse til forskel på de grøn- og rødblusede spillere, der på Hedensted IF's våde kunststofbane udkæmpede det første af efterårets lokalderbyer. Men selv om gæsterne var hjemmeholdet spillemæssigt overlegne, måtte VB alligevel nøjes med 2-2 grundet manglende skarphed i feltet og ditto dommertække.
VB's sammenbragte flok med mange U-18 spillere - de fleste fra VIES - på holdet kom skidt ud til kampen og fik ikke rigtig sat noget sammen det første lille kvarter.
I stedet kom Hedensted foran efter en håndfuld minutter. En afrettet bold blev til en frispilning til en Hedensted-pige: 1-0.
VB fik sig dog samlet sammen, og i det 14. minut kunne Emilie Iversen udligne med Marie Bogh som assist.
Efter en halv time blev det 1-2. En storspillende Nanna Munkholm - kampens VB'er - smed et direkte frispark mod mål, og Louise Krøll fik distraheret HIF-keeperen så meget, at bolden gik i mål.
Efterfølgende stod der VB på alt, og de rødblusede burde på store chancer i den resterende del af 1. halvleg have lukket kampen.
Dominansen fortsatte efter pausen. VB-pigerne - nu med vinden i ryggen - spillede hurtigt med meget sikker boldomgang, men et godt kæmpende hjemmehold fik altid blokeret skytten eller kastet sig ned i skuddet. Tættest på var Marie Bogh, da hun trak ind i banen og fyrede løs, men HIF-målmanden fik med en refleks bolden vippet op på overliggeren.
I stedet fik værterne udlignet, da Simone Bavnsgaard blev overløbet i VB's højre side. Udover de to mål havde Hedensted kun en enkelt chance i kampen - VB-forsvaret mesterligt dirigeret af anfører Jenner gav ikke ved dørene.
Der var indtil flere stærkt straffemistænkelige situationer i Hedensted-feltet, men kampens opmand turde ikke blæse i fløjten.
Flot teknisk fodbold af vejlenserne. Med sådan et spil bør man kunne bevare pladsen i JS - det kræver dog en smule større skaphed end det, der blev vist i dag.

VB-Seest 0-2 (0-2)

 08. 0-1
45. 0-2

VB måtte bøje sig for rutinen trods fin indsats

Kampen mod Seest på en - trods årets anden efterårsdag - herlig solskinssøndag forløb ganske som ventet. Gæsterne stillede som sædvanlig med et aldrende, gennemrutineret hold, som ikke løber mange overflødige meter, men lader bolden gøre arbejdet.
VB, hvis udfordring det jo er at stille i meget skiftende opstillinger, havde da også svært ved overhovedet at komme ud af zonen det første kvarter, hvilket Seest udnyttede til at komme foran på et direkte frisparksmål.
Langsomt begyndte VB dog at spille med, og omkring den halve time blev det til to fine muligheder til Emilie Bogh og en til Emilie Iversen. Men i stedet blev det holdet fra Kolding-forstaden, der fik scoret igen umiddelbart inden pausen på nok et langskud.
Vejlenserne dominerede store dele af de sidste 45 minutter med gode kombinationer, og de sammenbragte piger ydede en yderst fornuftig indsats. Nærmere end et hug på overliggeren af Kathrine Terp kom de rødblusede dog ikke, skønt de med et gult kort til modstanderne pressede stærkt i overtal mod slutningen.
Fair sejr til de erfarne Seest-kvinder, men var alle marginalerne gået VB's vej, kunne der godt have været point i luften.
Kathrine Terp blev fortjent kampens spiller. Alle ydede dog en fin indsats, men lad os uddele et par ekstra roser til Frida Møller for en stærk indsats i målet. Pernille Christiansen stjal rigtig mange bolde i venstresiden, og anfører Jenner og Laura Simonsen var et fint makkerpar i midterforsvaret. På midtbanen fik frygtløse Stine Jepsen vel headet lige så meget som alle andre tilsammen, og fremme viste den unge rødtop fra VIES, Marie Bogh, nogle offensive kvaliteter, som man bed mærke i.
Næste opgave for JS er bundslaget mod Hedensted på lørdag

VB – Skjern/Tarm 2-0 (1-0)

06. 1-0 Katrine Terp

70. 2-0 Christine Kelm

VB stemplede endelig ind i JS

VB har haft en lidt turbulent start i kvindeafdelingen. Efter flere halvsæsoners åreladning skulle den nye satsning skaffe spillere til tre hold – 1. division, JS og U-18.

JS måtte i forhold til foråret, som i forvejen var vanskeligt såvel mandskabs- som resultatmæssigt, sige farvel til flere spillere grundet studier, lykkelige omstændigheder, skader, avancement til 1. divisionsholdet ellert indstilling af karrieren.

Holdet fik således udsat sin første kamp mod Tjørring og tabte den næste mod Fredericia uden kamp, da det stadig ikke var muligt at stable et hold på benene.

Men i onsdag aftens kamp på bane 8 i VB Parken kunne JS endelig mønstre et – endda særdeles slagkraftigt – mandskab, om end der var brug for en navneleg inden opgøret…

Frida Møller, Pernille Christiansen, Simone Bavnsgaard, Louise Jenner og Dorte Guldborg var JS-spillere fra foråret. U-21 spillerne Maja Bjørg og Laura Lindhardt var med i 1. divisionstruppen mod Varde i mandags. Kathrine Terp, Louise Krøll og Stine Jepsen var førsteholdsspillere fra foråret. Anne Skjoldemose er tidligere U-18 spiller. Christine Kelm er kommet til fra Den Jyske Idrætshøjskole. Og endelig stillede U-18 afd. Amanda Sørensen til rådighed.

Sammenspillet var flokken altså på ingen måde, men de store individuelle kvaliteter gjorde, at VB satte sig på kampen fra start.

Allerede efter en håndfuld minutter kunne Kathrine Terp da også heade føringsmålet ind efter en perfekt frisparksbold fra Maja Bjørg.

Der stod VB på alt den første snes minutter, og føringen kunne snildt være udbygget flere gange efter fine muligheder til bl.a. Laura Lindhardt og Christine Kelm. Da scoringen udeblev, mistede vejlenserne en smule momentum og forfaldt til lidt indianerfodbold resten af halvlegen. Skjern fik således lov at spille lidt med og havde endog en friløber, som dog blot resulterede i et forsøg uden om Frida Møllers mål. Samme Møller havde en særdeles stille dag på kontoret…

Efter pausen strammede hjemmeholdet igen grebet og udspillede gæsterne, som på det nærmeste ikke var over midterlinjen de sidste 45 minutter.

Det forløsende mål til 2-0 lod dog vente på sig, da der stadig blev brændt chancer på samlebånd. Med en snes minutter igen slukkede Christine Kelm dog endegyldigt lyset for vestjyderne, da hun blev spillet fri venstresiden af Louise Krøll.

Flot kamp af usammenspillede, teknisk begavede VB-piger, hvis chanceudnyttelse dog lod en del tilbage at ønske.

Kampens VB-pige blev Christine Kelm.

Næste opgave for VB bliver endnu en hjemmekamp, når Seest gæster VB Parken den 02. september.

 

Forår 2018

VB-Hedensted 0-1 (0-0)
56. 0-1

Skriften på væggen for VB's JS?
Efter et smalt nederlag i bund- og lokalderbyet mod Hedensted ser det mere end sort ud for VB's overlevelseschancer i JS....
Vist er der med to runder tilbage matematiske muligheder, men at passere to hold i tabellen ser mere end svært ud.
Lørdagskampen på bane 8 i VB Parken blev nøjagtig så chancefattig og jævnbyrdig som ventet.
De grønblusede var før pausen en smule mere på bolden, mens vejlenserne lurede på omstillinger - intet af det blev dog den mindste smule farligt.
Afgørelsen kom ti minutter inde i 2. halvleg. VB'erne blev fanget højt på banen i en fin Hedensted-omstilling. Frida Møller reddede i første omgang, men en Hedensted-pige var først over returen og kunne afgøre kampen.
De rødblusede forsøgte at presse spillet frem mod slutningen, men ud over blottelser bagtil og en Hedensted-friløber, der blev misbrugt, kastede det ikke noget af sig.
VB-pigerne kæmper det bedste, de har lært og står defensivt udmærket, men fremad banen sker der ganske enkelt for lidt.
Er det - hvis det skulle komme så vidt - em katastrofe at rykke ned i serie 1? På ingen måde. Man skal som andethold spille på det plan, hvor man niveau- og breddemæssigt hører hjemme. Langt vigtigere for klubben er at få bedste kvindehold stabiliseret i 1. division og få øget niveauet og bredden på ældste ungdomsårgang, så der dannes en fornuftig fødekæde til senior.
Dagens VB'ere var Frida Møller og U-18 pigen Emilie Iversen.

VSK-VB 3-0 (1-0)
43. 1-0
72. 2-0
74. 3-0

VB chanceløs i hedeslaget
I trykkende varme var VB på en solsveden bane ved Vejlby Risskov Centret chanceløs mod rækkens nr. 2, VSK, der helt fortjent sejrede 3-0.
VB var uden matchvinderne Cramer og Bjørg Sørensen fra Brabrand-kampen, og med kun 12 spillere var gæsterne udfordret. Med skader til Natasja Hauge Jørgensen og Signe Bremerstent sluttede de rødblusede da også i undertal.
VB spillede pænt med før pausen, hvor man flere gange var i nærheden af VSK-målet - dog uden at blive farlig. Omvendt holdt man de blåblusede, som på alle parametre - fysisk, konditionsmæssigt og teknisk - var vejlenserne overlegne, fra de helt store chancer.
Altså indtil to minutter før pausen da et keeper-/forsvarskoks kostede en VSK-føring.
VB-pigerne var periodevis nedspillet efter pausen, og det blev da også til yderligere to scoringer til Vejlby-mandskabet.
Med nederlaget cementerede VB sidstepladsen. Om de sidste tre kampe kan ændre på det, vil tiden vise.
Kampens spiller: Frida Møller.

Brabrand-VB 0-2 (0-1)
18. 0-1 Maja Bjørg Sørensen
47. 0-2 Caroline Cramer

Livstegn fra VB's JS

Efter fire nederlag i træk - det ene endda så forsmædeligt som uden kamp - var der hos de fleste nok dømt rutsjetur direkte til serie 1. Men torsdag aften gav holdet sig selv lidt kunstigt åndedræt ved at vinde 2-0 i Brabrand efter 0-4 på egen bane i den omvendte kamp.

VB stillede uvant op i hvide trøjer og røde bukser. Vi nævner naturligvis ingen navne, men Asmaa tænkte, det måske kunne bringe held at prøve et anderledes outfit - venligst sponseret af Brabrand IF...
VB var til kampen forstærket med Maja Bjørg Sørensen fra kval.ligatruppen og Caroline Cramer fra U-18, og de to var det da også, der sparkede sejren i hus.

Efter en lidt rodet start overtog gæsterne styringen, og efter 17 minutter erobrede Maja Bjørg Sørensen bolden i venstresiden og hendes afslutning gik ind efter lidt Karius-agtigt målmandsspil af Brabrand-keeperen.
VB trykkede godt på, men mistede momentum mod slutningen af halvlegen, som helt og holdent tilhørte holdet fra Aarhus-forstaden.

De hvidblusede fik dog en drømmestart på 2. halvleg, da en som altid hårdt arbejdende Dorte Guldborg fik bolden lobbet op til en fri Caroline Cramer, og her svigtede den unge, gesvindte U-18 spiller ikke. 0-2!
De blåblusede overtog spillet mod et VB-hold, hvis fysiske form måske ikke for alle er 100 %, men lidt held og Frida Møller i skøn forening holdt bundrivalerne fra scoring. VB-keeperen måtte helt ud i horisontal stilling for at afværge et nærgående Brabrand-forsøg, og med 18 minutter igen så kampens dommer vist som den eneste Maja Bjørg Sørensen begå et straffe. Retfærdigheden skete dog fyldest, da forsøget fra 11 m pletten endte dybt inde i skoven...
Gæsterne havde enkelte aflastningsangreb. Således fik Caroline Cramer foræret en gylden mulighed efter en ny Loris Karius-aktion fra Brabrand-side, men den unge VB'er mente øjensynligt, hun havde opbrugt sin målkvote og valgte at sparke bolden forbi det tomme mål...
Og således endte det hele med en sjælden VB-sejr, der måske ikke bringer holdet væk fra sidstespladsen, men dog giver kontakt til de øvrige hold før turneringens sidste fire runder.
Kampens VB'er blev Pernille Christiansen. Den stilfærdige venstreback har ikke de store armbevægelser, men en altid totalt dedikeret indsats er guld værd for holdet.
Der var debut i VB-trøjen (som jo altså egentlig var en Brabrand-bluse...) for Stine Jenner. Velkommen, Stine!

VB-BMI 1-2 (1-0)
14. 1-0 Louise Jenner
51. 1-1 Julie Pedersen (selvmål)
70. 1-2

Hård skæbne for VB's JS
Ufortjent var det givet ikke, da BMI som ventet løb med alle tre point i aftenkampen 2. pinsedag i VB Parken. Men derfor kan et godt kæmpende VB-mandskab godt tillade sig at ærgre sig en smule over at stå tomhændet tilbage.
Gæsterne kom bedst ud, men langsomt fik vejlenserne sig befriet og skubbet spillet længere frem. Og se om ikke Louise Jenner på et pragtfuldt langskud kunne bringe de rødblusede foran, inden der var spillet et kvarter.
Gæsterne kombinerede pænt, men blev markeret tæt af VB-pigerne, og den sidste aflevering savnede ofte kvalitet, så det lykkedes stort set VB at holde topholdet fra chancer før pausen.
Kort ind i 2. halvleg gik det dog galt og det på den værst tænkelige måde, da vikarierende anfører Julie Pedersen var så uheldig at sparke bolden i eget net.
Kræfterne rakte ikke hos vejlenserne til at presse gæsterne på samme måde som før pausen, men en fremragende Frida Møller i VB-målet (WOM) holdt med adskillige flotte redninger bundholdet inde i kampen.
20 minutter før tid gik det dog galt. En bold blev spillet til forreste stolpe, hvor en BMI-pige kom løbende til og scorede sejrsmålet.
Værterne forsøgte at presse spillet frem til sidst for at fremtvinge en udligning, men tæt på var man aldrig.
Svært at glæde sig over en tabt kamp, når man har brug for point i bunden, men indsatsen var i det mindste klasser over den ringe præstation mod Brabrand.

VB - Brabrand 0-4 (0-1)
22. 0-1
50. 0-2 Natasja Hauge (selvmål)
58. 0-3
74. 0-4

VB til bunds efter blodfattig indsats
Efter årets dårligste præstation måtte VB's JS-piger se Brabrand overlade rækkens sidsteplads til de rødblusede. Efter en helt igennem skidt performance tabte hjemmeholdet helt fortjent 0-4 til det tidligere bundhold, som på dagen var langt mere klar.
Efter at Julie Pedersen havde haft en god skudchance med venstre i fri position var det i stedet holdet fra Aarhus-forstaden, der efter en snes minutter kom foran på et prægtigt hovedstød.
Målet punkterede hjemmeholdet, som havde svært ved at få spillet presset op på den sidste tredjedel og udgøre nogen fare for de blåklædte.
I 2. halvleg gik det fra skidt til værre. Efter et hjørnespark ramte bolden Natasja Hauge og gik i mål til 0-2. Et keeperdrop gjorde det til 0-3, og et direkte frispark et kvarter før tid til 0-4.
Ud over en sløv indsats gjorde VB'erne sig mest bemærket ved at skælde ud på hinanden og dommeren, så moralen skal heller ikke fremhæves hos et hold, som ellers havde gjort det fornuftigt i turneringen indtil denne søndag på bane 8.
Der er nu lidt over en uge til at få trænet og samlet sig selv op inden endnu en hjemmekamp - denne gang mod topholdet BMI.
Kampens VB'er blev Julie Pedersen.

VB - Horsens Freja 1-2 (0-0)
61. 1-0 Julie Pedersen
63. 1-1
70. 1-2
Hjørnespark blev deres skæbne...
VB's JS piger var ikke gode venner med Fru Fortuna onsdag aften i VB Parken. Noget, der for alle lignede en pointgivende kamp blev på to hjørnespark forvandlet til et unødvendigt nederlag.
VB var bedst før pausen. Spillet var på den hårde, knoldede bane 3 og med den lavtstående sol som irritationsmoment ikke prangende, men det var vejlenserne, som havde god plads at spille på, der havde de største chancer. Fx havde Louise Jenner en friløber, som desværre løb ud over baglinjen, og kort efter blev Louise Nordhejm spillet op i venstre, men frisørens afslutning gik i sidenettet. Horsens Freja havde en enkelt halv chance efter en klumpspilsituation, som udmundede i frispark til Frida Møller, der blev trådt på armen.
Værterne fortsatte de gode takter efter pausen, og med en time spillet blev det da også 1-0, da Julie Pedersen scorede højt i målet fint spillet op af Simone Bavnsgaard.
Men så vendte billedet. Horsensianerne, som næppe havde en chance i åbent spil, var pludselig foran efter to hjørnespark på otte minutter, hvor VB-pigerne ikke rigtig fik dækket op.
Hjemmeholdet havde dog så rigeligt med chancer i de sidste 20 minutter for alligevel at få point. Overliggertræf, et skud af Rana Ziraki lige over og så den største: I overtiden gled Maja Bjørg Sørensen, der var kastet frem i slutminutterne, elegant igennem, men hendes afslutning traf opstanderen og røg netop ikke ud til en af de VB-piger, som stod klar til at følge op. Sort onsdag...!
Kampens spillere blev Maja Sørensen og Dorte Guldborg, der delte.
Fra med en sejr at kunne hoppe godt op i tabellen befinder VB sig atter i bundstriden. Det gør søndagens kamp mod Brabrand ekstra vigtig...

VB-ASA 0-0

Ny nulløsning - nyt vigtigt point

VB's JS-hold får næppe præmie for at deltage i forårets mest spektakulære og publikumsvenlige kampe. For tredje gang i halvsæsonen var de rødblusede ude i en rigtig nullert, men for en smal trup i en hård række er hvert point uhyre værdifuldt.
VB stillede stærkt op med Louise Jenner tilbage fra hjernerystelse, Maja Bjørg Sørensen venligst udlånt fra kval.liga truppen og Caroline Cramer fra U-18/kval.liga. Anfører le Fevres knæ hold...er hende dog stadig ude.
Resultatet af mandag aftens kamp var fair. VB var bedst før pausen uden dog at komme til de helt store chancer. Bedste forsøg - som samtidig var kampens farligste - var Rana Zirakis halvflugter lige over tværribben.
ASA overtog spillet det første kvarter efter pausen, hvor vejlenserne - nu med den stærke, lavtstående aftensol lige i ansigtet - sejlede en smule, men for alvor farlige blev aarhusianerne aldrig. Keeper Frida Møller måtte ikke en eneste gang ned og ligge, og VB-forsvaret anført af kampens VB'er og banens bedste spiller, Maja Sørensen, kunne afvise de grønblusede gæster. Herefter fadede kampen ud. Hjemmeholdet forsøgte et par gange at sætte lynhurtige Cramer op i front, men det blev ved de 0-0.
48 timers rekonvalescens inden næste opgave - mod Horsens Freja onsdag aften...

 

Hedensted - VB 0-0

Hårdt tilkæmpet point til trætte VB-piger
VB bevarede med en god fight afstanden ned til Hedensted under stregen.
Det er en smule op ad bakke for VB's fire ældste hold på spindesiden her i foråret. Ret beset er der jo ikke spillere til at stille et U-16, et U-18, et JS og et kval.liga hold, men humlebien burde jo heller ikke kunne flyve... Så holdene hutler sig igennem på bedste beskub. 12 spillere var det lykkedes at stille til lørdagens JS-kamp i Hedensted, som endnu ikke havde fået point på kontoen.
Ikke ganske uretfærdigt endte en for neutrale iagttagere nok ikke specielt ophidsende kamp uafgjort. Hjemmeholdet havde mest spil set over hele kampen, men ingen af holdene var farlige i felterne.
VB's spil minder en smule om divisionsholdet. God keeper, solid bagkæde - denne gang med en stærk Natasja Hauge Jørgensen ved siden af en lige så stærk Julie Pedersen som midtstoppere, da både Louise Jenner og Anne le Fevre var ukampdygtige. Bagkæden gjorde det fint - Pernille Christiansen blev kampens spiller, og Simone Bavnsgaard brød mange Hedensted-angreb med sin forudseenhed.
Foran ligger Dorte Guldborg som en anden Ramadani og rydder op med sit enorme løbearbejde.
Fremad banen sker der lig divisionsholdet ikke så meget. Holdet står dybt og er langsomt om at komme i omstilling, så der ikke kommer meget hjælp til offensive spillere som ellers hårdtarbejdende Asmaa Aziz, Helene Knudsen og Signe Bremerstent. Hvor divisionsholdet er henvist til dødbolde, forlader JS sig på langskud fra Rana Ziraki og Henriette Rohde.
Det var da også VB's bedste våben mod Hedensted. Et Henriette Rohde-langskud, der slikkede overliggeren, var VB's bedste forsøg.
I den anden ende havde de grønklædte trods meget spil også kun en enkelt farlig aktion. Et langskud hoppede lumsk på en knold foran VB-målet, men med en refleks fik keeper Frida Møller bolden vippet over tværribben.
VB-pigerne var med kun en enkelt udskiftningsmulighed meget trætte i slutfasen, men fik redet stormen af og sikret sig et værdifuldt point.
Og når divisionsholdet kan ligge nr. et udelukkende baseret på defensive kvaliteter, kan VB's JS måske også redde livet i længden. Også selv om der pt ingen bænk er...
På kant så man i øvrigt en fint spillende Katrine Stald. U-18 spilleren må have det svært, hvis hun på et tidspunkt skal vælge, om hendes fremtid ligger i målet eller i marken - der er talent begge steder.

VB - VSK Aarhus
38' 0-1
71' 0-2
88' 0-3

Jyllandserieholdets første nederlag
Da VSK her til eftermiddag gæstede Vejle, var det med aggressivitet, fysik og intentioner om at være et af de hold, der til sommer rykker op i Kvindeserien.
VB-pigerne kom dårligt fra start, og det udnyttede VSK med lange bolde i bagrummet, så det var godt, at keeper, Frida Møller var på tæerne.
Lige så stille fik vejlenserne kæmpet sig ind i kampen, hvilket resulterede i nogle spark på mål, dog langt udefra, så skuddene voldte ikke VSK-målmanden nogle problemer.

Efter første mål, gik vejlenserne ned i tempo og havde svært ved at følge med i varmen.
Efter pausen kom der liv i de rødblusede, og pludselig fik man spil i gang, dog nåede bolden aldrig rigtigt op til en rød spiller i offensiven. Måske det var for varmt? Måske de røde ikke havde formen til det? Men farlige blev vejlenserne aldrig rigtig i 2. halvleg. Samtidig med at de røde mistede modet, voksede det hos VSK. De kom først på boldene, var mere aggressive i nærkampe og ja, havde bare lysten til at vinde, mere end de røde. VSK, som for resten spillede en fornuftig kamp, fik scoret 2 mål, inden for de sidste 20 minutter, hvor VB-pigerne brugte tiden på at sparke bolden væk fra målfeltet blot for at få den tilbage i smasken med det samme.
Det er gået ned ad bakke siden sidste kamp, men mon ikke VB-pigerne kommer stærkt igen? 
Woman of the match, var Dorte Guldborg Jensen, som spillede en rigtig fin kamp og løb så meget, at græsset næsten brændte under hendes fødder.

Asmaa Aziz

Fredericia KF - VB 1-2 (0-1)
30. 0-1 Rana Ziraki
51. 1-1
60. 1-2 Caroline Cramer

VB choksejrede i KFUM-Parken
Havde man via et asiatisk spillesyndikat kunnet sætte penge på tirsdag aftens JS-kamp i KFUM-Parken i Fredericia, ville der have været rigtig gode odds på en VB-sejr. Vejlenserne har siden oprykningen til JS i de sidste to halvsæsoner kronisk hørt til i bundregionen, mens ambitiøse Fredericia KF - forstærket med otte Vinding-spillere - var spået en topplacering i rækken. Kristian Rasmiussens mandskab havde da også vundet de to første kampe.
Men se om ikke VB-pigerne kunne tage hjem fra fæstningsbyen med alle tre point - nok ikke ganske i overensstemmelse med spilfordelingen, men fighterhjertet var stort hos de rødblusede.
Gæsterne var endog handicappet ved at måtte undvære en skadet anfører Anne le Fevre samt keeper Frida Møller. Kaptajnen blev dog fint remplaceret i midterforsvaret af spilintelligente Louise Jenner, der blev rykket ned fra sin midtbaneposition, og i målet vikarierede unge Katrine Stald på forbilledlig vis. U-18 spilleren - kampens VB'er - og var fejlfri og sikker i alle sine indgreb og en yderst pålidelig sidste skanse.
Udeholdet var dog forstærket med de to talentfulde og rapfodede U-18 spillere Rikke Hansen og Caroline Cramer, som begge spillede en glimrende kamp og havde stor andel i sejren.
Fredericianerne var på bolden meget af tiden, men lynende farlige blev de sjældent. VB-defensiven stod godt, værternes træfsikkerhed var ikke imponerende, og hvad der kom inden for rammen, tog unge Stald sig sikkert af.
Derfor var det måske ikke engang så overraskende, at det var VB's Rana Ziraki, der efter en halv time åbnede målscoringen - hun kan nemlig sparke! Fra en 25-30 m hamrede midtbanepigen bolden ind under overliggeren.
FKF fik - rimeligt nok - udlignet kort ind i 2. halvleg på et flot langskud uden chance for Stald, men med en time spillet faldt så VB's sejrsmål. Rikke Hansen strøg uimodståeligt op langs sidelinjen, fandt med en guddommelig aflevering Caroline Cramer, som overspurtede alle - også FKF-keeperen - og scorede.
Fredericia forsøgte at lægge tryk på den sidste halve time, men igen må man sige - rigtig farlige blev de nu aldrig...
Kampen bød i øvrigt på søskendeopgør - Rikke Jenner i grønt versus Louise Jenner i rødt. Storesøster fik altså håneretten...

BMI - VB 0-0

Værdifuldt point i målløs premiere
VB's kvindejyllandsseriehold har sine udfordringer her i foråret. Ganske vist har holdet fået værdifuld tilgang af Louise Jenner og Dorte Guldborg Jensen fra VSF, men en del spillere er afgivet til førsteholdet i kval.rækken, ligesom Louise Coker er blevet alvorligt skadet og ude for denne halvsæson. Til overflod blev også kaptajn le Fevre knæskadet i premierekampen mod BMI - vi krydser fingre for, det ikke er for alvorligt.
Set... i det lys var det mere end tilfredsstillende, at premierekampen i Malling kastede et point af sig.
Med hjælp fra Josefine Døssing Nielsen fra U-18, der i øvrigt gjorde en fin figur på venstrekanten, da hun kom ind, lykkedes det at stille 13 piger til premieren. Der var comeback til Signe Bremerstent, som har været langtidsskadet et år.
Med den stærke vind i ryggen på den åbne Skåde Brugsforening Arena var BMI dominerende på kunstgræsset før pausen. Værternes hold er gennemrutineret og sammenspillet, men trods klar spilovervægt kneb det for de hvidblusede at komme til de helt store chancer. Den største - skabt af et for kort udspark fra Frida Møller - rådede Møller selv bod på med en perfekt indgriben. VB-keeperen blev i øvrigt kampens spiller.
Efter pausen vendte billedet - i alt fald de første 10 minutter. Det var nu VB, der med vinden som forbundsfælle fuldstændig dominerede begivenhederne og pressede holdet fra Aarhus-kanten i i bund, og det blev da også til nogle skudforsøg fra Josefine Døssing - dog uden om mål.
Herefter fik BMI'erne dog vænnet sig til den skarpe modvind og begyndte at spille fladt rundt, og de overtog nu igen styringen. Mod et godt kæmpende VB-hold var det dog stadig begrænset, hvad hjemmeholdet fik produceret af åbne chancer. Den største lykkedes det dem - efter et ellers fornemt gennembrud - at sparke til indkast...(!)
Skulle der have været en vinder i aftenens nulløsning, burde det have været BMI, men det kan ikke betragtes som en blodig uretfærdighed, at VB med en fighterbetonet holdindsats bortførte et point mod et ret uskarpt hjemmehold.
Ros til alle VB-piger på et hold, hvor man bemærkede fin form hos talentfulde Asmaa Aziz. Midtbanepigens mange træningspas med Jesper Søgaard (hvilket gav et indhop i weekendens kval.rækkekamp) er mærkbart.

Testkamp
Dybbøl - VB 5-2 (3-2)
10. 0-1 Henriette Rohde Andersen
12. 1-1
13. 2-1...
25. 3-1
3-2 Helene Knudsen
4-2
5-2

VB ydede god modstand i svær test
Under særdeles vanskelige forhold gav VB KS-holdet fra Dybbøl fin modstand, og nederlaget på 2-5 var ærefuldt.
Forholdene for aktørerne var ekstremt vanskelige. En stiv kuling diagonalt på banen, snebyger og arktiske temperaturer var ingen fornøjelse at afvikle en fodboldkamp under.
Skribenten kan kun referere fra de første godt 35 minutter, da Louise Coker her var ude for et grimt uheld med anklen, som krævede en tur til skadestuen. Alt det bedste ønskes den dygtige offensivspiller herfra - i skrivende stund kendes diagnosen ikke.
Henriette Andersen chokerede det stærkt spillende KS-mandskab ved at bringe de rødblusede foran efter en halv snes minutter, da hun dygtigt udnyttede vinden og scorede direkte på hjørne. To minutter efter slog sønderjyderne dog tlbage med to scoringer inden for et minut. Først blev Louise Nordhejm snydt i VB's højreside, og dernæst bragte Dybbøl sig foran 2-1 på et prægtigt hovedstød efter hjørne.
Efter et kvarter blev Louise Coker bedraget for et gigantisk straffespark, da hun efter en flot solo fra midten blev hægtet på baglinjen, men dommeren så som vist den eneste i grænseregionen ikke straffesparket...
Dybbøl kom på 3-1, inden Helene Knudsen bragte VB tilbage i kampen med en 2-3 scoring. Skribenten så dog ikke målet og heller ikke resten af kampen.
Katrine Stald vogtede målet i Frida Møllers fravær. Den unge Stald stod en upåklagelig 1. halvleg, var uden chance ved de tre scoringer og havde fine indgreb - bl.a. pillede hun en friløber.
Der var gensyn med Louise Jenner på VB-holdet. Dejligt at se den dygtige tekniker tilbage i den røde trøje efter i flere år at have spillet andetsteds.
2. halvleg var frygtet pga. den voldsomme modvind, men det blev kun til to scoringer til KS-holdet. Kathrine Terp stødte til kort før pausen - Rana Ziraki havde meldt afbud med kort varsel - og hjalp til at stabilisere holdet.
En kamp, VB-pigerne bestemt kan bruge til meget med henblik på sæsonen.
Men pigerne vil vist snart gerne prøve at spille bold i et lidt forårsagtigt miljø...

Testkamp
VB-Hover IF 3-0 (0-0)
59. 1-0 Julie Pedersen
71. 2-0 Helene Knudsen
86. 3-0 Rana Ziraki (straffe)

Lun sejr i kold kamp
27 aktører fra VB og Hover længtes grumt efter en varm bruser, da en isnende kold kamp på VB Parkens kunstgræs sent lørdag eftermiddag blev fløjtet af.
Efter en aflysning af holdets første træningsopgør mod Nyborg længtes VB's JS efter at komme i gang med forårets kampaktiviteter (forår skal nok her sættes i citationstegn...) Her var Hover IF en fin modstander. Serie 1 holdet, der måtte stille op uden Sofie Meng og Mille Glenstrup, lurede på omstillinger, som dog blev fint afvist af Kaptajn le Fevre og hendes folk. Smuttede de rød- og hvidstribede endelig igennem, rettede Frida Møller de frostværkende lemmer ud og tog sig af problemerne.
VB kombinerede pænt før pausen, men slutproduktet manglede, og ud over et par langskud fra Rana Ziraki og Asmaa Aziz blev det ikke til det helt store.
Det skulle ændre sig i 2. halvleg.
Julie Pedersen blev rykket frem på banen, og efter en god time opfangede hun en lidt tilfældig bold og scorede sikkert til 1-0.
Dorte Guldborg Jensen (tidligere VSF) og Helene Knudsen optrådte for første gang med VB-logoet, og begge havde afgørende indflydelse på slutresultatet. Efter 70 minutter afsluttede Helene Knudsen kampens bedste angreb ved at sparke højt i målet til 2-0 (Asmaa Aziz havde næstsidste fod på bolden).
Dorte Guldborg - kampens spiller - har ikke det mindste besvær med at løbe fra sin dåbsattest og arbejdede som en Duracell-kanin på midtbanen. Og med en håndfuld minutter igen blev hun i tilgift væltet i feltet - Ziraki omsatte straffesparket til 3-0.
VB-kombinationerne så fine ud, men mandskabsmæssigt er man stadig presset - Maja Bjørg Sørensen og Asmaa aziz havde eksempelvis lige inden også spillet for klubbens førstehold i kval.ligaen. Opdækningen er også anseligt hårdere i JS, end Hover formåede i dag, så der ligger stadig masser af arbejde forude. Men en lovende optakt var det skam.

Efterårssæsonen 2017 Jyllandsserien

VB-Tjørring 1-4

VB led nederlag i sæsonens sidste kamp

Begge hold havde alt at spille for inden efterårets sidste kamp. Begge hold kunne nemlig sikre sig endnu en JS-sæson med en sejr, mens uafgjort sikrede udeholdet.

Begge hold kom med dugfriske sejre i bagagen, så der var på forhånd lagt op til en spændende dyst på VB Parkens kunstgræsbane.

Udeholdet startede bedst og havde kort inde i første halvleg et nærgående forsøg, der strejfede overliggeren på Katrine Stalds mål.

Hjemmeholdet fik arbejdet sig bedre ind i kampen, men udeholdet var farligst. Og midt i første halvleg opfangede udeholdet en løs bold foran feltet og sparkede den resolut i kassen til 0-1. Derefter gik det stærkt. Det blev både 0-2 og 0-3 på to friløbede til udeholdets evigt farlige angriber, der sikkert udnyttede tilbuddene.

Hjemmeholdet fik lidt tro på tilværelsen efter et Rana Ziraki-hjørnespark sejlede direkte over stregen til 1-3.

Hjemmeholdet kom ud med fornyet tro på tingene, men der skulle gå blot 30 sekunder af 2. halvleg før udeholdet udbyggede stillingen til 1-4 efter et flot angreb.

Hjemmeholdet kæmpede videre, men forgæves mod en god og effektiv modstander. Hjemmeholdet havde flere løse chancer efter dødbolde, men uden for alvor at true målet. Udeholdet havde et forsøg som Katrine Stald flot fik afværget i skønt samspil med den ene opstander.

1-4 blev resultatet og Tjørring-pigerne kunne jublede over, at have fornyet sæsonkortet til endnu en JS-sæson.

Vejle-pigerne må vente i spænding på at få deres skæbne afgjort, da denne nu afhænger af andre resultater.

W.O.M blev keeper Katrine Stald.

Vinding SF - VB 0-1 (0-0)

69. 0-1 Rana Ziraki

Smal sejr holder VB i overlevelseskampen

Der var på forhånd lagt op til et tæt og intenst lokalopgør mellem Vinding SF og Vejle B i kvindernes Jyllandsserie.

Opgørets vigtighed kunne i den grad afspejles i tabellen. En sejr til hjemmeholdet ville med sikkerhed sendte udeholdet fra VB Parken ud af Jyllandsserien. En sejr til gæsterne ville betyde, at de ville overhale Vinding i tabellen inden sidste spillerunde.

Hjemmeholdet sad på begivenhederne i kampens begyndelse, dog uden at det blev farligt for alvor. Et langskud, der strejfede overliggerens overkant, var det nærmeste, hjemmeholdet kom på scoring i denne periode. Gæsterne i rødt fik langsomt arbejdet sig ind i opgøret og efter en halv times spil havde udeholdet et par gode scoringsforsøg. Først ved Louise Coker, hvis afslutning tog den ene opstander og senere ved Rana Ziraki, der viste formidabel sparketeknik og afsluttede på underkanten af overliggeren.

Det forblev dog målløst ved pausen.

Efter pausen startede hjemmeholdet klart bedst og havde kampens største tilbud, da en VSF-angriber fik frit løb mod Frida Møller i VBs mål. Sidstnævnte hev en fantastisk redning op og stillingen forblev 0-0. Dette kunne gæsterne være klart mest tilfredse med på dette tidspunkt. Vejle B fik dog igen arbejdet sig ind i begivenhederne, ligesom i 1. halvleg.

Efter præcis 23 minutter af 2. halvleg får Vejle B tilkendt et på kanten af straffesparksfeltets højre side og med et præcist og højtplaceret skud over keeperen, sendte Rana Ziraki udeholdet i front.

Som minutterne skred frem lagde hjemmeholdet et tungt pres for at fremtvinge udligningen, men uden at opnå det ønskede resultat. Udeholdet måtte endda lade deres anfører udgå med en skade i slutminutterne.

Kampen endte derfor 0-1 til udeholdet fra Vejle B, der nu endegyldigt kan sikre sig endnu en JS-sæson med en sejr i efterårets sidste kamp mod formstærke Tjørring IF.

Ros til alle – kampens spiller blev keeper Frida Møller efter en præstation på et rigtig højt niveau.

VB-Hedensted 1-3 (1-2)

15. 0-1
29. 1-1 Louise Nordhejm
43. 1-2
90. 1-3

VB tilbage under stregen
VB kunne søndag formiddag ikke følge op på de seneste runders fine resultater, som havde bragt holdet over nedrykningsstregen. På en mudret bane 2 i VB Parken tabte holdet helt fortjent lokalopgøret til Hedensted 1-3.
De grønblusede var dominerende kampen igennem, og havde i nr. 9, Laura Lindhardt, en spiller, der overstrålede alle andre.
Gæsterne var mere løbevillige, vandt stort set alle dueller og syntes i bedre træning end tunge vejlensere.
Hedensted kom foran efter et kvarter, men stik imod spillet fik VB udlignet efter en halv time, da en lang bold fra Louise Nordhejm, der vist mest var tænkt som en fremlægning, fik lov at gå i mål.
Helt fortjent fik de nordlige naboer dog atter bragt sig foran umiddelbart inden pausen.
Periodevist fik de rødblusede presset spillet en my længere frem efter pausen, men farlige...nej, det blev hjemmeholdet aldrig.
Laura Lindhardt kunne fortjent sætte trumf på i overtiden med et kanonmål til 1-3.
VB-pigerne har stadig i egne fødder at undgå nedrykning, da de selv mangler Tjørring, der ligger umiddelbart foran i tabellen, men der skal et helt andet spil og en helt anden indstilling til, hvis det mål skal indfries.

VB-Ringkøbing 3-3 (1-2)

17. 1-0 Louise Krøll
35. 1-1
45. 1-2
51. Rana Ziraki 
61. Rana Ziraki, straffe
83. 3-3

Hårdt tilkæmpet point mod oprykningsaspiranter
VB's JS ladies keep surprising...! Efter en jætteindsats fik de rødblusede et overraskende, men ikke mindre kærkomment point, da de søndag middag tog imod Ringkøbing, som sammen med King George bejler til oprykning til Kvindeserien.
Og vestjyderne var så absolut den bedste modstander, VB har mødt i efteråret. På en tung og mudret bane 4 i VB Parken åbenbarede gæsterne sig som et fysisk kompetent og hurtigt spillende mandskab, der - når sandheden skal frem - var tættere på sejren end værterne. Men flot fight, periodevis godt spil og en fremragende Frida Møller (WOM) i målet sikrede det ene point til Potempas piger.
Ringkøbing lykkedes med at misbruge nogle kæmpe chancer i kampens indledning. I stedet kunne Louise Krøll udnytte VB's nye farlige våben - hjørnespark! Efter Zirakis hjørne kunne den elegante Grindsted-pige sparke føringen i mål.
Pernille Christiansen begik straffe i det 27. minut, men Frida Møller reddede fantastisk vestjydernes forsøg fra 11 m pletten. VB havde sporadiske omstillingsforsøg, og der var gode chancer til Natasja Hauge og Louise Krøll.
1-1 blev det dog 10 minutter inden halvleg på en omstilling, og 1-2 kort før dommerens pausefløjt.
Ikke mange havde set VB komme tilbage i den kamp, men godt hjulpet af Ringkøbing-keeperen lykkedes det Rana Ziraki at udligne kort ind i 2. halvleg fra en uhyre spids vinkel.
Og se, om ikke det ikke blev 3-2 10 minutter senere, da der blev begået straffe mod Louise Coker. Ziraki omsatte usvigeligt sikkert.
Vestjyderne SKULLE bruge en sejr for at holde trit med King George, og de pressede voldsomt på mod slutningen. Udligningen kom da også med syv minutter igen. VB måtte slutte med 10 mand, da Simone Bavnsgaard så gult. Trætte vejlensere blev trykket næsten ud over baglinjen, men holdt stand, og et værdifuldt point kunne sættes ind på kontoen.

Toftlund - VB 1-2 (0-1)

28. 0-1 Signe Bregendahl
54. 1-1
55. 1-2 Louise Krøll

To dødbolde gav sejr i Sønderjylland
Kønt var det ikke - nej, vel nærmest slet ikke... Men tre point er tre point, og direkte ufortjent var det ikke engang, at VB søndag eftermiddag løb med sejren, da de rødblusede var med til at indvie den spritnye kunststofbane ved Agerskov Ungdomsskole, ni km fra Toftlund.
Ganske vist var Toftlund spildominerende i kraft af mere bevægelse og løbevillighed, og ganske vist havde VB svært ved at sætte blot tre afleveringer sammen. Men sønderjydernes individuelle kunnen stod ikke rigtig mål med deres iver, og skarpheden var ikke mere markant end en rusten og udtjent papirknivs, så urimelig var vejlensernes 2-1 sejr egentlig ikke. Mens Toftlund stort set ikke havde andre muligheder end målet - alt andet tog Frida Møller i VB-målet sig sikkert af - havde Rana Ziraki et riv på underkanten af overliggeren, så chancemæssigt kan holdet fra grænseregionen ikke påberåbe sig det store uheld.
VB kom foran efter en god halv time, da Signe Bregendahl pandede Rana Zirakis præcise hjørnespark i nettet.
Værterne fik udlignet godt ti minutter ind i 2. halvleg, da VB-forsvaret efter en fejl blev spillet tyndt. Minuttet efter fik de rødblusede heldigvis igen hjørnespark, og historien gentog sig - Rana Zirakis knivskarpe indlæg fra flaget fik Louise Krøll bugseret over stregen med foden.
Og ved 1-2 blev det. Dårlig fodboldkamp? Javist, men med den fjerde sejr i de sidste fem kampe kunne VB endelig forlade placeringen under stregen og kravle op på femtepladsen.
VB-mandskabet var igen ramt af afbud og måtte tage til Sønderjylland med kun 13 spillere, hvoraf anfører le Fevre straks gik i stykker. Endnu et faktum, der sætter sejren i relief.
Asmaa Aziz og Frida Møller deltes om titlen Woman of the Match. Fodboldmæssigt var Rana Ziraki banens dominerende spiller.

VB - Fredericia KF 1-0 (1-0)

01. 1-0 Rana Ziraki

Bundholdet bider fra sig
VB's JS piger har besluttet, at skal man dø, skal det være med støvlerne på. Med den tredje sejr i de sidste fire kampe er der bestemt livstegn fra det på et tidligere tidspunkt nedrykningsdømte hold. I en tæt række kan alt nu ske....
De tilskuere, der ikke i tide nåede ud på bane 7, hvor kampens dommer pga vand på bane 2 forlangte kampen rykket til - ja, de missede kampens afgørelse. For der var kun spillet 54 sekunder, da Rana Ziraki stod for kampens eneste scoring. FKF-keeperen blev fanget uden for sit mål, og Ziraki sænkede med den største selvfølgelighed bolden i nettet langt ude fra.
I en fin 1. halvleg havde VB adskillige muligheder for at øge føringen mod et tamt Fredericia-hold. Både Rana Ziraki og Louise Coker havde helt åbne chancer, men ind ville bolden ikke.
Efter pausen dalede niveauet betragteligt. Gæsterne fra Voldbyen kom bedre med, men særligt farlige blev de nu aldrig. Kun ene enkelt klasseredning måtte en i øvrigt storspillende Trine Buhl i VB-målet diske op med, og på fin fight fik trætte VB-piger sejren bugseret i hus.
På søndag gælder det nu et vigtigt bundopgør i Toftlund.

FC King George - VB 1-3 (0-2)

04. 0-1 Rana Ziraki
12. 0-2 Signe Bregendahl
66. 0-3 Louise Coker
78. 1-3

Vanvittig VB-sejr i Veldtofte
Kampe fra kvinde JS optræder ikke så tit på Den Lange. Havde det været tilfældet, ville en sejr til nr. sidst ude mod nr. 1 vist have givet tårnhøje odds...
Ikke desto mindre var sensationen perfekt lørdag kl. 13:35. Helt fortjent havde VB, som efter en stribe af afbud måtte stille op med kun 12 spillere, vundet en for lille sejr på 3-1 mod et ganske vist også decimeret tophold.
Gæsterne fik en ønskestart og kom foran efter kun tre minutter. Louise Coker erobrede bolden og spillede den på tværs til en storspillende Rana Ziraki, som bragede bolden i nettet langt ude fra med en blandding af vristen og ydersiden. Et sjældent flot mål!
Otte minutter senere skiftede Henriette Andersen langt over i højresiden, hvor Signe Bregendahl kom stormende til og bankede bolden i nettet fra en spids vinkel.
2-0 ved pausen kunne mageligt have været 3-0 eller 4-0, da Louise Coker to gange var alene med vestjydernes keeper.
I en bagende varme på en helt forrygende indian summer-dag fortsatte vejlenserne det fine spil efter pausen. Louise Coker fik endelig bonus af anstregelserne og afsluttede et flot VB-angreb, hvor Rana Ziraki og Stine Jepsen havde næstsidste fødder på bolden, til 0-3.
Kosmetisk var det derfor kun, at topholdet i det 78. minut med noget, der vist var tænkt som et indlæg, fik lov at passere en ellers sikker Frida Møller i VB-målet. De lyseblå formåede ikke at etablere noget pres i de resterende 12 minutter, og en sensationel sejr var perfekt.
Kampens dommer havde lagt en large linje, hvilket gav spillere som Maja Sørensen, Stine Jepsen og Louise Nordhejm mulighed for at gå til stålet i nærkampene, og de hårde fysiske dueller bekom ikke King George-spillerne vel.
Louise Coker blev kampens spiller på et VB-hold, som med sejren nu har fået kontakt med de øvrige bundhold.

Tjørring - VB 2-1 (0-1)

02. 0-1 selvmål
50. 1-1
83. 2-1

Tomhændet hjem fra Tjørring
I dans, boksning, dressur, kunstskøjteløb etc. sidder der dommere og giver point for bedste præstation. I fodbold er det blot målene, der tæller. Charmerende, vil nogen sige - men det kan (især hvis man er på det tabende hold) også virke døduretfærdigt...
Og VB var ikke det dårligste hold den aften på kunstgræsset i Herning-forstaden Tjørring. Men vejlenserne måtte alligevel tage lige så tomhændede hjem, som de kom.
I lighed med Vinding-kampen fik VB-pigerne, der havde afbud fra bl.a. Rana Ziraki, Maja Sørensen og Signe Bregendahl, en ønskestart. Med lidt over et minut spillet gled Louise Coker fri i venstre og lagde bolden ind foran, hvor Louise Nordhejm pressede en Tjørring-pige til at trille bolden i eget net.
Hjemmeholdet i West Ham outfittet var mest på bolden i 1. halvleg, men gæsterne var langt farligere, og bl.a. Coker, Helena Christensen og Aziz kunne mageligt have øget føringen.
Værterne kom dog på 1-1 på en fin omstilling fem minutter efter pausen, men billedet var stadig det samme - ufarlige Tjørring på bolden, VB giftige på omstillinger. Den sidste skarphed og beslutsomhed manglede dog hos de rødblusede.
Det hele lignede en salomonisk 1-1 løsning, men et unødvendigt frispark i VB's venstreside gav et indlæg, som keeper Frida Møller gav retur på, og så førte Tjørring stik imod chancefordelingen 2-1.
VB åbnede nu op og spillede med tre angribere, men formåede ikke at lægge det nødvendige tryk i slutminutterne. I stedet fik Tjørring en friløber, som Møller dog fornemt tog sig af.
Synd for pigerne, der ydede en heroisk indsats. Udtrykket har været langt bedre i de sidste tre kampe end rædselskabinettet først på sæsonen, så midt i ærgrelsen er der en del at tage med fra aftenens kamp.
Kampens spillere blev Coker og Aziz med lige mange stemmer.

VB - Vinding SF 3-2 (2-1)

02. 1-0 Helena Christensen
34. 2-0 Louise Coker
42. 2-1
57. 3-1 Rana Ziraki
78. 3-2

Første mål, første point - og så mod Vinding...
En stille silende septemberregn lægger sig over bane 3 i VB Parken. Der er spillet lidt over et minut af lokalopgøret i JS mellem VB og VSF, da debuterende Helena Christensen dribler sig igennem et Vinding-forsvar, der endnu mentalt synes at befinde sig i omklædningsrummet og triller bolden ind under keeperen...!
541 målløse minutter i efteråret (incl. træningskampen i Middelfart) var dermed slut for de rødblusede, som endelig kunne få lov at juble. Og målet skulle endog blive startsignalet til en sejr, hvilket VB-pigerne ikke havde prøvet siden 21. maj...
Det var dog ikke første gang, målscorer Helena Christensen trak den røde bluse overhovedet. Hun spillede kortvarigt ungdomsfodbold i klubben for seks år siden. Også Trine Buhl i målet havde sin førsteoptræden på holdet. Hun er reserve for Katrine Beck på 3F Liga holdet og trængte til kamptræning. SIK-pigen ydede en fin indsats og bidrog flot til efterårets første triumf. Frida Møller kunne så få lov at vise sine evner i marken frem...
Det tidlige mål gav hjemmeholdet vinger, og Potempa & Madsens hold dominerede en 1. halvleg, hvor lokalrivalerne, som ellers ligger godt til i rækken, virkede en smule famlende og uden den attitude i nærkampene, som værterne udviste.
2-0 blev det efter lidt over en halv time, da Louise Coker med kampens spiller, Asmaa Aziz, som assist kunne score fra tæt hold.
De hvidblusede fik dog kunstigt åndedræt kort før pausen, da en forsvarsfejl hos VB-pigerne muliggjorde en reducering.
VB fortsatte de gode takter efter pausen, og Rana Ziraki kunne en halv snes minutter inde i 2. halvleg genoprette to-måls føringen. Troldpigen tog chancen langt ude fra og godt hjulpet af den våde, fedtede bane samt VSF-keeperen smuttede bolden ind til 3-1.
Med et lille kvarter igen kom der unødvendig spænding ind i opgøret. Kaptajn le Fevre, som gjorde comeback efter en længere skadespause, gled i mudderet, og VSF kunne reducere. Lidt nerver var der på i slutningen, og VB gav da også et par blottelser, men Vinding-pigerne, som aldrig rigtig kom i omdrejninger, landede deres afslutninger i Trine Buhls sikre favn.
Et par af VB-pigerne med den bedste hukommelse kunne da så synge for i sejrssangen, som blandede sig fint med herrejyllandsserieholdets ditto på bane 1...

Hedensted – VB 1-0 (1-0)

18. 1-0

Bedste præstation i efteråret – men stadig målløst
VB’s JS må her i efteråret tage til takke med de små sejre. I dagens lokalopgør i Hedensted var det en lille sejr at kunne mønstre 14 (mere eller mindre) kampklare spillere. En lille sejr var det for første gang i efteråret kun at tabe med enkelt mål. Og endelig var det da en lille sejr at se periodevist pænt opspil – efterårets bedste....
Point på kontoen giver det jo ikke, men det gælder om at finde grobund for optimismen.
Sejren til de grønblusede var fortjent. Men fjern fra Hedensteds hold spiller nr. 9, som iscenesætter alt opspil, tager sig af dødboldene og står for de fleste afslutninger – ja, så ville naboklubben i nord ikke have meget mere at komme med end VB…
Kampen fandt sin afgørelse i det 18. minut. Vejlenserne var advaret om værternes styrke ved dødboldene, men ikke desto mindre headede de grønblusede ugenert bolden i nettet på et hjørne. I luftrummet er HIF entydigt stærkere.
Ellers var bundholdet pænt med i hele kampen. Ikke mindst mod slutningen, hvor hjemmeholdet, som spillede for blot to dage siden, var ved at løbe tør for brændstof. Trods nydeligt opspil og fine kombinationer er VB-pigerne dog ikke brandvarme foran mål. Nok havde holdet flere afslutninger end i de foregående af efterårets kampe tilsammen, men det var hovedsageligt langskud fra fx en stærkt spillende Rana Ziraki. Og helt vildt farligt blev det aldrig.
Kampens VB'er blev Maja Bjørg Sørensen.
VB kunne give debut til endnu en ny spiller – Signe Bregendahl. Skønt med nye piger, som bringer ny energi ind i truppen.
Det kan næppe betale sig at spille på VB som nedrykker – odds er simpelt hen for lave, hvilket er naturligt for et hold, som over en tredjedel inde i turneringen endnu ikke har scoret et mål. Og glemmes må det ikke, at holdet rent faktisk sluttede på en nedrykningsplads i foråret – men blev reddet af udtrækning oppefra.
En katastrofe ville det da heller ikke være, om det skulle ske. Det drejer sig lige nu om at bevare humør, socialt fællesskab og trup intakt. Så så vi bestemt et absolut konkurrencedygtigt serie 1 hold i dag i det dejlige septembervejr på Hedensted IF’s fine opvisningsbane levere en rigtig fin kamp.

Ringkøbing - VB 2-0 (2-0)

09. 1-0
35. 2-0

JS stadig uden scoring
Heller ikke i turneringens fjerde kamp lykkedes det VB at komme på scoringstavlen. Var de tæt på...? Nej, ikke rigtigt... Derfor vandt Ringkøbing hjemme i Vestjylland fortjent 2-0....
Når det så er sagt, skal vejlenserne roses for en pæn indsats. Holdet var endnu engang mandskabsmæssigt voldsomt udfordret. Med bl.a. Camilla Eirdorf, Julle Pedersen og kaptajn le Fevre ude med skader kunne VB igen blot mønstre 13 spillere til kampen, og holdet var uden den store slagkraft.
Derfor var det da også fortjent at værterne kunne gå til pausen med en 2-0 føring på to scoringer, der dog nok må betegnes som "undgåelige". Ringkøbing råder over en del spillere med nogle individuelle kvaliteter, der glimtvis gjorde ondt på vejlenserne.
Efter pausen holdt gæsterne dog hjemmeholdet fra de store muligheder - bortset fra en enkelt, som dog ganske vist må betegnes som giga... Ja, de rødblusede sluttede faktisk kampen bedst, hvilket giver en vis optimisme inden efterårets sidste 10 kampe.
Der var sæsondebut til Stine Jepsen og debut i den røde trøje til Louise Krøll. Krøll gjorde det så fint i sin førsteoptræden, at hun blev kåret til Woman of the Match. Også Louise Coker på en uvant backplads, Maja Bjørg Sørensen og keeper Frida Møller fik plusser i karakterbogen.
På lørdag er der lokalopgør i Hedensted.

VB - Toftlund 0-4 (0-1)

45. 0-1
63. 0-2
69. 0-3
75. 0-4

Målløst og modløst
Det er hårde odds for VB's JS p.t. En for smal trup, for mange afbud, skader hos flere spillere - alt sammen en cocktail, der gør det svært at begå sig i Jyllandsserien.
Dagens modstander i VB Parken var på ingen måder skræmmende - et ordinært hold, men med to hurtige kanter, hvilket var rigeligt til en sikker sejr.
Uden styrmand Terp, som er indlemmet i 3F truppen, er holdet på flere parametre brækket ned, og dertil kom, at kaptajn le Fevre igen skadet måtte udgå efter ganske få minutter. Udskiftningsmulighederne var ikke rigtig til stede, og holdet måtte da også slutte med 10 mand...
Det var derfor sønderjyderne, der dominerede før pausen, men først i i det 45. minut blev det 0-1 efter hjørne.
Efter pausen var VB faktisk pænt med og havde fine muligheder for endelig at komme på scoringstavlen i efteråret, men det var stolpe ud for de rødblusede. I den anden ende hjalp værterne selv sønderjyderne til nogle omstillingsmål på grimme personlige fejl.
Stærkest i billedet hos hjemmeholdet stod Maja Bjørg Sørensen, der spillede en flot kamp, ligesom en stærk Frida Møller var chanceløs ved scoringerne. Der var comeback hos vejlenserne for Rana Ziraki.
Næste opgave for bundholdet bliver kommende lørdag i Ringkøbing.

Fredericia KF - VB 2-0 (0-0)

65. 1-0
75. 2-0

Ærefuldt nederlag i KFUM Parken
Vejen til helvede siges at være brolagt med dårlige undskyldninger - og ærefulde nederlag. Ganske enig, men hvis vi alligevel godtager begrebet "ærefuldt nederlag", så var det vel et sådant, VB's JS led den torsdag aften i silende regn i Fredericia.
Der var nemlig fremgang at spore i forhold til den lidet prangende indsats weekenden inden mod King George. Afbuddene stod igen i kø, og de rødblusede tog til Voldbyen med 12½ spiller. Den halve var ikke den oversavede dame, men Eirdorf, der kun sporadisk kunne spille med sit dårlige bentøj. Dertil kom, at kaptajn le Fevre tidligt i kampen måtte udgå med en begyndende fiber. Så det var på de sidste ressourcer, VB måtte fuldføre kampen.
Men fredericianerne gav heldigvis gæsterne god tid og plads til at spille, så det, udeholdet viste, så faktisk ganske tilforladeligt ud. Vel var det ikke de store chancer, VB-pigerne kom til, men kampen var ganske jævnbyrdig, og med blot en anelse held og et lidt bredere mandskab havde der været point i luften for det trængte bundhold. Fortjent var det ganske vist, at FKF-pigerne vandt, men imponere - næh, det gjorde de ingenlunde.
VB hjalp endog selv værterne til sejren. Juliee Pedersen - frisk hjemfløjet fra USA - tog med hånd i feltet med 25 min. igen - 1-0 - og med 15 minutter igen blev en bold rettet af af en VB'er - 2-0.
Pæn indsats af alle i de røde bluser (og Frida...) Stærkest i billedet stod for skribenten Asmaa Aziz, som spillede en stor kamp på midtbanen. Også keeper Møller stod på vanligt højt niveau.
Holdet har engelsk uge, så allerede lørdag går det løs igen - denne gang hjemme mod Toftlund.

VB - FC King George 0-5 (0-1)
34. 0-1
61. 0-2
71. 0-3
78. 0-4
86. 0-5, straffe

Ny øretæve til JS
Om ikke andet, så udviser VB's JS piger stabilitet. Efter 0-5 i Middelfart i holdets eneste testkamp før efterårssæsonen, blev det også 0-5 i turneringspremieren.
Kampen viste, at når holdet med den smalle trup i tilgift er ferieramt, ja, så er det ganske enkelt ikke jyllandsseriedueligt.
VB var fint med det første kvarter, hvor man formåede at presse usikre vestjyder, og Louise Coker kunne allerede efter et par minutter have bragt værterne foran, men hendes afslutning efter en friløber gik lige uden om mål.
Langsomt fik King George arbejdet sig ind i kampen, og ikke uventet kunne de med godt en halv time spillet bringe sig foran.
Forskellen var dog stadig endnu ikke markant, og i starten af 2. halvleg kunne Natasha Vesterdal faktisk have udlignet, da hun havde et riv på overliggeren.
I den sidste halve time kom den form-, fysiske og spillemæssige forskel dog til udtryk, og målene raslede ind hos Frida Møller, der som den eneste holdt højt niveau og fortjent blev kampens VB'er.
Allerede torsdag trækker pigerne igen den røde trøje over hovedet, når turen går til Fredericia.

Træningskamp
Middelfart - VB 5-0 (2-0)

05. 1-0
37. 2-0
49. 3-0
72. 4-0
88. 5-0

Tørre tæsk i test på Fyn
Et afbudsramt VB-Jyllandssseriehold lignede for en stor dels vedkommende nogle, der lige havde rejst sig efter seks uger på ryggen på Ibiza... Med andre ord - formen sad nok ikke lige i skabet...
En skønsom blanding af Albaniserie- og serie 1-spillere fra Lillebælt-byen var - om end ikke vildt imponerende - så rigelig stærk til at give jyderne en huskekage, som man nok skal være taknemmelig for ikke blev større...
De blåblusede var toneangivende fra start til slut, og kun Kathrine Terp (kampens spiller), Frida Møller i målet (chanceløs ved alle fem scoringer) og Pernille Christiansen (som altid en kriger på venstrebacken) kan se tilbage på kampen med personlig tilfredshed.
Var man i tvivl før, så behøver man ikke længere betvivle, at efteråret i Jyllandsserien ikke bliver nogen walk in the park - der er plads til forbedring...
Der var comeback i den røde trøje til Louise Coker og Olivia Linnebjerg og førsteoptræden med VB-logoet til Mona Madsen.
Næste opgave bliver turneringspremieren mod King George d. 14-08.

 

Forårssæsonen 2017 Jyllandsserien

VSK Aarhus - VB 2-2 (2-0)

29. 1-0
31. 2-0
55. 2-1 Henriette Andersen
63. 2-2 Kathrine Terp

Flot comeback betød livgivende point
Med det alleryderste af neglene lykkedes det VB's JS kvinder på sidste spilledag at sikre sig endnu en sæson i rækken.
Regnemaskinen var i brug før vejlensernes sidste kamp ved Vejlby Riisskov Centret mod VSK. En sejr ville betyde overlevelse, et point kunne betyde det, mens et nederlag med stor sandsynlighed ville resultere i nedrykning. De mange hvis'er skyldtes bl.a., at bedste syv'er i de tre kredse ville redde endnu en sæson i kraft af Viborgs udtrækning længere oppe i systemet.
VB lagde fint ud på denne dejlige solbeskinnede lørdag i Aarhus. Kombinationerne flød, og selv om det ikke førte til åbne chancer, følte man alligevel, at de rødblusede var i rimelig kontrol. Indtil en halv time var spillet...! Her betød to kollektive hjerneblødninger i VB-defensiven inden for to minutter en 2-0 føring til VSK på to rigtige kludemål. Ja, kort efter forlangte de lokale endog straffe angiveligt begået af Louise Nordhejm, men dommeren undlod at lade ærten trille.
Det gjaldt for VB-pigerne nu kun om at komme til pause, så man kunne sunde sig og derefter jagte den reducering, der kunne give holdet troen tilbage.
Og 1-2 målet kom da også 10 minutter efter pausen. Efter flot opspil i højre havde Asmaa Aziz et stort set tomt mål for sig, men den elegante midtbanepige valgte at brænde i to forsøg, inden Henriette Andersen satte trumf på og sendte kuglen i kassen.
Og fortjent kunne Kathrine Terp otte minutter senere pande en af Rana Zirakis giftige hjørnespark i nettet til udligning.
Klogt forsvarede gæsterne pointet kampen ud, og nærmere end et langskud på overliggeren kom værterne ikke. 2-2 resultatet må siges at være en retfærdig udgang på kampen mod et stærkt VSK-hold. Og det ene point betød med ASA's nederlag i den parallelle pulje, at VB slutter som bedste syv'er i JS og redder livet.
VB kunne glæde sig over comeback til Frida Møller i målet. Den savnede keeper, der har været bortrejst i to måneder, kom direkte fra arbejde og ud på banen til kampstart og stod en fin kamp.
Kampens VB'er blev troldpigen Rana Ziraki, men kæmperos til alle, som trætte og slidte efter 18 kampe i sæsonen hev uanede kræfter frem og hev forårets syvende remis hjem.
De piger er gjort af et ganske særligt stof...!

VB-Seest 1-5 (1-2)

03. 1-0 Marika Skov
33. 1-1
36. 1-2
53. 1-3

58. 1-4
77. 1-5

VB fik tørre tæsk af topholdet
Champagnesprøjt og oprykningsglæde kan normalt være ganske festligt at overvære. VB's jyllandsseriepiger havde dog måske en anelse svært ved at dele fornøjelsen med Seest-spillerne efter dagens kamp i VB Parken. Det var nemlig de rødblusede, der måtte lægge ryg til den udklasning, der reelt var tale om, da VB tog imod topholdet.
Vejlenserne kom ellers godt fra land. Efter en kæmpechance til de hvepsestribede i kampens begyndelse resulterede en perfekt VB-omstilling i en 1-0 føring - det var Marika Skov, der nettede med Rana Ziraki som assist.
Målet rystede gæsterne en del, og i det efterfølgende var der gode muligheder til Marika Skov og Trine Seistrup for at øge føringen.
Langsomt fandt topholdet dog sig selv igen, og det blev da også til en Seest-føring inden pausen. Først efter et frispark og dernæst på en ripost, efter at bolden havde ramt stangen.
Efter pausen var der dømt "Schadensbegrenzung" hos værterne. Holdet er slidt efter en udmarvende sæson med mange kampe - uden keeper og med en smal trup. Yderligere tre gange måtte "Ersatztorhüterin" Simone Bavnsgaard hente bolden ud af nettet mod en overlegen modstander.
VB havde Rana Ziraki, Trine Seistrup og Marika Skov med fra 3F-truppen, og de tre var sammen med kampens spiller Stine Jepsen blandt de bedre på VB-holdet. Der var sæsondebut til Trine Seistrup og Pernille Christiansen. De var således spillere nr. 27 og 28, der har været benyttet i årets hidtil spillede 17 kampe.
Der resterer nu en enkelt udekamp mod VSK, før regnebrættet kan gøres op, og vi får se, om det rækker til en ekstra halvsæson i rækken. Meget skal dog gå galt, for at ikke VB-pigerne skal skrive JS på visitkortet også i efteråret.

FC King George - VB 3-2 (1-1)

03. 1-0, straffe
44. 1-1 Natasja Jørgensen
53. 1-2 Julie Pedersen 
67. 2-2
84. 3-2 Julie Pedersen, selvmål

VB satte igen føring mod King George over styr
VB kunne opleve noget af et dejavu, da holdet trods en føring atter måtte gå tomhændet fra banen efter en kamp mod FC King George. I den omvendtre kamp tog det kun overtiden at smide det hele væk - i dag dog 23 minutter...
På forhånd var et hæderligt nederlag acceptabelt - VB er pt særdeles hårdt ramt skadesmæssigt og havde i dag heller ingen målmand til rådighed - men efter kampen kan de rødblusede dog godt ærgre sig lidt over, det ikke blev til point.
Gæsterne fik den værst tænkelige start, da dommeren allerede efter to minutter besluttede at pege på pletten, da Natasha Vesterdal kom til at sparke bolden op på sin egen hånd. Kære FIFA - please få nu snart ændret den helt uhåndterbare regel om hands!!! 1-0 til King George.
VB kom dog fint med i kampen, og Henriette Andersen kunne noteres for et langskud på overliggeren, ligesom Rana Ziraki - bedste VB'er sammen med kaptajn le Fevre - havde et nærgående frispark. 1-1 skulle det dog blive umiddelbart inden pausen. Værternes keeper lå ukampdygtig på jorden efter en dødbold, og Najasja Jørgensen kunne vippe bolden i det tomme mål - assist Emma Lykke.
Skidt blev til værre for vestjyderne kort efter pausen, da Julie Pedersen - i dag i angrebet - opfangede en løs bold og fangede KG-keeperen langt ude af målet. 1-2!
VB holdt dog ikke hjem. Forsvaret sov en situation væk i det 67. minut, og de lyseblåklædte kunne udligne - uden chance for vikarierende målmand Simone Bavnsgaard. Og kort før tid var Julie Pedersen - der netop var trukket ned for at forsvare det ene point - så uheldig at heade bolden i eget mål på et KG-frispark.
I overtiden kunne to situationer i esbjergensernes felt måske have udløst et straffespark, men dommerens fløjte forblev tavs.
VB kunne give debut til Christina Vejen Knudsen, tidligere Vejle FC.

VB-Ringkøbing 2-2 (1-2)

26. 0-1
37. 0-2
38. 1-2 Marika Skov 
61. 2-2 Marika Skov

Moralen intakt hos VB
Nede 0-2 og spillemæssigt udfordret lignede det ikke point til VB i mandagens kamp i VB Parken. Men se, om ikke de rødblusede uafgjort-eksperter fik hentet et enkelt point hjem til samlingen i en flot kamp.
VB kom skidt ud til kampen. Spillerne havde svært ved at ramme hinanden og få noget organiseret angrebsspil i gang, og vestjyderne, der præsenterede sig som et velorganiseret mandskab med masser af fart, dominerede før pausen. De blåstribede kom da også fortjent foran på et flot langskud uden for Katrine Becks rækkevidde. Beck udgjorde sammen med Rana Ziraki og Marika Skov en trio venligst udlånt fra 3F truppen, og alle tre spillede en fin kamp.
Mindre end 10 minutter senere blev skidt til værre for hjemmeholdet. Et nyt bragende langskud ramte trekantsammenføjningen, og en Ringkøbing-pige var hurtigere over returen end tre søvnige VB-forsvarere, og så stod det 0-2.
I en langskudenes kamp bragte Marika Skov dog minuttet efter hjemmeholdet ind i opgøret igen, da hun bankede bolden ind i trekanten.
2. halvleg tilhørte VB. I en fysisk og tempomæssigt meget flot Jyllandsseriekamp bragede vejlenserne nu ind i duellerne og fik tiltvunget sig et overtag. Fortjent var det også, at Marika Skov med en time spillet kunne sikre det ene point med endnu et langskud.
De mange tilskuere på bane 3 kunne nikke anerkendende til indsatsen hos et VB-hold, som - nu ubesejret i fire kampe - i den grad har vist sig Jyllandsserien værdigt.
Midtbanestrategen Kathrine Terp måtte allerede tidligt i kampen udgå med en skade, og i det hele taget er VB med mange ukampdygtige spillere presset på mandskab. Ikke mindst, da spillere fra 3F-truppen ikke vil være til rådighed i de næste kampe.
Kampens spillere blev Marika Skov og Maja Bjørg Sørensen.
Stor ros til alle for en særdeles viljebetonet 2. halvleg.

 

Tjørring - VB 1-1 (0-0)

78. 1-0
90. 1-1 Marika Skov, straffe

Vitalt point til VB i overtiden

For tredje gang i træk kunne VB's ellers trængte JS kvinder gå ubesejret fra banen, da det blev til 1-1 i midtjyske Tjørring.
På et stormomsust stadion i Tjørring kunne gæsterne, der er vant til VB Parken, rigtig føle sig hjemme. Nægtes kan det dog ikke, at den hårde sidevind gjorde det svært for aktørerne at skabe poleret fodbold, men hvad kampen savnede i kvalitet, havde den i rigt mål i intensitet.
Tjørring var bedst før pausen. VB havde de allerstørste problemer med hjemmeholdets offside-taktik, og gang på gang løb gæsterne lige ind i kniven. Omvendt udfordrede værternes rapfodede angribere VB's midterforsvar. En enkelt friløber blev det da også til, men Tjørring-pigen sparkede højt over mål. På blokken kan noteres nul chancer til VB før pausen.
Det blev betydeligt bedre i de sidste 45 minutter. Midtjyderne var ikke mere så skarpe i deres omstillinger - ja faktisk havde le Fevre/Julle Pedersen nu helt styr på angrebene fra holdet i West Ham-trøjerne.
Omvendt begyndte vejlenserne at udfordre Tjørrings offside-taktik, og Julie Pedersen skaffede sig selv en friløber, men desværre blev det sidste træk for langt. Også Rana Ziraki var tæt på, da hun tæmmede, vendte og afsluttede i samme bevægelse, men bolden strøg snært forbi opstanderen.
Det begyndte at ligne en nullert, men midtjyderne, som havde størst brug for alle tre point, rokerede rundt på holdet mod slutningen og syntes med deres første chance i 2. halvleg at afgøre kampen. Med 12 minutter igen gennemførte værterne en perfekt omstilling, som mundede ud i en sikker scoring - uden chance for interimskeeper Stine Jepsen.
VB, der i pausen havde måttet udskifte strategen Kathrine Terp med akillesseneproblemer, viste dog vanlig god moral og nægtede at give op. Holdet tiltvang sig en række dødbolde og truede nu et lettere panikramt hjemmehold. Og se om ikke kampens i øvrigt udmærkede dommer Lars Vesterbæk i det tredje minut af overtiden fik øje på et straffe angiveligt begået mod Julie Pedersen, som var kastet permanent frem mod slutningen.
Nok næppe det største straffespark, der er set i Midtjylland, men Marika Skov var dog ligeglad og scorede stensikkert...!
Pulsen i VB-lejren forblev dog høj nogle minutter endnu, for dommeren havde lagt lige ved seks minutter til - bl.a. pga et hoved-mod-hoved-sammenstød mellem Anne le Fevre og en Tjørring-pige. Værterne kom således til endnu et forsøg, men Stine Jepsen klarede mesterligt det ellers kvalificerede spark.
Uafgjort var i øvrigt en ganske retfærdig udgang på en jævnbyrdig kamp.
VB kunne byde på comeback til Anni Sørensen, som kom på banen mod slutningen af 1. halvleg. Anni har tidligere optrådt i den røde trøje, men har ellers gjort sig i BIF.
Kampens VB'er blev den stærke frisør på venstrebacken, Louise Nordhejm.

VB - Skjern/Tarm 6-1 (2-0)

30. 1-0 Henriette Andersen
41. 2-0 Natasja Hauge Jørgensen
50. 3-0 Marika Skov 
52. 4-0 Anne Skjoldemose
58. 5-0 Anne Skjoldemose
62. 5-1
70. 6-1 Marika Skov

Store smæk til Skjern
Med tenniscifrene 6-1 sendte VB gæsterne fra Skjern/Tarm hjem til Vestjylland efter søndag formiddagskampen i VB Parken.
Bortset fra de første fem minutter, hvor vestjyderne var pænt med og angreb med mange folk, var der klasseforskel på de to hold. VB, som havde Katrine Beck og Marika Skov med fra 3F truppen samt Anne Skjoldemose fra U-18 var voldsomt overlegne, og sejren var ikke et mål for stort. Bl.a. havde Marika Skov to skud mod målrammen.
En stærkt spillende Henriette Andersen bragte sit hold foran efter en halv time, da hun langt udefra overlistede Skjern-keeperen. Samme Andersen var i oplæggerens rolle, da Natasja Jørgensen fem minutter inden pausen gjorde det til 2-0.
Marika Skov scorede til 3-0 fem minutter ind i 2. halvleg - ja rigtigt, assisten havde Henriette Andersen! Nu fulgte to mål fra den rapfodede U-18 angriber Anne Skjoldemose - først med oplæg fra Marika Skov, dernæst en retur fra Skjern-målpigen.
Kampens smukkeste mål stod de vestjyske gæster dog for - et piv hen over hovedet på Katrine Beck til 5-1. Marika Skov sluttede målfesten, da hun udnyttede Katrine Terps oplæg.
Kampens VB'er blev Anne Skjoldemose.
Dagens sejr giver dog ikke sikkerhed for noget som helst. Afgørende bliver onsdagens opgør i Tjørring, som overraskende hentede et point mod Seest i weekendens kamp.

Vinding SF - VB 1-2 (0-1)


36. 0-1 Kathrine Terp
56. 0-2 Kathrine Terp
80. 1-2

VB's første sejr i JS
VB's JS fik søndag eftermiddag i sit ottende forsøg lejlighed til at synge sejrssangen. At den så gjaldede ud over Vinding Stadion, gjorde ikke glæden mindre...
At der alligevel var skår i lykken, skyldtes det faktum, at holdets angrebses Camilla Eirdorf måtte en tur på skadestuen med en læderet fod. Alt det bedste ønskes hun herfra.
VB stillede stærkt op til dagens kamp, og det kunne mærkes. Katrine Ingeman Beck, Rana Ziraki og Marika Skov fra 3F truppen var med, hvilket løftede holdet betragteligt. Beck var sikkerheden selv i målet - overbebyrdet blev hun dog ikke - og ved målet var hun chanceløs. Marika Skov var en vigtig opspilstation, og superteknikeren Rana Ziraki, der vel egentlig blot mangler at kunne få bolden til at tale, blev af Jysk Serie Fodbold, der dækkede kampen, kåret til banens bedste.
Kampen mindede om flere af disse traditionsderbyer. VB meget på bolden med VSF lurende på omstillinger - og uden mange chancer. Forskellen i dag var blot, at de rødblusede intet som helst gav væk og selv var effektive i den anden ende.
Kathrine Terp bragte fortjent sit hold foran med 10 minutter til pausen. På Zirakis hjørne fik hun bugseret bolden over målstregen.
Samme Terp - som af holdkammeraterne blev kåret som kampens spiller - var det, der en halv snes minutter ind i 2. halvleg på et flot langskud sørgede for 0-2 scoringen. Forud var gået et fint slået frispark af Julie Pedersen. Kampen syntes nu afgjort mod et VSF-mandskab, der intet skabte i åbent spil, men med 10 minutter igen fik de hvidblusede alligevel reduceret, da der var huller i VB-muren ved et direkte Vinding-frispark.
Mere blev det dog ikke til, og VB fik således efter en sjælden viljestærk indsats med tre point på kontoen lidt kunstigt åndedræt i bunden af rækken.

Turneringskamp
VB - VSK Aarhus 0-4 (0-1)
04. 0-1
53. 0-2
82. 0-3
90. 0-4
Væmmelig snitter i VB Parken
VB's Jyllandsseriepigers trofaste tilskuere havde kun det herlige forårsvejr at glæde sig over den lørdag eftermiddag i VB Parken.
Hvor vejlenserne med fire uafgjorte kampe og to et-måls nederlag hidtil havde klaret sig anstændigt i den højere række, fik holdet decideret ørerne i maskinen mod et rutineret, velorganiseret Aarhus-mandskab med en noget højere gennemsnitsalder end hjemmeholdet. Lad så være, at nederlaget var et par mål for stort - fortjent var det.
VB havde en vanskelig start og havde i den første halvdel af de første 45 minutter svært ved at få presset spillet frem på banen. VSK kom da også hurtigt foran, da de fik (med tryk på FIK) et straffe for hands.
I den sidste snes minutter af halvlegen kom vejlenserne meget bedre med, og der var gode chancer til Signe Bremerstent, Rana Ziraki og Louise Stald.
Aarhusianerne slukkede dog lyset kort efter pausen på en flot scoring højt i målet uden chancer for Simone Bavnsgaard, som var den af meget skiftende VB'ere, der lørdag havde handskerne på.
Målet punkterede den sidste tro hos værterne, som helt uden optimisme blot skulle have den resterende del af kampen til at gå. Kun Camilla Eirdorf havde en mulighed for vejlenserne i 2. halvleg.
VSK øgede til 3-0, da VB forsøgte sig med en trebackkæde, og 4-0 blev det i overtiden - her gik der dog et ikke-dømt frispark mod Kathrine Terp forud. Samme Terp forsøgte med hele sin rutine og hele sit forbilledlige engagement kampen igennem at holde sammen på stumperne.
Efter syv spillede turneringskampe kan nu gøres halvvejssatus. Kanske Jyllandsserierækken pt er for stort et brød at bage for VB's smalle trup. Så længe der er liv, er der dog håb, og forårets sidste kampe skal i alt fald bruges på at skabe en større enhed, bevare gejsten og forhåbentlig høste et par succesoplevelser.
Fra: Jysk seriebold:

SEEST B. – VEJLE B. 1-1 ( 1-1 )

På Seest Idrætspark spillede puljens top mod bund, men det var ikke hvad man kunne se på banen. Begg...e hold gik efter en sejr, og de godt 30 tilskuere overværede en spændende og meget tæt kamp.

03 min. Gæster. Katrine Terp modtager bolden 10 meter uden for feltet, hun tager et træk til siden og afslutter mod bagerste stolpe, men målvogter Lilli Greisen Søgaard med en fantastisk flot redning får lige bolden skubbet forbi stolpen til hjørnespark.

05 min. Hjemme. Frispark på højre side, Gitte Holm Hansen spiller bolden ind i feltet, den lander hos Merethe Greisen Paaske som afslutter, men målvogter Katrine Ingeman Beck står godt placeret og redder.

08 min. Hjemme. Patricia Zoega Olesen løber med bolden langs venstre side mod baglinjen og spiller bolden mod forreste stolpe hvor Merete Greisen Paaske får afsluttet, men på ydersiden af stolpen.

15 min. Hjemme. Patricia Zoega Olesen modtager bolden, hun løber ind i feltet og spiller tilbage til Daniella Brandt Djørup som spiller den til højre til Merete Greisen Paaske som afslutter fra kanten af feltet, men målvogter Katrine Ingeman Beck står godt placeret og redder.

21 min. Hjemme. Daniella Brandt Djørup spiller bolden til Gitte Holm Hansen, som spiller ud til højre side til Mette Laursen som går forbi forsvaret og afslutter, men målvogter Katrine Ingeman Beck får med en rigtig flot parade afværget, og bolden løber til hjørnespark.

27 min. Hjemme. Merete Greisen Paaske med bolden på venstre side, hun ligger en lang aflevering til højre side til Mette Laursen, som trækker forbi forsvaret og afslutter, men målvogter Katrine Ingeman Beck står godt placeret og redder.

28. min. Gæsterne. Frispark på venstre side15 meter uden for feltet. Katrine Terp spiller bolden mod forreste stolpe til Camilla Ernø Eirdorf som sparker bolden i mål meget tæt op af stolpen.

42 min. Hjemme. Frispark på højre side 15 meter uden for feltet, spilles ind i felt til Merethe Greisen Paaske som trækker forbi en forsvarer, forsvareren kommer sent med en tackling og kampens dommer fløjter for straffespark.

42 min. Hjemme. Mette Laursen scorer sikkert på straffespark.

48 min. Gæster. Bolden spilles frem til Henriette Rohde Andersen på højre side, hun løber mod baglinjen og spiller ind mod Camilla Ernø Eirdorf, men målvogter Lilli Greisen Søgaard kommer frem og griber bolden ved forreste stolpe.

53 min. Gæster. Katrine Terp spiller en lang bold frem i dybden til Camilla Ernø Eirdorf, men målvogter Lille Greisen Søgaard kommer hurtigt frem i feltet og sikrer sig bolden.

67 min. Gæster. Katrine Terp med en lang bold frem i dybden til Camilla Ernø Eirdorf, hun presses hårdt af forsvaret men får afsluttet, men forbi målet.

78 min. Gæster. Frispark 10 meter uden for felt. Julie Wendelbo Pedersen spiller bolden ind i felt hvor Henriette Rohde Andersen får afsluttet, men målvogter Lilli Greisen Søgaard står godt placeret og redder.

En utrolig tæt kamp, hvor hjemmeholdet var bedst i første halvleg, men hvor gæsterne kom meget bedre med i spillet efter pausen. Kampen var dog meget tæt, og især i anden halvleg blev der virkelig kæmpet hårdt af begge hold. Begge hold havde flere chancer for at score i dagens opgør, men de 2 målvogtere havde begge flere gode redninger. Uafgjort er det helt rigtige resultat i denne kamp
.
Kampens Spiller: Merete Greisen Paaske. Seest B.

Talte efter kampen med begge holds trænere:

Seest B. træner Finn Bronée fortalte mig at Vejle overraskede ham. Han synes at de kom meget stærkt og var klart mere tændt end hans eget hold i dag. Set over hele kampen, var han tilfreds med det uafgjorte resultat og det ene point.

Vejle B. træner Martin Madsen fortalte mig at de som oprykkere var med for at lære og modnes som hold. Han fortalte at han på forhånd gerne ville have solgt kampen for det ene point, og her efter kampen var han tilfreds med sine spilleres præstation.

Kampen i tal:

28 min. 0-1. Camilla Ernø Eirdorf.
42 min. 1-1. Mette Laursen. Straffespark.

Turneringskamp
VB - FC King George 1-2 (1-0)

19. 1-0 Kathrine Terp
90. 1-1
90. 1-2

Tung skæbne for VB
Lad være, at dagens kamp i VB Parken var som hentet ud af fodboldens rædselskabinet. For hvad betød kvaliteten, når det så ud til, at VB ville hente den første sejr i Jyllandsserien? Men den 1-0 føring, som stadig holdt efter 90 minutter, blev i overtiden forvandlet til et 1-2 nederlag - i sandhed en traumatisk oplevelse for de rødblusede.
Det kan være trivielt at gentage, men atter stjal vinden billedet i en kamp i VB Parken. Selvfølgelig skal den ikke have hele skylden for en i enhver henseende skrækkelig fodboldkamp, hvor begge hold skiftedes til at losse bolden enten op i 4. sals højde eller ud af banen. Men en kraftig medspiller var den.
VB havde vinden i ryggen før pausen og en vis dominans. Det kastede en friløber til Camilla Eirdorf samt føringsmålet af sig. Kathrine Terp tordnede et frispark i mål fra 30-35 m efter en lille snes minutter. Vestjyderne var dog ganske farlige, når de kom over venstrekanten.
Vejlenserne havde ventet at komme under alvorligt pres efter pausen, men det udeblev til en vis grad. King George vidste ikke rigtigt, hvad man skulle stille op med den kraftige medvind, og de store chancer udeblev. Dertil kom, at vestjyderne måtte spille 10 minutter i undertal efter en advarsel.
Alt tegnede til en VB-sejr, men i overtiden fik Stine Jepsen i målet kun halvklaret et frispark fra højre, og en King George-spiller kunne støve af til 1-1. Og da gæsterne erobrede bolden igen, efter VB havde givet bolden op, snød den lange fremlægning i vinden forsvaret, og vestjyderne kunne score sejrsmålet.
En uendelig bitter pille af sluge for holdet, som nu har de allerstørste udfordringer i bunden af rækken.

Turneringskamp
Ringkøbing-VB 0-0

Vigtigt point til VB i Vestjylland
På forhånd havde man fra VB-side måske sat næsen op efter forårssæsonens første sejr. Bagefter måtte de rødblusede dog prise sig lykkelig for det ene point, det målløse opgør dog resulterede i....
VB, der havde Camilla Eirdorf ude med lungebetændelse, måtte i mangel på ordinær keeper lade Stine Jepsen iføre sig handsker. Med en fejlfri indsats og flere gode indgreb sikrede Jepsen - som dog tidligere i karrieren har prøvet posten - sig bamsen.
Vestjyderne kom bedst ud til kampen og lagde tryk på et famlende VB-mandskab, som kun langsomt fik sig befriet. Det lykkedes dog i anden halvdel af de første 45 minutter, og gæsterne sluttede halvlegen bedst.
Havde man troet, at Ringkøbing var ved at gå død, tog man dog grumme fejl. Straks fra 2. halvlegs start satte de blå- og hvidstribede sig eftertrykkeligt på opgøret igen med en håndfuld rigtig store chancer til følge. Et noget sejlende VB-hold, kæmpede sig dog til det ene point på en dag, hvor spillet bestemt ikke kørte. Mulighederne ved vestjydernes mål var kun få - et par halve chancer til Louise Stald blev det dog til.
Med på VB's hold var U-18 spilleren Trine Thisgaard. Offensivpigen gjorde en god figur.
I en meget lige række, hvor kun Seest har vist sig suveræne, skal VB nu på søndag i VB Parken mod King George forsøge at få årets første turneringssejr.

Turneringskamp
VB-Tjørring 2-2 (2-2)

08. 0-1
16. 1-1 Asmaa Aziz...
29. 1-2
40. 2-2 Louise Stald

Blæsten bestemte

Ikke usædvanligt spillede vinden en vigtig rolle i en kamp i VB Parken. Den hårde blæst på langs af banen betød, at holdene havde en halvleg hver. Ganske salomonisk endte det hele da også 2-2 – det bemærkelsesværdige var, at det lykkedes VB’erne at score to gange med vinden imod sig.

Hjemmeholdet stillede med Katrine Ingemann Beck i målet. Til daglig er den rutinerede keeper at finde i 3F-truppen, og Beck var en sikker sidste skanse for de rødblusede.
Tjørring kom hurtigt foran, da et langt udspark i medvinden snød VB-forsvaret, og Beck var prisgivet. Værterne fik dog hurtigt udlignet, da Tjørring-keeperen mistede fodfæstet ved et ellers ufarligt langskud fra Signe Bremerstent, og Asmaa Aziz smuttede imellem og havde let ved at passere den liggende målmand. Tjørring-keeperen spillede ellers en fin kamp.

Gæsterne kom på ny foran, da de alt for let gled igennem et stillestående VB-forsvar. Men igen fik de rødblusede udlignet, da Louise Nordhejm fem minutter før pausen flot lagde op til Louise Stald, der scorede sikkert.
Tjørring var med vinden klart dominerende før pausen med en del afslutninger til følge, så VB-pigerne var yderst tilfredse med at gå til halvleg med uafgjort. Også selv om Camilla Eirdorf misbrugte en friløber.
Billedet skiftede i sagens natur i 2. halvleg. Gæsterne havde ikke noget at skyde med i modvinden, og hjemmeholdet dominerede. Dog desværre uden at komme til nævneværdige chancer – dertil blev den afgørende aflevering i medvinden for ofte for lang.
I det hele taget var kampen ikke nogen skønhedsåbenbaring, men sådan går det ofte i VB Parken, når vinden er medspiller.
Roses skal VB-pigerne dog for en fin indstilling og et fortjent point. Kampens VB’er blev Katrine Terp.

Turneringskamp
VB-Vinding SF 0-1 (0-0)

70. 0-1

Smalt premierenederlag mod lokalrivalerne

Spænding og intensitet var der såvist i JS-premieren i VB Parken. For en neutral iagttager var det dog nok en småkedelig omgang at komme igennem. I felterne skete der ikke meget, og de fodboldmæssige lækkerier på en tung og ujævn bane var få. At VSF stod med sejrens palmer til slut, kan der ikke indvendes stort imod. Med lidt held kunne hjemmeholdet såmænd sagtens have hjemført en 0-0'er, men de hvidblusede var dog den tak bedre, og værterne så offensivt tandløse, at holdet omkring anfører Rikke Jenner fortjente sejren.
VSF havde de få muligheder, der bød sig inden pausen - oftest som følge af dumme vejlensiske boldtab og dårlige afstemninger. For alvor fare foran målmand Frida Møllers mål var der dog sjældent.
VB var en del på bolden, men uden en bortrejst Camilla Eirdorf var det for lidt, de rødblusede havde at komme med offensivt.
Billedet fortsatte efter pausen. Den tunge bane tærede dog på de rødblusedes kræfter, og et formstærkere Vinding-mandskab blev mere dominerende. Sejrsmålet kom med tyve minutter igen - noget af en tilfældighed efter et VSF-frispark.
VB satsede til sidst med kun tre i bag og Julie Pedersen og Maja Bjørg Sørensen (kampens spiller) skubbet frem, men udover et par hjørnespark og lidt bolde i feltet forblev det resultatløst.
Dog ingen grund til panik hos VB-pigerne. I dag mødte de et af de uden tvivl lidt bedre hold i rækken.
Frida Møller stod stærkt i målet, og på venstre back havde Stine Jepsen en fin debut i en tællende kamp.

Træningskamp
Hedensted-VB 3-3 (1-2)

01. 0-1 Henriette Andersen
09. 0-2 Natasja Jørgensen
32. 1-1
70. 2-2
80. 3-2
85. 3-3 Louise Stald

Målrig remis i sidste test

 Der har været flittig gang i målscoringen i Jyllandsseriens testkampe - og dagens kamp i Hedensted var ingen undtagelse. 3-3 blev det - lidt smigrende måske for gæsterne, der ikke ramte deres bedste dag, men de får trøste sig med, at en dårlig generalprøve ofte giver en god premiere...
VB kom med vinden i ryggen ud som lyn og torden, og før de grønblusede fandt ud af, hvad der ramte dem, havde Henriette Andersen bragt vejlenserne på 1-0, spillet op af Kathrine Terp. Der var endnu ikke spillet 40 sekunder...
VB fortsatte presset mod et noget sejlende Hedensted-mandskab, og inden der var spillet ti minutter, stod det 0-2. Louise Stald distraherede Hedensted-keeperen så meget, at hun lod en lang fremlægning fra Natasja Jørgensen passere.
Hu hej, gik det, og begunstiget af den tidlige føring skruede VB'erne på tempoet - nok også så meget, at der begyndte at indsnige sig masser af fejl - skæve afleveringer og dårlige beslutninger. VB holdt sig ganske vist før pausen spildominerende i kraft af vinden, men værterne fik dog reduceret på et flot mål.
Efter pausen styrede Hedensted begivenhederne mod et VB-hold, der i niveau faldt og faldt. Fortjent blev det da også 2-2 efter hjørne - vist et selvmål af Bavnsgaard, dog uforskyldt, og 3-2 på langskud. De rødblusedes eneste gode aktion sørgede dog for udligning. Med fem minutter igen orkestrerede Signe Bremerstent - direkte hjemkommet fra Italien - en flot omstilling. Hun fandt Louise Stald, der scorede usvigeligt sikkert til 3-3.
De resterende minutter syntes VB'erne stående k.o., men med god figtht af specielt Terp og kampens spiller, kaptajn le Fevre, red man stormen af mod hurtige og boldfaste Hedensted-piger.
Turneringspremiere på søndag mod VSF.

Træningskamp
VB-VFC 5-3 (0-3)

14. 0-1
24. 0-2
44. 0-3
46. 1-3 Camilla Eirdorf
71. 2-3 Katrine Terp
77. 3-3 Camilla Eirdorf
81. 4-3 Henriette Rohde Andersen
87. 5-3 Anne le Fevre

Vinden vendte kampen mod VFC

 Hvis man var i tvivl om, hvor stor en rolle vindforhold kan spille i en fodboldkamp, skulle man blot kaste et blik på testkampen lørdag eftermiddag mellem VB JS og VFC serie 1.
Med den stærke blæst i ryggen dominerede vestbypigerne spillet før pausen. VB-pigerne blev trykket langt tilbage og havde svært ved at spille sig ud af presset i modvinden endsige få etableret noget, der lignede farligt angtrebsspil.
Sjovt var det heller ikke at få dødbolde imod sig. De grønblusede fik en byge af hjørnespark, som næsten alle bragte fare på færde, og efter et sådant kom VFC da også på 0-2 efter først at have bragt sig foran på et direkte frispark, som vinden jo gav ekstra styrke.
0-3 blev det inden pausen, da nogen vist havde formastet sig til at smøre keeper Stalds handsker ind i grøn sæbe...
Panderynkerne var dog ikke afgrundsdybe i VB-lejren - man vidste, billedet ville ændre sig efter pausen.
Knapt var bolden da også givet op, før Eirdorf skar ind i banen og plantede bolden i krydset. VB-presset fortsatte, men overligger og målmand var i vejen, og man måtte hen til den sidste snes minutter, før det for alvor gik galt for gæsterne.
Katrine Terp opfangede en løs bold og hamrede 2-3 reduceringen ind, inden Camilla Eirdorf igen lynede med et indryk og en afslutning fra venstre. 3-3
Med små 10 minutter igen sænkede Henriette Andersen og vinden et hjørnespark direkte i nettet til VB-føring, inden Kapitänin le Fevre headede endnu et Andersen-hjørne i kassen til slutstillingen 5-3.
VB kunne give debut til Kathrin Staller og Stine Jepsen. Bamsen gik til tomålsskytten Eirdorf.
Sidste træningskamp er på lørdag i Hedensted.

Træningskamp
Næsby U-18 – VB 1-1 (1-0)

41. 1-0
90. 1-1 Louise Stald

VB fint matchet på Fyn

VB’s JS-hold var part i en rigtig god testkamp søndag formiddag på Fyn. Modstanderen, Næsby Boldklubs suveræne U-18 hold, som i efteråret vandt alle kampe stort i U-18 pige vest, var en fin modstander for Martin Madsens udvalgte.
Fynboerne var som ventet rigtig gode på bolden og spillede kvikt og hurtigt, men et lavtstående VB-hold fik effektivt lukket rummene ned og gav ikke de store chancer væk. Inden Næsbys føringsmål kort før pausen, hvor de spillede sig flot igennem, var der reelt kun alvorlig fare på færde en enkelt gang foran VB-målet før pausen. Frida Møller, der i det hele taget spillede en stor, stor kamp, fik dog pillet den fri Næsby-pige. VB’s muligheder før pausen indskrænkede sig til nogle langskud og frisparksforsøg.
Efter pausen fortsatte Næsby-dominansen, og fynboerne blev da også ganske nærgående et par gange – hovedsageligt dog som følge af lidt sløset forsvarsspil. Omvendt havde vejlenserne tilløb til gode omstillinger, og se, om ikke det lykkedes for Louise Stald i kampens sidste minut at sørge for VB-udligning. Lillesøster Katrine, som kom ind på venstrekant i 2. halvleg, havde i øvrigt en vigtig fod med i opspillet.
Hos et fint kæmpende og godt spillende VB-hold var der efter flere års fravær comeback i den røde trøje til Louise Schnoor (Woman of the Match). Den rutinerede profil spillede en fin kamp, og hendes erfaring blev ekstra vigtig, da Katrine Terp kun holdt 30 minutter.
Næste opgave for VB bliver en test mod VFC’s serie 1 hold.

Træningskamp
VB – Fredericia KFUM 5-3 (2-1)

06. 0-1
34. 1-1 Camilla Eirdorf
45. 2-1 Camilla Eirdorf
51. 3-1 Kathrine Terp
53. 3-2
61. 4-2 Kathrine Terp (straffe)
75. 5-2 Kathrine Terp (straffe)
76. 5-3

Sejr og målfest i første test

Det var med en anelse dybe panderynker, vi i VB Parken tog imod Fredericia KFUM’s Kvindeseriehold i årets første test. Var det en for stor mundfuld, når vi var afbudsramte, og Maja Bjørg og Signe Bremerstent skulle gå i halvleg efterladende kun 11 spillere tilbage?
De bange anelser blev gjort til skamme. Gæsterne stillede meget langt fra i sin bedste udgave, og VB var kampen igennem spildominerende, mens de hvidblusede forlod sig på omstillinger.
Holdet fra voldbyen kom dog foran efter en håndfuld minutter, da de strøg igennem VB-forsvarets venstre side og scorede uden chance for Katrine Stald i VB-målet. Stald remplacerede Frida Møller på forbilledlig vis. Specielt rosværdigt var det, at den purunge keeper ikke var bange for at forlade sit mål og tage sig af løse bolde langt ude i feltet.

Skønt bagud var VB dominerende i 1. halvleg, og der var store chancer til både Camilla Eirdorf og Asmaa Aziz, som dog strandede enten på KFUM’s stærke målpige eller på overliggeren. Inden pausen kunne Eirdorf dog med to scoringer sørge for en fortjent føring til hjemmeholdet. Rapfoden, der var en kilde til evig uro i gæsteforsvaret, udnyttede to assists fra de to nye på VB-holdet – Kamilla Rosenholm Madsen og Natasja Hauge Jørgensen. Begge havde en fin førsteoptræden i den røde trøje og bliver en gevinst for holdet.
For at gøre ondt værre for fredericianerne blev anføreren, den rutinerede midterforsvarer Cathe Kjær, desværre skadet allerede ved 1-1 målet og kunne ikke fortsætte.

VB fortsatte de gode takter efter pausen. De hvidblusede stod nærmest chokerende lavt, og værternes bageste kunne i ro og mag føre bolden frem.
3-1 blev det, da Katrine Terp headede Henriette Rohde Andersens præcise hjørne i mål. Gæsterne fik dog hurtigt reduceret, da et hovedstød gik i en bue over Katrine Stald i VB-målet.
Med to sikre scoringer fra 11 m pletten efter at Camilla Eirdorf to gange var blevet væltet i feltet, kunne Kathrine Terp dog reelt afgøre kampen. Terp noterede sig dermed for et af karrierens sjældne hattricks – ikke et ægte ganske vist, men alligevel… Samme Terp blev yderst fortjent kåret som kampens spiller. Med sit talent, sit overblik, sin kampgejst, sin personlighed og en rutine opbygget gennem 129 førsteholdskampe er hun af uvurderlig betydning for VB’s JS.

Fredericia KFUM, som desværre skadesbetinget måtte udskifte endnu en spiller, stod for kampens sidste scoring på en omstilling.

VB måtte spille decimeret i i alt 20 minutter, da først Anne le Fevre så gult (for ikke at melde sig til dommeren ved udskiftning – i en træningskamp…) og dernæst en i øvrigt uhyre stærkt spillende Simone Bavnsgaard for et frispark. Kapitalforbrydelsen med at glemme at give sit navn til dommeren overgik i øvrigt også gæsterne, som ligeledes måtte lade en spiller stå udenfor i 10 minutter. Det er dejligt med sans for proportionerne…

Fin premieretest for vejlenserne, hvis muligheder for at kunne begå sig i JS dog næppe kan bedømmes ud fra denne kamp.

Efterårssæsonen 2016

Serie 1
Højer/Bredebro/Tønder - VB 0-4 (0-2)

36. 0-1 Camilla Eirdorf
39. 0-2 Camilla Eirdorf 
57. 0-3 Asmaa Aziz
85. 0-4 Rana Ziraki

VB synes ustoppelig
For anden lørdag i træk hentede VB tre point i Udkantsdanmark. I grænseregionen blev det til en fortjent 4-0 sejr efter usædvanligt smukt VB-spil. Højer var dog part i en ganske glimrende serie 1-kamp, og det udmærkede sønderjyske hold havde bestemt sine chancer, men enten stod stolpen eller også en storspillende Frida Møller i Vejle-målet i vejen.
Camilla Eirdorf slog til med to scoringer kort før pausen. Først drejede hun rundt og scorede efter et Asmaa Aziz-oplæg, og dernæst pandede hun karrierens første hovedstødsmål ind efter et flot indlæg af Signe Bremerstent.
Værterne havde chancen for at komme tilbage i opgøret efter pausen med et par store chancer, men i stedet lukkede Asmaa Aziz luften ud af opgøret, da han hun scorede på en ripost, efter at Højers målpige havde halvklaret et godt skud fra Bremerstent.
Fem minutter før tid lukkede og slukkede Rana Ziraki efter flot et-to-spil med Louise Stald, som gjorde comeback.
Kampens spillere blev Pernille Christiansen og måltyv Eirdorf med lige mange stemmer. Flot kamp i øvrigt af alle 12 aktører.
Før turneringens sidste to runder står Martin Madsens tropper således med meget fine kort på hånden med henblik på avancement.

Serie 1
Hviding - VB 1-2 (1-1)

18. 0-1 Kamilla Møbjerg
41. 1-1
46. 1-2 Emma Lykke

Et skridt nærmere JS
En mandfolkepræstation! Måske nok en lidt utidig glose at bruge i forbindelse med så feminin en trup som VB's serie 1 piger. Men af mangel på bedre ord i skribentens vokabularium er det nu alligevel valgt til bedst at beskrive lørdagens indsats i Udkantsdanmark - helt derude ved Vadehavet.
Efter sidste weekends nedtur i lokalderbyet mod VFC (0-2) havde VB-pigerne kniven på struben i lørdagens topkamp i Hviding. Og tilmed alle odds imod sig. Der var ingen målmand forhånden, da Frida Møller var i London, og med Katrine Kleven på landsholdsopgave måtte Mille Fløe på bænken for 3F. I stedet måtte Simone Bavnsgaard forlade sin backplads og tage handsker på - en opgave, hun i øvrigt løste fortrinligt, med en klasseredning i de døende minutter.
Tilmed var holdet kun 12 ad sted til Vestjylland, hvoraf flere trækkes med skavanker. Der er simpelt hen ikke flere spillere til rådighed - truppen er i den grad præget af kvalitet og ikke af kvantitet.
På en lummervarm - ja, temperaturerne går jo helt amok her i slutseptember - opvisningsbane ved Egebæk/Hviding Aktivitetscenter spillede VB-pigerne en glimrende kamp. Der blev spillet flot fodbold og tacklet igennem, så det sang i knoglerne. Fortjent kom gæsterne hurtigt foran, da Kamilla Møbjerg sænkede et langskud i mål efter 17 minutter. Møbjerg, der spillede afskedskamp, inden teltpælene rykkes op og flyttes til Valby, ydede en flot præstation, men lidt ude af form var midtbanepigen træt som syv alderdomshjem efter opgøret...
VB'erne kørte trætte i varmen mod halvlegens slutning, og Hviding fik udlignet. Til overflod havde vestjyderne endda igen bolden i netmaskerne kort efter, men scoringen blev korrekt annuleret for offside. Denne kendelse var dog en af de eneste i kampen, der gik VB's vej...
Pausen gjorde underværker. Vejlenserne kom på banen med ny energi, og indskiftede Emma Lykke kunne da også straks bringe sit hold i front på ny, da hun scorede fladt efter et mønsterangreb - Møbjerg havde assisten.
VB VILLE bare vinde kampen og sloges som besatte for at holdet resultatet - så meget, at Signe Bremerstent dejsede om, men se om Raarup-pigen ikke kom tilbage senere og kæmpede videre..!
Det forløsende 3-1 mål udeblev trods smukt opspil, og i den anden ende lykkedes det i vid udstrækning at holde de sortblå fra scoringsmuligheder. Hviding kom dog mod slutningen til en række dødbolde, som dog alle blev afværget.
Med sejren er VB fem point foran Hviding med tre kampe igen. Men VFC, der har to kampe i hånden, lurer også i baghjul.
Kampens spiller blev Julie Pedersen. Skribenten synes, alle 12 burde have haft en bamse...

Serie 1
VB-VFC 0-2 (0-1)

26. 0-1
88. 0-2

Tilbageslag for VB
Når man vælger at have en kollektiv offday, er VFC ikke lige modstanderen, man skal gøre det imod. De grønblusede tog med kyshånd imod den chance, VB-pigerne dårlige forfatning bød dem, og sejrede fortjent.
Hjemmeholdet startede udmærket de første 10 minutter, og et skud på overliggeren og en firstttimer fra Marika Skov, som VFC-keeperen snuppede, kunne have have givet kampen et andet forløb.
I stedet faldt værternes spil fra hinanden, de mest elementære afleveringer mislykkedes, og nærkampene blev tabt. Et gigant forsvarskoks efter 25 minutter bragte da så også gæsterne foran.
De rødblusedes spil blev en my bedre efter pausen, hvor man fik tilspillet sig en række store chancer, men specielt holdets normale goalgetter Marika Skov havde problemer med sigtekornet i blæsevejret på bane 8.
Istedet lukkede VFC til 0-2 kort før tid. Nok er vestbypigerne måske ikke de store boldkunstnere, men holdet fra Nørremarken kan af dem lære noget om, hvordan man sætter sig op til et lokalopgør...
Kampens VB'ere blev Kathrine Terp og Julie Pedersen.

Serie 1
Sønderborg Fremad - VB 0-8 (0-2)

13. 0-1 Katrine Terp, straffe
41. 0-2 Marika Skov
50. 0-3 Marika Skov ...
57. 0-4 Marika Skov
65. 0-5 Camilla Eirdorf
69. 0-6 Asmaa Aziz
71. 0-7 Camilla Eirdorf
89. 0-8 Asmaa Aziz

Storsejr i Sønderborg
Vejrudsigten lovede intet godt, og regnen stod da også ned i stænger på vej ned gennem Hovedlandet. Men i Sønderjylland viste det tidlige efterår sig fra sin smukkeste side, og kampen blev afviklet i tørvejr.
Uvejr var det til gengæld, der ramte værterne. Skønt VB så absolut ikke ramte sit topniveau før pausen, viste der sig hurtigt en afgrundsdyb klasseforskel på de to hold.
Katrine Terp satte gang i målscoringen, da hun udnyttede et straffespark begået af Sønderborg-keeperen mod Camilla Eirdorf. Marika Skov øgede inden pausen på Pernille Christiansens fine forarbejde, men der var plads til formanende ord i pausen efter en halvsjusket VB-indsats.
Bedre blev det i 2. halvleg, da kombinationerne begyndte at flyde i de meget store rum, som lidt opgivende sønderjyder efterlod.
Med to venstrebensmål fuldendte Marika Skov sit hattrick, inden hun lod sig udskifte med Frida Møller. Den normale keeper havde en fridag fra målet, som Mille Fløe fik lov at vogte, og i stedet fik Møller en halvleg som uortodoks tankcenterforward. Fløe vikarierede fint og tog sig sikkert af de få bolde, som værterne bragte igennem VB's sikre forsvar.
Rapfodede Camilla Eirdorf gjorde det til 5-0, inden Aziz på et flot mål fra højre sørgede for det halve dusin. Med en resolut afslutning i hjørnet var det igen Eirdorf til 7-0, inden Aziz fuldendte til 8-0, da hun "stjal" en scoring fra Frida Møller, som i øvrigt blev WOM.
Med sejren tog vejlenserne endnu et skridt mod Jyllandsserien.

Serie 1
VB - Hviding 5-1 (3-1)

14. 1-0 Katrine Terp
19. 2-0 Marika Skov ...
29. 2-1
38. 3-1 Marika Skov
52. 4-1 Signe Bremerstent
70. 5-1 Marika Skov

Solid sejr i hjemmepremieren
Efter godkendte 0-0 i forrige weekends sæsonstart på Vestre sprudlede VB, da det i første turneringskamp med eget græs under fødderne blev til 5-1 over Hviding.
Der var lige et niveau til forskel på de to hold, og der var aldrig for alvor tvivl om resultatet.
Efter at hurtige Camilla Eirdorf havde advaret vestjyderne med et stolpeskud, bragede Katrine Terp føringen ind i krydset med et kvarter spillet.
Marika Skov, kampens spiller, fulgte op med første del af sit målshow, da hun øgede til 2-0 efter en Aziz-assist.
De blåklædte gæster fik lov at komme ind i kampen, da VB gearede lovlig meget ned, og fik reduceret til 2-1 efter en halv time, men Marika Skov sørgede for en ny tomålsføring til halvleg, da hun på le Fevres fremlægning scorede efter en sublim finte ved baglinjen.
Værternes spil var knapt så prangende efter pausen, men mindre kunne også gøre det. Signe Bremerstent gjorde det til 4-1 efter et fint Cecilie Bagge-indlæg, og Marika "Mangemål" Skov sluttede festen, da hun i kamp med to Hviding-forsvarere gjorde det til 5-1.
Yderligere aluminium-træffere i begge ender gjorde det til en ganske underholdende affære i VB Parken.
Hos VB var der efter en periodes "udlændighed" i BIF comeback til Julie "Julle" Pedersen, som kom på banen efter pausen.
I lighed med kampen mod VFC fik VB igen øvet sig i at spille i undertal. Denne gang var det en i øvrigt uhyre stærkt spillende Maja Bjørg Sørensen, som så gult efter et voldsomt frispark.
Med sejren glider VB op på rækkens førsteplads.

Serie 1
VFC - VB 0-0

Nulløsning på Vestre
En sumpet og særdeles langhåret græsmark ville sikkert have tændt julelys i øjnene på et hvilket som helst kogræsserlaug. Men i fodboldspilleres optik var det nu ret så vanskelige forhold, der mødte aktørerne til turneringspremieren på Vestre Stadion søndag eftermiddag....
Forholdene indbød ikke just til poleret fodboldspil, og nogen mindeværdig forestilling for den neutrale tilskuer blev den målløse forestilling da heller ikke.
VB-pigerne - med tre U-18 spillere, Rikke Hansen, Freja Riisbjerg og Line Lauritsen på holdet - skal dog roses for en fighterbetonet indsats kampen igennem. Forsvaret med Maja Bjørg Jørgensen og Anne le Fevre i spidsen tillod ikke de grønblusede ret meget, og selv om gæsterne efter gule kort til Line Lauritsen og Katrine Terp måtte spille de sidste godt 20 minutter i undertal, kom holdet aldrig for alvor i problemer mod vestbypigerne.
Uafgjort var ikke urimeligt, men skulle kampen have haft en vinder, burde det nok have været pigerne fra det nordlige Vejle. Gode chancer til Emma Lykke og Louise Stald efter pausen kunne godt have resulteret i scoringer.
Men et point på tavlen på en dag med lidt alternativ opstilling var nu ikke så ilde. Bamsen til Rikke Hansen.

Testkamp serie 1
VB-Hedensted 0-3 (0-3)

01. 0-1
37. 0-2
40. 0-3

Generalprøve med genvordigheder
Alt, hvad der kunne gå galt, gik stort set galt, da VB i sin eneste testkamp før efterårssæsonen tabte 0-3 til serie 1 kollegerne fra Hedensted.
Ferie, arbejde og Smukfest var alvorlige hindringer for overhovedet at kunne stille hold. Hjælp fra Freja Riisberg fra U-18, lånespiller Natasja Hauge og Møbjerg og Marika Skov, der kom lige fra 3F kamp, gjorde os dog i stand til at stille 12 spillere.
Inden sekundviseren havde kørt en omgang, var gæsterne allerede foran, da vikarierende Mille Fløe i VB-målet glemte at gå ud til en tværbold, så de grønblusede kunne score i et tomt mål.
Få minutter inde i kampen måtte anfører Anne le Fevre udgå med en skade, og senere var VB nede på 10 spillere, da også Simone Bavnsgaard måtte udgå.
Værterne spillede dog fint med i modvinden, og flere gode kombinationer gav nærgående forsøg. Kort før pausen lukkede Hedensted dog kampen med yderligere to scoringer.
Camilla Eirdorfs menisk kunne kun holde til en halvleg, så for at undgå at spille med ni måtte Bavnsgaard trække i målmandstrøjen, mens Mille Fløe kom i marken.
Man forventede nok det værste af en halvleg i undertal og modvind, men VB'erne kæmpede sig bravt igennem perioden mod HIF'ere, der heller ikke mere havde det store at skyde med. Først mod slutningen måtte Bavnsgaard diske op med et par fine redninger for at holde halvlegen 0-0.
Selvfølgelig ikke den generalprøve,man i VB-lejren havde drømt om, men positivt, at man spillede fint med trods alle odds.
Bamsen til Freja Riisberg.

 

Serie 1
VSF - VB 1-1 (0-1)
08. 0-1 Malene Knipschildt
51. 1-1

Fair remis i topkampen
Det lykkedes ikke VB at bringe fornyet spænding ind i oprykningskampen i serie 1. Med det ene point, VSF fortjent sikrede sig i lokalopgøret, er holdet søndenfjords om ikke matematisk så dog i realiteten sikker på oprykningen. Til lykke herfra til Kristian og Louise og deres piger.
VB ejede den første halve time af kampen og bragte sig hurtigt foran ved Malene Knipschildt efter forarbejde af Camilla Eirdorf.
VB-pigerne kombinerede udmærket på det knastørre underlag, og de hvidblusede spillede en smule febrilsk og forlod sig på lange bolde.
Det var og blev dog en chancefattig kamp, og efter den halve time gik VB'erne noget ned i kadence, og kampen blev mere jævnbyrdig.
Vindings Emma Petersen, der i første halvleg havde vogtet målet, kom efter pausen ind på venstrekanten og voldte her VB-forsvaret betydelige vanskeligheder. Det blev da også til udligning straks efter pausen efter et gennembrud i venstre.
Varmen og den hårde bane trættede begge mandskaber, som kampen skred frem, og det blev ved nogle halve og kvarte chancer i den resterende del af opgøret. Et talrigt publikum havde således mest fornøjelse af at diskutere særprægede dommerkendelser i en kamp, hvor underholdningsværdien var forholdsvis begrænset.
VB-pigerne sloges udmærket for sagen, men det var på dagen ikke helt nok.

Serie 1
VB-Højer/Bredebro/Tønder 7-1 (4-0)
08. 1-0 Signe Bremerstent
17. 2-0 Camilla Eirdorf
34. 3-0 Marika Skov 
36. 4-0 Louise Stald
48. 4-1
56. 5-1 Anne le Fevre
63. 6-1 Malene Knipschildt
80. 7-1 Trine Seistrup

Store hug til Højer i hedeslag
Selv om termometrets kviksølvsøjle balancerede omkring de 30 grader, måtte gæsterne fra grænseregionen alligevel se beundrende til, da VB køligt udspillede de grønne efter alle kunstens regler. Og med syv forskellige målscorere...
Lad så være, at det ikke blev den fjerde clean sheet i rap. Tre minutter ind i anden halvleg tog VB's forsvar sig noget af en koger, og sydvestjyderne kunne smutte imellem og score. Men ved stillingen 4-0 var det såmænd til at leve med...
Signe Bremerstent åbnede ballet efter otte minutter, da en lidt forkølet afslutning fik lov at gå ind ved forstolpen - mere eller mindre frivillig "assist" havde Simone Bavnsgaard.
Kampens flotteste scoring faldt en halv snes minutter efter, da en veloplagt Rana Ziraki med en vidunderlig maskeret aflevering fandt Eirdorf, som følte bolden op i hjørnet (publikum siges at stå og klappe endnu...)
3-0 ved Marika Skov med Signe Brerstent som oplægger, mens Trine Seistrup havde assisten til Louise Stalds scoring til 4-0 inden pausen.
Anne le Fevre (Woman of the Match) huggede i kassen til 5-1 efter Stalds fine hjørne, mens Trine Seistrup - i dag i en særdeles offensiv rolle - havde en ny assist med godt en time spillet, da Malene Knipschildt gjorde det til 6-1.
Seistrup sluttéde selv målfesten ved at omsætte et straffe begået mod hende selv.
Lidt opgivende sønderjyder slap særdeles billigt med seksmålsnederlaget. En tvivlsomt dømt offside på en VB-scoring, brændte friløbere og andre misbrugte 112 % chancer var også en del af menuen denne koghede søndag middag.
Førstkommende søndag gælder det nu topkampen i Vinding i næstsidste runde.

Serie 1
VFC-VB 0-2 (0-1)
45. 0-1 Marika Skov
74. 0-2 Marika Skov

Tredje sejr - og clean sheet - på stribe
VB's serie 1 piger synes at kunne gå på vandet for tiden. Onsdag aften blev det til en ny sejr - denne gang 2-0 i sommervarmen på Vestre Stadion. Holdet har nu vundet de sidste tre kampe med i alt 13-0.
Vestbypigerne bed dog godt fra sig i aftenens hedeslag. Ikke mindst før pausen, hvor gæsterne trods spilovervægt kom til meget få chancer. De fysisk stærke VFC-piger markerede VB'erne tæt ud fra en solid defensiv og forlod sig på sporadiske omstillinger, som dog på intet tidspunkt frembød nogen fare for Frida Møller, der havde en stille aften på kontoret.
Udover et par behjertede forsøg af altid farlige Marika Skov kom de rødblusede dog heller ikke til noget nævnedværdigt før i 1. halvlegs overtid. Kathrine Terp, som spillede sin hidtil bedste kamp for serie 1, sendte en perfekt stikning ned mellem VFC-forsvarerne, og Marika Skov svigtede selvfølgelig ikke.
Efter pausen forsvandt Vestbyholdets kræfter i sommervarmen, og VB var nu totalt dominerende. Værternes keeper blev holdt travlt beskæftiget, men det blev ved den ene scoring, Marika Skov stod for efter Camilla Eirdorfs iscenesættelse. I overtiden burde Signe Bremerstent nok have øget til 3-0, men Raarup-pigen missede kæmpechancen.
Kampens spiller blev Maja Bjørg Sørensen, som flere grønbluser oplevede at slå sig på...
Også spillere som Kathrine Terp, Malene Knipschildt, Trine Seistrup og Anne le Fevre stod specielt stærkt i billedet, men hele holdet ydede en gennemført gedigen præstation.

Serie 1
VB-Esbjerg fB 5-0 (3-0)
09. 1-0 Asmaa Aziz
27. 2-0 Louise Stald
44. 3-0 Camilla Eirdorf
73. 4-0 Simone Bavnsgaard
87. 5-0 Camilla Eirdorf

Ny storsejr til VB
For anden gang på fem dage gjorde VB det grimme ved en modstander i VB Parken. Søndag formiddag gik det ud over Esbjerg, som blev sendt hjem til Vestjylland med et 0-5 nederlag.
Spillet var måske ikke altid lige prangende, men klasseforskellen på de to hold var så udtalt, at der aldrig blev spænding om udfaldet.
Asmaa Aziz bragte hjemmeholdet foran med en halv snes minutter spillet efter smukt forarbejde af Rana Ziraki og Pernille Christiansen. Samme Christiansen, som rigtig var i hopla og fortjent sikrede sig bamsen, stod også bag det andet mål, da hun efter en lille halv time ramte overliggeren - Louise Stald støvede af til 2-0.
Umiddelbart inden pausen kunne Camilla Eirdorf fuldende et perfekt angreb - assists Stald & Aziz - til 3-0.
Intensiteten gik noget af opgøret efter pausen. Det blev lidt gåfodbold i lummervarmen, men det sidste kvarter strammede vejlenserne sig dog op igen. Simone Bavnsgaard gik solo fra egen zone og knaldede bolden ind til 4-0, inden Camilla Eirdorf afsluttede dagens målfest med et langskud til 5-0.
Med sejren konsoliderede VB sig på andenpladsen - to point efter Vinding, som har en kamp til gode. Holdet søndenfjords synes umuligt at hente på rækkens førsteplads.

 

Serie 1
VB-Hviding 6-0 (2-0)
14. 1-0 Asmaa Aziz
40. 2-0 Marika Skov
50. 3-0 Camilla Eirdorf ...
52. 4-0 Asmaa Aziz
72. 5-0 Louise stald
86. 6-0 Rana Ziraki

VB uddelte tennisæg
Det var en magtdemonstration, tilskuerne på bane 3 i VB Parken onsdag aften var vidner til. VB gjorde det rigtig slemme ved gæsterne fra Hviding og viste i 6-0 sejren sæsonens hidtil bedste spil.
Hjemmeholdet stillede stærkt op med Trine Seistrup, Rana Ziraki og Marika skov fra 3F truppen. Dertil kom comeback til Kathrine Terp. Den tidligere 3F anfører har efter en længere pause fundet støvlerne frem igen og tilførte en bunke rutine på den bageste midtbáne. Terp løb i sin comeback kamp endda med bamsen.
Efter et første kvarter hvor kampen lige skulle sætte sig, og hvor Hviding var pænt med og stod godt i defensiven, åbnede Asmaa Aziz målfesten, da hendes skud ramte en Hviding-forsvarer i hovedet og snød keeperen.
Marika Skov øgede inden pausen godt spillet op af Camilla Eirdorf. VB-dominansen blev endnu tydeligere efter pausen. Vejlenserne spillede med coolness og omtanke, og forsvaret havde helt styr på modstanderne, og den ene gang, en Hviding-pige gled fri, var Frida Møller på sin post i målet. Frem ad banen flød kombinationerne lifligt, og fem minutter efter pausen kunne Camilla Eirdorf, der kampen igennem udfordrede med sin hutighed, øge til 3-0 efter et meget flot gennembrud.
Aziz gjorde det med venstrebenet til 4-0, inden indskiftede Louise Stald øgede til en håndfuld spillet op af Rana Ziraki. Ziraki selv lukkede ballet med kampens flotteste scoring - et langskud i krydset.
Med sejren satte VB sig tungt på puljens andenplads - to point efter førerholdet VSF, som har en kamp i hånden.

Serie 1
VB - VSF 0-3 (0-1)
20. 0-1
80. 0-2
86. 0-3

VB skuffede i lokalbraget
Det har været en dårlig uge for VB's sekundakvindehold. Oven på syvmandsholdets ydmygelse mod BIF fulgte serie 1 trop med et klart nederlag mod lokalrivalerne fra den anden side fjorden.
De hvidblusedes sejr var fortjent. Gæsterne var måske ikke spillemæssigt bedre, men godt organiseret, fysisk stærkere, vandt duellerne og andenboldene, og ville det i det hele taget mere end hjemmeholdet.
VB kom ellers godt ind i kampen, pressede VSF'erne og tilspillede sig da også en stor chance, da Marika Skov pandede Malene Knipschildts indlæg på stolpen. Det skulle dog forblive de rødblusedes eneste nævneværdige forsøg i kampen.
Da et af de sjældne målmandsdrop fra Frida Møller efter et Rikke Jenner-frispark havde kostet en VSF-føring med 20 minutter spillet,gik det det kun en vej for værterne. De havde bolden størstedelen af tiden, fik en del hjørnespark, men formåede aldrig at vriste sig fri af de snærende markeringer og fandt aldrig den røde tråd i spillet.
Kampen som sådan var urytmisk og ingen stor reklame for fodboldspillet. Bolden befandt sig lige så ofte uden for som på spillepladsen, og Vinding-pigerne benyttede enhver dødbold til at trække tempoet ud af opgøret.
Det blev ikke bedre efter pausen for et stedse mere opgivende VB-hold, og satsningen til sidst, da Trine Seistrup blev rykket frem, kostede blot yderligere to VSF-scoringer, da de sort-hvide simpelthen løb fra VB-forsvaret.
Mens Vinding nu styrer sikkert mod jyllandsserien, blev hjemmeholdets begrænsninger åbenbare, men der er jo ikke andet for end at komme op på den berømte hest igen...

Serie 1
Højer/Bredebro/Tønder - VB 3-3 (1-2)
15. 0-1 Marika skov
29. 0-2 Marika Skov
44. 1-2
59. 2-2
71. 3-2
75. 3-3 Marika Skov

Shaky VB-hold smed point ved grænsen
Det begyndte så godt - den dag i det sydvestligste hjørne af kongeriget. Men efter en fin start i udekampen mod Højer mistede vejlenserne grebet om kampen og måtte i den sidste ende være tilfreds med det ene point, detr trods alt lykkedes at bortføre fra grænseregionen.
Ingen tvivl om, at VB råder over den bedste trup 2, siden andetholdet blev genoplivet i sommeren 2012. Og årets tredje turneringskamp startede da også planmæssigt. VB ejede kampen, og Marika Skov kunne med to scoringer i den første halve time (Malene Knipschildt og Asmaa Aziz var assists) bringe gæsterne på 2-0. Der var fine chancer herudover - bl.a. til en helt fri Marika Skov - og østjyderne spillede rigtig fin fodbold.
Efter et VB-boldtab midt på banen fik de grønblusede dog reduceret inden pausen på en omstilling.
Kampen blev afviklet i dansk aprilvejr, når det er bedst - og værst... Solskin vekslede med regn vekslede med hagl - og såmænd også et tordenskrald, som fik kampen afbrudt en 5-10 minutter i 1. halvleg.
Den røde tråd gik fløjten for gæsterne efter pausen. Der blev sparket for meget fodbold, og forsvaret viste sig sårbart over for Højer-keeperens meget lange udspark, som gang på gang sendte hjemmeholdets angribere i løbeduel med VB-forsvaret - og det var ikke til vejlensernes fordel...
Pludselig stod det da også 3-2 til sydvestjyderne, og VB måtte lade sig nøje med det ene point, Maika Skov trods alt fik sparket i hus med et kvarter igen med Malene Knipscildt som sublim oplægger.
Marika Skov og Asmaa Aziz fik en halv bamse hver i en kamp, hvor også kaptajn le Fevre fik plusser i karakterbogen. Ellers er der plads til forbedring, når det i næste runde gælder topkampen mod de hvidblusede hinsides fjorden...

Turneringskamp 16-04-16
VB-VFC 6-1 (1-0)

24. 1-0 Asmaa Aziz
48. 2-0 Louise Stald
54. 2-1...
70. 3-1 Louise Stald
75. 4-1 Louise Stald
83. 5-1 Asmaa Aziz
88. 6-1 Signe Bremerstent

VFC kørt over i lokalderbyet
VB og bysbørnene fra VFC har tidligere - da begge spillede serie 2 - altid haft uhyre tætte opgør mod hinanden. Men da de to hold i dag tørnede sammen i VB Parken - denne gang i serie 1 - lod de rødblusede ingen tvivl tilbage og sendte de grønblusede hjem til Vestbyen med et 1-6 nederlag.
VB - i dag med Rana Ziraki fra 3F truppen i stedet for Kamilla Møbjerg - viste årets hidtil bedste præstation. Holdet optrådte dybt koncentreret, gav kun få chancer væk og forstyrrede med sit presspil næsten alt opspil fra de grønblusede.
Asmaa Aziz stod for den enlige scoring før pausen - om det var tænkt som et indlæg eller et skud på mål, skal vi i dette forum ikke kunne afgøre, men i alt fald sejlede bolden ind bag VFC-keeperen. Gæsterne havde en enkelt stor mulighed, men Frida Møller plukkede sikkert friløberen.
Ni minutter efter pausen gjorde Louise Stald det til 2-0. Spillet op af Eirdorf i stærkt offside lignende position svigtede den lille elegantier denne gang - i modsætning til kampen i Esbjerg - ikke, men sænkede bolden sikkert i kassen.
Vestbypigerne havde en kort opblussen, hvor de også fik reduceret, men Louise Stald bragte hjemmeholdet på sporet igen, da hun bragede bolden op under overliggeren.
De Grønne døde nu mere eller mindre, og VB kunne score yderligere tre gange det sidste kvarter.
Louise Stald - igen spillet op af Eirdorf - scorede med en lang tå til 4-1. Asmaa Aziz bankede bolden ind i hjørnet til 5-1, og indhopper Signe Bremerstent sluttede festen med at knalde bolden i mål via overliggeren fra en usandsynlig spids vinkel.
Som altid var Frida Møller sikkerheden selv i målet, Bagkæden med Nordhejm (efter pausen Pernille Pedersen), Bavnsgaard, Kaptajn le Fevre og Pernille Christiansen (bamsen) holdt bortset fra to situationer de grønblusede fra fadet. Ziraki og Malene Knipschildt sad tungt på midtbanen, mens Bagge og Aziz boltrede sig på kanterne. Fremme var Louise Stald denne gang i skarpretterens rolle, mens måltyven Eirdorf i dag mere var i oplæggerens rolle. Signe Bremerstent og Emma Lykke havde fine indhop.
Med seks point i to kampe og elleve scoringer vil VB stadig have en ydmyg tilgang til kampene, men også tillade sig at kigge lidt mere opad end nedad i rækken...

Turneringskamp 09-04-16
Esbjerg fB – VB 2-5 (1-3)

03. 0-1 Camilla Eirdorf
04. 0-2 Camilla Eirdorf...
17. 0-3 Signe Bremerstent
34. 1-3
55. 2-3
75. 2-4 Camilla Eirdorf
83. 2-5 Cecilie Bagge

VB vandt premieren i Vestjylland

Det var til tider lidt ujævnt, men på bundlinjen var der ingen tvivl. VB’s oprykkere vandt – trods udfald – turneringspremieren på Jerne Stadion sikkert over de stribede fra fiskerbyen.
Vejle-pigerne tog hjemmeholdet aldeles på sengen. Værterne stod naivt højt med bagkæden, og da kampens dommer havde et noget afslappet forhold til offside-reglen, smuttede Camilla Eirdorf igennem to gange, inden der var gået fem minutter – assists Asmaa Aziz og Signe Bremerstent – og en afklapsning truede vestjyderne.
Truslen blev ikke mindre, da Bremerstent helt cool udplacerede EfB-keeperen med godt et kvarter spillet (næstsidste fod Eirdorf) øgede til 3-0. Det lykkedes dermed den dedikerede Raarup-pige at score i sin første tællende kamp i VB-trøjen.
Langsomt kom de stribede dog ind i kampen, begyndte at dække op og vise lidt organiseret angrebsspil. Og så var hjemmeholdet, som sidste forår spillede i Jyllandsserien, såmænd ikke så ringe endda. Reduceret fik de da også inden pausen på en flot scoring. Offside var der ganske vist, men det var der også ved VB’s første mål, så det var blot udlignende retfærdighed. Også et stolpeskud viste, at esbjergenserne ikke var slået endnu.
Gæsterne tabte nu helt tråden og havde heller ikke fundet den i minutterne efter pausen. Der blev ikke dækket tæt nok, clearingerne var inkonsekvente, og opspillet præget af febrilske og upræcise afleveringer.
Frida Møller i målet værgede dog godt for sig, og da Camilla Eirdorf med sin tredje scoring fuldendte et smukt VB-angreb (assist Stald), var kampen afgjort. Et frigjort VB-mandskab sad nu fuldstændig på det sidste kvarter og fik sat et smukt sidstehåndsindtryk på kampen. Cecilie Bagge – hastet til Esbjerg direkte fra H&M og indskiftet efter pausen – fuldendte vejlensernes vellykkede comeback til serie 1 med en smuk scoring. Flere mål lurede – ikke sandt, Stald? – men det blev ved de 5-2…
Bamsen – igen, igen – til Frida Møller, som på serie 1 niveau bare er en utrolig sikker, rolig og rutineret sidste skanse for sit hold.
Maja Bjørg vikarierede i midterforsvaret for fraværende kaptajn le Fevre og udspillede hele sin fysik ved siden af en altid påpasselig Bavnsgaard, og på venstreback leverede Pernille Christiansen igen en fighterindsats. Kamilla Møbjerg er guld værd på midtbanen med al sin 3F rutine, og også Aziz viser overskud efter mange 3F træningspas. Og fremme skal modstanderne stå tidligt op for at følge med speedy Eirdorf.
Generelt en opløftende indsats af VB og første skridt i mission bevar pladsen i serie 1…

Træningskamp
FC Horsens (U-17) - VB 2-1 (1-0)
44. 1-0
71. 2-0
80. 2-1 Louise Stald

Smalt nederlag i sidste test
VB var udfordret på to parametre i forbindelse med sidste træningskamp inden forårets sæsonstart. Først i forbindelse med overhovedet at stille hold til kampen - dernæst med at holde de små vævre horsensianere fra fadet.
Det første lykkedes i 11. time. Med tretten (13!) afbud var det noget af en udfordring, men med sidste-øjebliks-hjælp fra BIF (Liv og Julie) samt fra FC Horsens selv (Malene og Janni) lykkedes det at gennemføre en normal 90 min. kamp.
Det andet viste sig at være noget af en udfordring. De små FCH-spillere var ganske vist VB'erne fysisk underlegne, men så rappe på fødderne, at det var svært at komme ind på kroppen af dem og udspille sin fysik.
Således truede det rødblusede hjemmehold da også med at løbe gæsterne over ende det første kvarter, hvor de unge piger kom med 120 i timen. Det resulterede i en febrilsk vejlensisk start, hvor bolden blot blev sparket væk, hvorefter man fik den i hovedet øjeblikket efter.
Langsom fik de på dagen grønblusede sig dog befriet en smule og begyndte at spille med, og se om det ikke gav en friløber tilF Signe Bremerstent, som dog skød over mål.
Fortjent var det dog, at FCH kunne bringe sig foran umiddelbart inden pausen efter et koks mellem en ellers storspillende Frida Møller i målet og forsvaret.
VB'erne var også periodevis trængt efter pausen, hvor det dog lykkedes at få dæmpet tempoet og kyst de små Horsens-piger en smule med lidt fysik. U-17 Vest-holdet kunne dog bringe sig på 2-0 med en snes minutter igen.
Stik mod spillet fik Louise Stald bragt spænding ind i kampen med 10 minutter igen på en friløber - assist Kamilla Møbjerg - og lånespiller Malene fra FCH havde faktisk et par opportunistiske gennembrud til sidst, som dog forblev resultatløse.
Havde det da ikke også været ufortjent, om VB var rejst hjem med et uafgjort resultat? Jo, for Søren da!
Men var der så intet positivt at berette om det decimerede VB-mandskab? Jo vist! En travlt beskæftiget Frida Møller fik bamsen for målmandsspil i særklasse. Bagkæden med le Fevre, Bavnsgaard, Pernille Christiansen og Maja Bjørg sloges, så det slog gnister og parerede godt for sig, skønt den var tempomæssigt stærkt udfordret. Og på midtbanen strålede Kamilla Møbjerg. Pigen med masser af 3F-erfaring har altid den rette indstilling og overkommer det utroligste på en fodboldbane.
Er der grund til optimisme forud for turneringspremieren i Esbjerg på lørdag? Ja bestemt, hvis vi kan stille stærkt og fuldtalligt op. Nej, hvis ikke prioriteringerne i truppen bedres.
For i turneringen kan man ikke låne spillere af naboklubben og af modstanderne...!

Træningskamp
VB - Horsens Freja 3-1 (2-1)
19. 0-1
36. 1-1 Camilla Eirdorf
40. 2-1 Cecilie Bagge ...
76. 3-1 Camilla Eirdorf

VB bedst i blæsevejret
Vanen tro var vinden en ikke uvæsentlig med- og modspiller, da VB-pigerne 2. påskedag tog imod Horsens Freja i træningsturneringen. Ind imellem var de småfrysende tilskuere vidner til en ret uskøn forestilling, hvor bolden oftere befandt sig i luften eller uden for banen, men når de rødblusede besindede sig på at spille fodbold, var der ingen tvivl om, hvem der var det bedste hold.
Med nogen forsinkelse - der var ikke mødt nogen dommer - kunne kampen fløjtes op, og efter en rodet begyndelse, hvor Freja-pigerne forecheckede højt på banen, var det gæsterne, der kom bedst ind i opgøret. Efter en omstilling kunne de hvidblusede da også bringe sig foran med en snes minutter spillet.
Vejlenserne fik dog efterhånden i stigende grad bolden ned på græsset i takt med, at Horsens gearede noget ned, og de rødblusede kunne da også bringe sig foran inden pausen. Først scorede Camilla Eirdorf fra tæt hold efter fint forarbejde af Kamilla Møbjerg i forbindelse med et frispark, og kort før halvtid var det Cecilie Bagge, som med et fint spark kunne bringe VB foran.
Efter pausen var der ikke rigtig nogen tvivl om udfaldet. Spilkvaliteten var stadig yderst svingende, men værterne spillede sig i stigende grad til chancer, mens VB-forsvaret og Frida Møller i bedste Neuer-stil tog sig af ethvert tilløb til Horsens-muligheder.
Med et kvarter igen cementerede Camilla Eirdorf sejren med et rigtigt angribermål på Louise Stalds forarbejde. Samme Stald & Eirdorf havde hver to gyldne chancer i kampen for yderligere scoringer, men det blev ved de 3-1.
Bamsen til Maja Bjørg Sørensen.

Træningskamp

Vejlby IK - VB 3-0 (1-0)
24. 1-0
55. 2-0
89. 3-0

Afbudsramt VB-hold tabte klart i Aarhus

Mod et gennemrutineret tidligere jyllandsseriehold fra VIK var VB chanceløs lørdag ved Vejlby-Risskov Hallen.
Trods 22 spillere i truppen havde gæsterne været på lånemarkedet for at stille hold. Møbjerg og Aziz var med 3F, ligesom en række spillere havde valgt at prioritere anderledes. Men med god hjælp fra Julle & Anni, venligst udlånt af BIF, samt keeper Katrine Stald fra U-17, lykkedes det at bringe 13 spillere nordpå.
De rødblusede gjorde, hvad de kunne, men var på en knoldet jordbane på bagkant fra kampens start. De erfarne og fysisk overlegne VIK'ere lykkedes hele tiden med at finde de rigtige rum at spille i, og de afviste koldblodigt ethvert tilløb til vejlensiske angrebsbestræbelser. Camilla Eirdorf i front havde det svært pakket ind af stærke forsvarsspillere og med langt ned til hjælp fra næste kæde, som oftest var presset i bund. Chancer var således en mangelvare hos udeholdet, mens de tre scoringer til Vejlby ikke var et mål for meget.
Vikarierende målmand Katrine Stald, som endnu har sin 15 års fødselsdag til gode, var prisgivet ved alle scoringer og imponerede med mange sikre indgreb. I det hele taget kan der ikke indvendes noget mod de rødblusedes indstilling. Det er aldrig nogen skam at tabe til et bedre hold, og holdet kan tage værdifulde erfaringer med fra opgøret og fra de perioder, hvor det lykkedes at befri sig for værternes snærende bånd og spille med i opgøret.
Bamsen til Pernille Christiansen, som på venstre back igen ydede en måske ikke altid så iøjnefaldende, men bundsolid indsats.

 

Træningskamp

VB-AIA/Tranbjerg 2-1 (1-1)
18. 0-1
21. 1-1 Malene Knipschildt Pedersen 
71. 2-1 Camilla Eirdorf

Smal sejr i første træningskamp

På nogen måde kønt og velspillet var det for så vist ikke - dertil var der stadig for meget vinterrust, der skulle bankes af - men sejren i årets første træningskamp var der ingen, der kunne tage fra VB's oprykkede serie 1-piger.
I en særdeles jævnbyrdig om end som sagt ikke specielt seværdig kamp på Bredballes solbeskinnede kunstgræsbane trak VB med en 2-1 sejr det længste sprog.
De rødblusede var mest på bolden før pausen, mens gæsterne fra AIA var en smule mere direkte. Aarhusianerne kom da også foran i en situation, hvor markeringerne i VB-forsvaret lod en del tilbage at ønske. Vejlenserne slog dog straks tilbage, og Malene Knipscholdt kunne sænke et direkte frispark i mål med venlig assisatance fra AIA-keeperen.
VB, der jo i år råder over en bred trup, skiftede seks mand i pausen, men det var aarhusianerne, der kom bedst ud til 2. halvleg. De blåblusede vandt alle dueller og andenbolde, og selv om de aldrig for alvor truede en knusende sikker Frida Møller i VB-målet, stod der AIA på det meste. Men fodbold er et lunefuldt spil, og noget nær første gang, VB-pigerne var over midten, faldt sejrsmålet. Cecilie Bagge sendte med en perfekt bold Camilla Eirdorf af sted i venstre, og den sønderjyske rapfod svigtede ikke.
Med målet døde gæsterne en smule, og VB kunne stilfærdigt køre sejren i hus. Med masser af plads til spillemæssige forbedringer kan man med sejren ikke sige, at troen på at kunne klare tilværelsen i serie 1 blev mindre for VB-pigerne, som tilmed så brandgodt ud i deres nye spilletøj.
Bamsen til Frida Møller.

 

 

Champagnen sprang i VB Parken


VB – FC Horsens 3-2 (0-1)
31. 0-1
46. 1-1 Marika Skov
58. 2-1 Marika Skov...
64. 3-1 Kamilla Møbjerg
71. 3-2

Med en hårdt tilkæmpet 3-2 sejr over oprykningsrivalerne fra FC Horsens skaffede serie 2 pigerne lidt tiltrængt succes til VB’s seniorafdeling.
Skønt nogle havde valgt at prioritere private gøremål over holdet, var det alligevel en kompetent startellever, der løb på banen i den tætte søndag formiddagståge, der heldigvis lettede i løbet af 1. halvleg.
VB lagde da også ganske udmærket ud og havde en to-tre pæne chancer i de første 45 minutter. 
I stedet blev det imidlertid FCH, der efter en omstilling kunne gå til pause med en 1-0 føring.
Selvfølgelig var der bekymring i VB-lejren, men ikke panik, for spillet havde været ganske udmærket – dog mod et fint forsvarende, men også ganske hårdt spillende Horsens-hold.
På under 20 minutter blev der dog vendt op og ned på det hele efter pausen. Først udnyttede Marika Skov perfekt et direkte frispark i venstresiden, dernæst rundede samme Skov iskoldt FCH-keeperen spillet op af Simone Bavnsgaard, og endelig sænkede Kamilla Møbjerg endnu et direkte frispark sikkert i nettet.
Kampen syntes afgjort, men en Horsens-reducering – søreme også på frispark – samt en 10 min. afsvaling til Kamilla Møbjerg for gult skabte alligevel fornyet spænding om resultatet. 
VB cruisede dog sikkert og fortjent sejren i hus, og så kunne champagnepropperne løsnes…
Med samme spillermateriale og den rette indstilling til denne holdsport er vi fulde af fortrøstning omkring muligheden for at begå os i serie 1.
Frida Møller, Simone Bavnsgaard, Anne le Fevre, Trine Seistrup, Pernille Christiansen, Charlotte Glerup Sørensen, Asmaa Aziz, Kamilla Møbjerg, Cecilie Bagge, Camilla Eirdorf, Marika Skov, Emilie Waldstrøm, Sarah Bergholm og Sofie Ravn var pigerne og træner Martin Madsen manden bag den fortjente oprykning.

VB i tovene i Raarup

Raarup - VB 4-4 (2-3)
12. 1-0
21. 2-0
22. 2-1 Kamilla Møbjerg ...
35. 2-2 Sofie Meng 
42. 2-3 Sofie Meng 
48. 2-4 selvmål
62. 3-4
75. 4-4
Det var på ingen måder VB's aften, da holdet torsdag ved Raarup Hallen mistede værdifulde point i oprykningsstriden. Ganske uventet fik de rødblusede kun et enkelt - heldigt - point med sig hjem fra turen på landet.
Først blev kamptøjet glemt i Vejle og først efterleveret til kampstart, hvilket gav en hovedkulds intro til opgøret. Dernæst viste det sig, at 9-mandsfodbold, som Raarup helt efter reglerne havde bedt om, da de kun rådede over 10 mand, bestemt ikke var vejlensernes kop te. Sammenstillet med en større mængde afklippet græs, som var efterladt på banen og kunne brødføde et mindre stutteri i halvanden måned, gav det VB-pigerne en elendig start på kampen.
Bolden ville ikke rulle, markeringerne var nærmest ikke-eksisterende, og det sædvanlige spil med dybdebolde til Meng & Eirdorf kunne ikke praktiseres på den korte bane.
Værterne kunne således bringe sig på 2-0 inden for den første snes minutter. Topholdet fandt dog så nogenlunde sig selv, og Møbjerg med et fladt spark i hjørnet, Meng med en solo og igen Meng med en scoring fra tæt hold efter hjørne kunne bringe de rødblusede foran inden pausen.
Et selvmål fremprovokeret af et Krabbe-indlæg straks efter pausen syntes at afgøre kampen, men sådan gik det slet ikke. En Raarup-reducering gav de blågule momentum, og udeholdet sejlede rundt. Kun Frida Møller, træværket og mirakler holdt det velspillende Raarup-hold fra mere det ene udlignende mål, det blev til med et kvarter igen.
VB slog lidt tilbage de sidste minutter, hvor Aziz traf stolpen på et frispark, men en VB-sejr havde været blodig uretfærdig på en skidt, skidt aften.
Resultatet betyder, at Vejle-pigerne nu SKAL have point på søndag mod FCH for at rykke op i det forjættede land: serie 1. En gyser er i vente...!
Kaptajn le Fevre blev WoM.

Snæver sejr i Stensballe

Stensballe IK - VB 1-2 (1-0)
38. 1-0
48. 1-1 Camilla Eirdorf 
49. 1-2 Camilla Eirdorf

VB mødte betydeligt mere modstand end i den omvendte kamp, da holdet onsdag aften gæstede kunststofbanen ved Stensballe-hallen. Kampen i VB Parken havde de rødblusede vundet 7-1, men SIK præsenterede sig denne gang i en betragtelig stærkere udgave med spillere fra 1. divisionsholdet. Bl.a. styrede den tidligere VB'er Simone Holm sikkert forsvaret.
Gæsterne havde således trods stor spilovervægt svært ved at komme til kvalificerede afslutninger i de første 45 minutter, hvor de to hurtigløbere Meng & Eirdorf blev holdt godt i skak af Simone Holm & Co. I stedet blev det SIK, som efter et frispark i venstresiden nær hjørneflaget kunne score fra tæt hold, da gæsternes markering svigtede.
Vejlenserne viste dog god moral og slog tilbage efter pausen. Med - ganske vist kun to - hurtigscoringer af Lewandowski'ske dimensioner vendte Camilla Eirdorf kampen på hovedet. Inden for et minut havde hun nettet to gange - første gang ved bageste stolpe efter et fint Bagge-indlæg og anden gang efter en Aziz-fremlægning.
VB-pigerne viste efter pausen meget fin moral og stort fighterhjerte, og forsvaret under ledelse af kaptajn le Fevre og Woman of the Match Trine Seistrup holdt aldeles SIK'erne fra chancer.
Kampen blev ledet af purunge Sandra Tabakovic, som havde nok at se til i det tempofyldte og højintense opgør.
Med sejren kom VB endnu et lille nøk tættere den begærede oprykning. Næste gang går det ud over Raarup torsdag d. 01. oktober...

 

Tennisæg til Raarup i vandpolokamp

VB - Raarup 6-0 (1-0)
02. 1-0 Sofie Meng 
47. 2-0 Sofie Meng 
65. 3-0 Sofie Meng...
66. 4-0 Camilla Eirdorf 
73. 5-0 Trine Seistrup
82. 6-0 Charlotte Glerup Sørensen

Heftige regnskyl op til og under kampen forvandlede bane 2 i VB Parken til noget, der fik Kongens Kær til at ligne Gobi Ørkenen. Aktørerne i aftenens serie 2 kamp plaskede rundt i ankelhøje vandmasser, så besnærende 1-2 kombinationer blev sat lidt på stand-by...
VB var klart bedst til at indordne sig efter forholdene. Afleveringerne blev behændigt chippet op af vandet, og lange bolde til de rappe offensivspillere var et probat middel mod fysisk stærke, godt fightende, men ikke så hurtige Raarup-spillere.
Gæsterne var pænt med før pausen, som kun kastede det mål af sig, som Sofie Meng scorede allerede efter et par minutter efter en perfekt VB-omstilling.
Da Meng gentog kunststykket to minutter ind i 2. halvleg også, var kampen imidlertid afgjort. Angriberen fuldendte sit hattrick, inden Camilla Eirdorf, som måtte pausere længe med en skade, Trine Seistrup og Charlotte Sørensen gjorde ægget perfekt.
Line Jensen og Trine Seistrup var begge kommet ned fra 3F truppen for at få spilletid, og begge gjorde det fremragende. Men ros til hele det talentfulde mandskab for god indstilling og vilje til at indordne sig under de umulige betingelser.
Bamsen til Sofie Meng.

Ingen skønhedsåbenbaring - men sikker sejr over SIK

VB - Stensballe IK 7-1 (2-0)
26. 1-0 Malene Pedersen 
29. 2-0 Simone Bavnsgaard 
46. 3-0 Marika Skov ...
50. 4-0 Marika Skov
66. 4-1
69. 5-1 Marika Skov
71. 6-1 Cecilie Bagge 
73. 7-1 Malene Pedersen

Smukt var det ikke - i 1. halvleg decideret grimt - men mandag aftens anstrengelser var nok til en komfortabel 7-1 sejr over SIK's divisionsreserver.
De første 45 minutter var præget af hektisk og febrilsk VB-spil, hvor der blev sparket langt mere end spillet. Højde- og lyspunkterne var to skud udefra af Malene Pedersen og Simone Bavnsgaard, som trods alt gav en betryggende føring til hjemmeholdet.
Det blev - om ikke sprudlende - så dog mærkbart bedre efter vand- og frugtpausen. Bolden kom i højere grad ned på gulvet, og vejlenserne begyndte endda at kombinere. I takt med at de ellers tapre Stensballe-piger, som ved 3-0 fik lov at skifte en ekstra spiller ind, blev trætte, blev der mere rum for de rødblusede at spille i.
Marika Skov gjorde det til 3-0 og 4-0 med henholdsvis Bagge og Aziz som assists, inden SIK fik pyntet på resultatet uden chance for Mille Fløe, som i Frida Møllers fravær spillede sin første kamp for serie 2. Skov fuldendte sit uægte hattrick med Bavnsgaard som oplægger, inden Cecilie Bagge med noget, der vist var et indlæg (!?), og Malene Pedersen (assist Eirdorf) fuldendte scoringen.
Kampens VB-spiller blev debuterende Pernille Christiansen, som havde et fint indhop som venstre back.

 

Bank til FCH på Bankager

FC Horsens - VB 1-5 (0-2)
26. 0-1 Camilla Eirdorf 
37. 0-2 Camilla Eirdorf 
51. 0-3 Sofie Meng ...
68. 0-4 Charlotte Glerup Sørensen 
75. 1-4
89. 1-5 Camilla Eirdorf

VB fik en flyvende start på efterårssæsonen, da det på Bankager Stadion blev til en knusende 5-1 sejr over hjemmeholdet, som ellers havde noteret sig for en 9-0 sejr over SIK i første runde.
Sejren var numerisk en smule for stor i forhold til spillet, for FCH viste sig som den ventet vanskelige modstander, og kampen var i det hele taget kvalitetsmæssig betydeligt over normalt serie 2 niveau.
Det var trængselstider i starten for gæsterne, for de rødblusede værter kom ud til kampen med 100 km i timen og forecheckede med vinden i ryggen vejlenserne overalt. VB kunne før pausen da også prise sig lykkelig for keeper Frida Møller og hendes målramme, som to gange måtte tage af for nærgåede Horsens-forsøg. Til overflod måtte de på dagen grønblusede vejlensere allerede efter fem minutter møblere om, da den stærke midterforsvarer Mathilde Frank blev slemt knæskadet. Sofie Krabbe rykkede fra backen ind ved siden af anfører le Fevre.
VB fik sig dog ædt ind i kampen, og Camilla Eirdorf begyndte at udfordre FCH-forsvaret med sine løb. Marika Skov havde to gode muligheder for et føringsmål, men det var stolpe ud for 3F-pigen på denne dejlige sensommeraften.
Inden pausen kunne kampens spiller, Camilla Eirdorf, dog bringe vejlenserne betryggende foran 2-0.
Med vinden som forbundsfælle i de sidste 45 minutter fortsatte de talentfulde VB-piger med at lade kombinationerne flyde. indskiftede Sofie Meng kunne øge på hovedstød efter et godt Malene Pedersen-hjørne, inden Charlotte Glerup gjorde det til 0-4 efter et gennembrud på højrekanten.
FCH var stadig sporadisk særdeles farlige og udnyttede en korrekt 10 min. advarselspause til Anne le Fevre til at få reduceret. I de døende sekunder kunne rapfoden Eirdorf slutte målfesten med sit tredje mål.
VB havde i de unge Aziz, Glerup, Meng, Juhler, Eirdorf, Skov og Krabbe fået tilført nogle individuelle kvaliteter, der løfter holdet op på et højere niveau. Men også "de gamle" i skikkelse af Bavnsgaard, der viste backspil i ekstraordinær klasse, Malene Pedersen, som beherskede midtbanen, samt Bagge, Camilla Laursen, keeper Møller og holdets hardnitter, kaptajn le Fevre, viste spil, der gav næring til oprykningsdrømmene.
De bedste tanker til Mathilde Frank og hendes stakkels knæ...

 

Fire kasser af Eirdorf i vellykket test

VB - Fredericia KFUM 5-2 (3-1)
04. 0-1
10. 1-1 Louise Coker 
30. 2-1 Camilla Eirdorf ...
32. 3-1 Camilla Eirdorf 
53. 3-2
66. 4.2 Camilla Eirdorf 
72. 5-2 Camilla Eirdorf

VB slap fornuftigt igennem sin første, sidste og eneste træningskamp inden sæsonstarten på mandag mod Horsens B. I en for en gangs skyld vindstille VB Parken blev det til en fortjent om end rigeligt stor 5-2 sejr over Fredericia KFUM.
Fredericianerne chokstartede ellers ved allerede efter tre minutter at bringe sig foran. Efter en god omstilling blev bolden spillet ned gennem VB's bagkæde, som ikke over hele linjen har gazellehurtighed: 0-1.
De rødblusede slog dog hurtigt tilbage, da Louise Coker med Malene Pedersen som assist bragte balance i regnskabet efter en halv snes minutter.
I en velspillet 1. halvleg med VB som toneangivende og pænt kombinerende slog Camilla Eirdorf så til to gange omkring den halve time. Først støvede hun af efter en keeper-halvklaring af et Louise Coker-forsøg (Cecilie Bagge stod fadder til angrebet), og to minutter efter lå bolden igen bag gæstekeeperen sendt derind af Eirdorf.
Værterne faldt skrækkeligt i kadence efter pausen. Fæstningspigerne kom ind i kampen, fik reduceret og havde to megachancer til udligning, men stolpen og en helt usandsynlig afbrænder reddede for Frida Møller.
I stedet lukkede Camilla-mange-mål-Eirdorf kampen med scoringen til 4-2 spillet op af Malene Pedersen. VB cruisede sig nu gennem resten af halvlegen, og Eirdorf sluttede målfesten til 5-2 med Cecilie Bagge som assist.
VB kunne give debut til Asmaa Aziz og Charlotte Sørensen, som begge ydede en fin indsats.

Opløftende punktum for sæsonen

VB - FC Kralupy 1-2 (0-0)

50. 0-1
51. 1-1 Malene Pedersen 
77. 1-2

VB afsluttede en ellers sløj sæson med en god præstation på hjemmebane mod det suveræne toppold, Kralupy.
Gæsterne kom som ventet tordnende ud til kampen og pressede voldsomt på i de første 45 minutter. Vejlenserne var dog godt organiserede og kæmpede bravt, ligesom træfsikkerheden hos de fysisk stærke og hurtige aarhusianere ikke var breathtaking.
Som ventet faldt de blåklædte gæster i kadence efter pausen, men fik bragt sig foran på hovedstød efter et hjørne til forreste stolpe. Malene Pedersen udlignede dog straks efter direkte på frispark.
Rød blok øjnede point, og de tre hurtige forreste VB-piger, Cecilie Bagge, Louise Coker og Pernille Pedersen begyndte at udfordre kralupyanerne, uden det dog blev til de helt åbne målchancer.
Retfærdigheden skete dog alt i alt fyldest - gæsterne havde bl.a. tre aluminiumsforsøg - da blå blok scorede sejrsmålet med tretten minutter igen.
Men en viljestærk indsats af VB-pigerne, som dog ikke ville have noget imod, hvis sommerferien skulle bringe lidt tilgang til en smal trup.
Stemmerne om bamsen var godt fordelt på et allround kæmpende VB-hold, hvor Cecilie Bagge og Frida Møller fik flest - med to stemmer hver...

 

Nyt 0-4 nederlag i VB Parken

VB - FC Horsens 0-4 (0-1)


19. 0-1
54. 0-2
70. 0-3
88. 0-4

Efter på forsmædelig vis at have måttet melde afbud til udekampen mod Horsens B måtte VB lægge ryg til endnu et 0-4 nederlag i VB Parken. Skønt indsatsen i 1. halvleg var væsentlig bedre end i nederlaget mod BIF, kan der ikke pilles det mindste ved gæsternes sejr. Det unge U-19 hold fra FCH præsenterede sig som et velspillende og hurtigt hold, som specielt i de sidste 45 minutter var de rødblusede overlegen.
VB var i medvinden pænt med før pausen, hvor der var mere vilje, energi og gejst til stede end mod Bredballe. Holdet havde da også ved Anne Sofie Utoft en stor chance for at bringe sig foran efter forarbejde af Cecilie Bagge, men Give-pigen traf overliggeren. I stedet kunne Horsens-pigerne bringe sig foran efter en forsvarsfejl.
En ny personlig fejl i VB-defensiven bragte FCH på 2-0 kort efter pausen, og da Emilie Waldstrøm misbrugte en 100 % chance, var der udsolgt hos vejlenserne. Holdet faldt sammen, og gæsterne kunne slå sejren fast med endnu to scoringer.
Bamsen igen til forsvarsklippen Anne le Fevre - i hård konkurrence med Frida Møller, en sikker sidste skanse i VB-målet og uden chance ved Horsens-scoringerne

Nyt klart nederlag mod lokalrivalerne

VB-Bredballe IF 0-4 (0-2)

02. 0-1
17. 0-2
72. 0-3
84. 0-4

Efter BIF sejr 4-1 i den omvendte kamp måtte VB lægge ryg til endnu et smertefuldt nederlag - denne gang 0-4 i VB Parken.
Efter årets sørgeligste indsats af de rødblusede er der intet at indvende mod sejren eller dens størrelse.
Efter at have brugt tid i VB-omklædningsrummet på at aftale, at gæsternes midterforsvarer Julie Pedersen ikke måtte få lov at føre bolden frem ad banen, var der spillet 90 sekunder, da Julie Pedersen førte bolden frem ad banen (!!!) og lagde bolden til rette til første BIF-scoring...
Herefter var det op ad den berømte bakke. Bredballe spillede som vanligt med mange mand bag bolden og overlod gerne initiativet til VB, men værterne - uden gejst og attitude - fik hjertens lidt ud af boldbesiddelsen, mens udeholdet var giftigt på omstillinger. Med et kvarter spillet sendte Mathilde Frank bolden i eget net til 0-2. VB's største - og eneste - chance havde Ida Hedeager Kristensen få sekunder før halvtid.
Måske var der en my mere vilje at spore hos VB'erne efter pausen, men forhindre Bredballe i at cementere sejren med to mål i det sidste kvarter, kunne de ikke.
Bamsen til anfører Anne le Fevre, som næsten ene forsøgte at stå op imod det klart bedre hold fra 7120.

 

Oaks nedkæmpet efter pausen

FC SevenOaks-VB 2-3 (1-0)


45. 1-0
57. 1-1 Pernille Pedersen...
68. 1-2 Simone Bavnsgaard
71. 1-3 Pernille Pedersen 
77. 2-3

Med en 9-0 til VB i den omvendte kamp var sandsynligheden ganske stor for en ny rødbluset sejr denne dejlige majaften på banen ved den tidligere Damhavens Skole. Men Oaks - nu med målmand - præsenterede sig i en stærkt forbedret udgave, og det holdt ganske hårdt for Martin Madsens tropper at hjemføre sejren.
Hjemmeholdet startede som lyn og torden og dominerede de første 10 minutter. VB måtte justere og rykke Cecilie Bagge ned og stække SyvEges stærke Laura Brenne, og gæsterne åd sig langsomt ind i kampen. Pernille Pedersen kunne da også advare værterne med et stolpeskud. 
Alligevel kom værtshusholdet overraskende på 1-0 umiddelbart inden pausen. Simone Bavnsgaard kiksede en hovedsstødsclearing ved banens midte, Frida Møller forsøgte sig med en Manuel Neuer, men kom på mellemhånd, og Laura Brenne havde let ved at sparke bolden ind i det tomme mål.
VB's dominans fortsatte dog efter pausen, og Pernille Pedersen kunne med et fladt skud i det lange hjørne udligne.
På en pudsig scoring kunne Simone Bavnsgaard også bringe gæsterne foran. Midterforsvareren luftede ud med et langt befriende spark fra banens midte, og se om bolden ikke ramte jorden og sejlede over Egenes ellers udmærkede keeper...
Da Pernille Pedersen med en ny flad scoring efter søster Malenes hjørne og Camilla Eirdorfs hjælpende aktion foran Oaks-målet kunne bringe VB på 3-1, syntes kampen afgjort. Men da Emilie Waldstrøm undlod at hamre de sidste søm i egetræskisten på to 112 % chancer (og også den øvrige VB-offensiv havde ladet skarpheden blive hjemme) blev det alligevel spændende til sidst.
Trætte Oaks-piger fik reduceret efter et frispark og fandt deres anden (eller tredje) luft, men Anne le Fevre & Co fik afvist yderligere angrebsintentioner fra Oaks'erne, og tre rare point kunne sættes ind på VB-kontoen.
The Pedersen Sisters blev Women of the Match.

Nederlag mod topholdet

FFD Kralupy - VB 2-0 (1-0)

25. 1-0
47. 2-0

Et trafikuheld lukkede motorvejen, og mens VB's serie 2 kvinder således i dræbersnegletempo bevægede sig nordpå til udekampen mod Kralupy, havde pigerne god tid til at betragte såvel tordenbyger som den smukkeste regnbue på himmelhvælvingen. Endte regnbuen ved Holme Skole i Højbjerg, hvortil holdet først ankom kort før kampstart, var der desværre hverken en krukke guld eller point at finde. Helt fortjent vandt aarhusianerne kampen 2-0.
Topholdet satte sig på opgøret fra start. Klubben med det sjove navn var vejlenserne fysisk og tempomæssigt overlegne og gav i 1. halvleg aldrig de rødblusede ro og lejlighed til at spille deres spil. Der var således dømt ensrettet færdsel ned mod Vejle-målet, men aarhusiansk uskarphed og en dygtig Frida Møller i buret holdt scoringen nede på en enkelt før pausen.
Gode pauseforhåbninger om at komme tilbage i kampen i 2. halvleg brast som en sæbeboble, da værterne scorede til 2-0 kort efter halvtid.
Vejlenserne spillede dog pænt med den sidste halve time og havde udover en byge af hjørnespark bestemt muligheder for reducering. En storspillende Louise Coker, VB's Woman of the Match, begyndte at true Kralupy-forsvaret og havde da også en enkelt friløber, som dog blev flot snuppet af modstander-keeperen, som også tog sig af et kompetent frispark fra Malene Pedersen og et brækkende langskud fra Simone Bavnsgaard.
Men ok at måtte strække gevær mod så stærkt et Kralupy-hold, som - uden at kende styrken hos FC Horsens, som endnu ikke er trådt ind i turneringen - godt kan kandidere til at rykke op i serie 1.
Udover Møller i målet og kvikke Coker bemærkede man en fornuftig venstreside hos VB, hvor Camilla Laursen og Cecilie Bagge tog kampene med Kralupy-kvinderne.

Arbejdssejr i VB Parken

VB - Horsens B 3-2 (1-0)

14. 1-0 Louise Coker ...
51. 1-1
54. 2-1 Louise Coker 
70. 3-1 Pernille Pedersen 
76. 3-2

Kønt var det ikke. Faktisk langt fra... Men med arbejdshandskerne på kommer man langt, og det rakte til tre point på en stormomsust bane 3 i VB Parken mod Horsens Boldklub.
En hård vind på tværs af banen skabte nærmest Østjysk Rekord i indkast og ødelagde ethvert tilløb til rytme i en svagt spillet serie 2 kamp. Gæsterne fra Horsens spillede ikke poleret fodbold, men præsenterede sig som fysisk stærke, aggressive duelspillere, så VB havde begge hænder fulde.
Med en højtstående Horsens-bagkæde, som ikke var verdens hurtigste, fandt VB-pigerne hurtigt ud af at spille bolde ned i bagrummet, så hurtige Louise Coker kunne komme i løbeduel med HB-pigerne. Det gav flere VB-chancer i kampens start, og Coker kunne da også med Anne le Fevres fine assist bringe sit hold foran efter et kvarter på et tidspunkt, hvor Horsens var decimeret med et gult kort.
De gulblusede fik sig dog ædt ind i kampen, men VB-keeper Frida Møller tog, hvad der kom inden pausen.
Kort ind i anden halvleg fik gæsterne dog udlignet, men Louise Coker slog straks kontra med en ny friløber til 2-1. Pernille Pedersen, kampens VB-spiller, syntes at afgøre kampen med 20 minutter igen, da kun kanonerede et oplæg fra søster Malene i mål.
HB fik dog reduceret, og en storspillende Frida Møller måtte endog have stolpen til hjælp for at forhindre en udligning, ligesom Pernille Pedersen også skabte lidt for meget spænding i overtiden med en lidt nonchalant handling...
Sejren blev - målt på antallet af chancer - fortjent hevet i land, og hvad gør det så, at der ikke følger nogen skønhedspris med...?
Anne le Fevre var efter en skadesplaget tid igen i stand til at gennemføre 90 minutter, og anføreren ydede en jætteindsats.

 

Klart nederlag mod effektive BIF

Bredballe IF - VB 4-1 (1-1)

22. 1-0
43. 1-1 Louise Coker Faurenskou...
49. 2-1
56. 3-1
61. 4-1

Boldbesiddelsesprocenten var vel noget, der lignede 70:30 i VB's favør, da de rødblusede gæstede den nyindviede kunstgræsbane ved Hældagerhallen. Men Jimmy Pedersens tropper var knusende effektive, og med tre hurtige scoringer efter pausen, sikrede de sig håneretten i lokalderbyet.
VB-pigerne var dominerende fra start, og kombinationerne flød livligt ned mod Bredballe-målet. Omvendt lod markeringerne meget tilbage at ønske - for ofte lå man alt for langt fra de blåblusede modstandere - og var således sårbar over for de lynhurtige BIF-omstillinger. Hjemmeholdet kunne da også bringe sig foran midt i halvlegen. Spillet var nydeligt hos gæsterne, men effektiviteten ikke tilsvarende. Alligevel lykkedes det dog Louise Faurenskou at bringe balance i regnskabet kort før pausen med Emilie Waldstrøm som assist.
Dumme og unødvendige boldtab gav værterne gode omstillingsmuligheder, og manglende hurtighed hos de bageste hos VB blev stillet til skue. Tre hurtige BIF-scoringer afgjorde kampen. VB's ellers farlige Louise Faurenskou og Anne-Sofie Utoft blev lukket effektivt ned af BIF's Katrine Preisler samt holdets - og kampens - altdominerende spiller Julie Pedersen, som også var ophavskvinde bag mange kontraer.
VB-pigerne spillede på ingen måde nogen dårlig kamp, men skal steppe op på markeringer og effektivitet, hvis det skal blive til mange point fremadrettet.

Knusende sejr over Oaks i turneringspremieren

VB-FC SevenOaks 9-0 (2-0)

20. 1-0 Louise Coker Faurenskou
35. 2-0 Pernille Pedersen
50. 3-0 Malene Pedersen
56. 4-0 Anne-Sofie Utoft
62. 5-0 Ida Hedeager Kristensen
67. 6-0 Malene Pedersen
72. 7-0 Ida Hedeager Kristensen
74. 8-0 Ida Hedeager Kristensen
87. 9-0 Louise Coker Faurenskou

VB lagde flot fra land, da SevenOaks blev pulveriseret i første turneringsrunde i VB Parken.
 Vanen tro var det uhyre svært at stille hold, men med god hjælp fra 3F-truppen og Give lykkedes det at finde 12 spillere (11 efter pausen).Mangelen på udskiftere fik dog ingen betydning, for de rødblusede viste sig knusende overlegne.
 Om end de fleste mål faldt efter pausen var 1. halvleg fodboldmæssigt bedst, fordi Oaks med den kraftige vind i ryggen formåede at spille med. VB-pigerne diskede trods modvinden op med fine et-to kombinationer, og angrebsbølgerne skyllede ned mod De Syv Eges mål. Louise Coker Faurenskou, udlånt fra 3F-truppen, spillede en fin kamp og bragte hjemmeholdet foran, da hun efter en snes minutter scorede med Ida Kristensen og Pernille Pedersen som assists i et flot angreb. Et lidt forkølet langskud fra samme Pernille Pedersen fik lov at gå ind til pauseføring 2-0.
 Som ventet døde gæsterne lidt efter pausen, da de var oppe mod både vind og overmagt, og målene faldt nu i byger. Malene Pedersen kunne øge til 3-0 på frispark, og den utrættelige Give-pige Anne-Sofie Utoft kronede en fin debut i VB-trøjen ved at øge til 4-0.
 I den sidste halve time tog Ida Hedeager Kristensen - også venligst udlånt fra 3F truppen - fat og scorede tre gange. Utroligt, hvad pigen, som i karrieren mest har gjort sig som keeper, overkom på midtbanen. En stærk Malene Pedersen supplerede og Faurenskou sluttede, som hun begyndte, med en scoring, så slutresultatet blev 9-0.

 

Sikker sejr over Oaks i sidste testkamp

Træningsturneringen
VB - FC Seven Oaks 4-0 (2-0)

36. 1-0 Natasha Mejlby
41. 2-0 Tine Bruun Kristensen
58. 3-0 Sarah Bergholm 
82. 4-0 Emilie Waldstrøm


VB havde været på rundtur på lånemarkedet for at kunne stille hold i den sidste kamp i træningsturneringen mod Seven Oaks. Julie Pedersen og Frederikke Simonsen blev venligst udlånt af BIF, ligesom tidligere VB-piger, Katrine Koldsø, Henriette Andersen og Tine Kristensen var indkaldt. I fødselar Frida Møllers fravær vogtedes målet af U-15 keeper Katrine Stald, som i øvrigt gjorde en meget fin figur den eftermiddag på kunststofbanen.
 Efter en noget rodet første halve time, hvor værterne nok havde masser af plads at spille på, men var for febrilske og hektiske, faldt der ro over spillet med Natasha Mejlbys langskudsmål til 1-0. VB kombinerede nu bedre, og Tine Kristensen kunne inden pausen med venstrepoten bringe de rødblusede på 2-0.
 I 2. halvleg øgede Sarah Bergholm fra tæt hold til 3-0, inden Emilie Waldstrøm med Ditte Møller som assist sluttede målscoringen.
 Værtshusholdet, som talte adskillige tidligere VB-piger, havde en enkelt gang bolden i Katrine Stalds netmasker, men målet blev korrekt underkendt for offside.
 Camilla Laursen sikrede sig fortjent bamsen efter en utrættelig fight på venstrebackpladsen., men også Simone Bavnsgaard havde et fornuftigt indhop.
 Oaks bliver om 10 dage også næste modstander, når første runde i turneringen afvikles.

 

Sejr i lokaltest

Træningsturneringen
BIF-VB 2-3 (0-1)

 44. 0-1 Natasha Vesterdal Pedersen
 56. 1-1
 60. 1-2 Malene Pedersen
 66. 2-2
 87. 2-3 Kristina Thomsen

Nok ikke helt retfærdigt efter spillet vandt VB testkampen på Hældager med 3-2 over lokalrivalerne fra Bredballe.
 VB havde samlet 11 spillere sammen til opgøret, men lånte i hver halvleg en BIF-spiller (Frederikke og Caroline), så man havde mulighed for udskiftning. En særdeles sympatisk gestus fra Bredballe-træner Jimmy Pedersens side.
 Hjemmeholdet startede klart bedst, og de rødblusede var slet ikke til stede i kampens begyndelse. BIF'erne var hurtigere på bolden, de vandt duellerne og kombinerede sig fornuftigt igennem på den dyngvåde og meget vanskelige grønsvær.
 VB-keeper Frida møller tog dog, hvad der kom - bl.a. en friløber ved Julie Pedersen - og langsomt kom gæsterne bedre med i kampen og kunne true med nogle kvalificerede langskud - bl.a. ramte Malene Pedersen opstanderen. Natasha Vesterdal bragte da også VB-pigerne i front kort før pausen, da hun lidt heldigt scorede på en ripost efter et Malene Pedersen-hjørne.
 De blåblusede kom igen bedst ud efter pausen og kunne fortjent udligne på en lidt tilfældig chance. Malene Pedersen bragte dog sit hold tilbage i front, da hun scorede på langskud - assist Sarah Bergholm.
 Bredballe fik dog atter engang udlignet. En overtalssituation fremkaldt af et hårdt gult kort til Mathilde Frank udnyttede hjemmeholdet til at fyre et langskud af, som gled under den ellers velspillende Frida Møller.
 VB havde teten mod slutningen og fik nu gang i kombinationerne. Alligevel lignede det en deling, da Kristina Thomsen imidlertid på en uforlignelig solo fra egen banehalvdel sørgede for sejrsmålet kort før tid.
 Cadeau til VB-pigerne for at kæmpe sig ind i en kamp, man ellers i lange perioder var helt ude af.
 Bamsen til Sarah Bergholm.

Sent nederlag i første test

Træningskamp
VB-VFC 0-1 (0-0)

90. 0-1
 
12 streger manglede sekundviseren, da VFC med et rigtigt søndagsskud i trekanten efter en mindre rødbluset hjerneblødning ved et målspark sikrede sig sejren i årets første træningskamp.
 Serie 1 holdets sejr var på ingen måde ufortjent. Mandskabet fra Vestbyen havde kampen igennem de største chancer, men enten kneb det med præcisionen, eller også stod kampens spiller, keeper Frida Møller, i vejen. Hjemmeholdet var pænt med i en første halvleg, der pga. otte minutters strømafbrydelse, som dommeren ikke fandt det nødigt at lægge til, kun bød på 37 minutters effektiv spilletid. Der var af og til nydeligt opspil i højresiden, men for alvor farlige blev VB-pigerne aldrig.
 Efter pausen dalede spillets kvalitet betragteligt i takt med, at trætheden satte ind hos begge mandskaber.
 Efter sidste-øjebliks-afbud fra Pernille og Malene Pedersen måtte VB i hast låne Camilla Eirdorf og Hjørdis fra VIES. Begge gjorde en glimrende figur. Også VB's bagkæde med genkomne Simone Bavnsgaard, Anne le Fevre, Mathilde Frank og Camilla Laursen holdt godt stand mod de favoriserede grøntrøjer.
 Martin Madsens team må nu vente en lille måned, inden næste træningskamp - hjemme mod Erritsø - står på programmet.