Menu

Referater fra 2017

Julefrokost den 5. december 2017.

Som noget nyt havde bestyrelsen valgt at holde julefrokosten på Vejle Atletikstadion (det gamle klubhus). Kaj Kohave bød velkommen til de 43 deltagere og der var en speciel velkomst til Ole Bitsch. Kaj kunne oplyse at vi fremover to gange om året afholder vores møder i det gamle klubhus - VB fødselsdag og Julefrokosten. Inden ordet blev givet videre til formanden for festudvalget var der overrækkelse af et par flasker vin til Jørgen Markussen som havde rundet de 70 år i november måned.

  

Herefter gennemgik Otto menuen som denne gang var leveret af "Din Madpartner" og fortalte også om de aktiviteter der ville være i løbet af dagen. (tipskupon, lotteri og sange).

Der skal lyde en stor tak til festudvalget (Otto, Gert og Ole) for et veltilrettelagt arrangement.

Nedenfor nogle billeder fra arrangementet.   

  

Ole Bitsch underholder                                        Udsnit af deltagerne ved julefrokosten 

  

Robert skåler med Tommy, Freddie og Stig                                  Thorben og Eluf får en sank om gamle dage.

  

Der skulle også trækkes lidt frisk luft                           To formænd drøfter visioner for VB Parken.

Der var også mulighed for et besøg på VB´s museum.

Tak til alle foredragsholdere og seniorklubbens medlemmer for et spændende år 2017.

Referat og foto: Conny og Thorben.

Næste møde er tirsdag den 9. januar 2018 kl. 10.00 i VB Parken, hvor seniorklubben afholder generalforsamling.

 

Ordinært møde den 7. november 2017.

November mødet var årets sidste ordinære møde eftersom vi i december holder vores traditionsrige julefrokost. Der var mødt ca. 52 medlemmer op hvor dagens foredragsholder var VB Alliancens Tekniske Chef Jacob Krüger. 

Jacob fortalte at han er 42 år og bor i Ålborg med sin familie og pendler flere gange om ugen til Vejle. Hovedoverskrifterne i Jacob´s indlæg kan opdeles i:

- Karriere som fodboldspiller indtil 2004.

- Forskellige jobs/roller efter fodboldspillet.

- Hvorfor VB

- Job i VB 

   

Der var et par flasker til Jacob Krüger fra Kaj Kohave for et godt indlæg. 

Jacob fortalte om sin karriere i B52 som har fostret mange gode spillere bl.a. Jimmy Nielsen. Efter B52 kom Jacob til AaB som 18 årig og var med sine 200 kampe med til at vinde DM for AaB i 1996 og 1999. Jacob kom også ind på de mange trænere som han havde haft i AaB bl.a. Sepp Piontek og Erik Hamrén. 

Han rykkede i 2005 til til Hjørring IF som senere blev til Vendsyssel IF. I første omgang som spiller, men efterfølgende med mange roller som bl.a. sportchef og cheftræner. 

Den sidste tid i Vendsyssel blev turbulent da Erik Rasmussen tiltrådte jobbet som cheftræner og da jeg blev kontaktet af Henrik Tønder om et job som Teknisk Chef i VB var jeg ikke i tvivl, siger Jacob. 

Arbejdet i VB som Teknisk Chef består bl.a. i at være bindeled mellem vores trænere og ejere og ligeledes brobygger til talent-afdelingen. 

I sit indlæg kom Jacob ligeledes ind på de specielle problemstillinger der er i en trup med så mange udlændinge og derfor behovet for at opbygge en fælles VB kultur.  

Jobbet består derudover af daglige driftsopgaver som disciplinær sager og kontakten til DBU og divisions foreningen. Forhandlinger med spillerne er ligeledes en del af jobbet. 

Som afslutning på det spændende indlæg kom Jacob også ind på hvordan trænings miljøet fungerer i truppen og hvordan hver enkelt spillet bliver testet. Der stilles også krav til hvordan den enkelte spiller skal spise i løbet af ugen og at man spiser morgenmad og frokost sammen. 

Tak til Jacob Krüger som virkelig gav os indblik i hvad det vil sige at være professionel fodboldspiller i VB.

Julefrokost:

Under eventuelt bad Otto Ejsing fra festudvalget om tilmeldinger til Seniorklubben traditionsrige julefrokost som denne gang holdes på Vejle Atletik Stadion / Museet tirsdag den 5. december kl. 11.30. Der er mulighed for bindende til- og fra meldinger indtil den 28. november til Conny.  

Der var også en rund fødselsdag der skulle fejres, da Henning Worsøe havde rundet de 70 år i oktober måned. Fra sangbogen valgte Henning at vi skulle synge Senior-Klubbens Slagsang.

 

Mogens Christensen kunne også overbringe en hilsen fra Knud Herbert Sørensen (den gamle) som havde været så uheldig at brække lårbenet, men efter omstændighederne havde det godt.

Referat og foto: Conny Laursen

Ordinært møde den 3. oktober 2017.

Til oktober mødet var der mødt ca. 55 medlemmer op. Kaj Kohave bød velkommen til medlemmerne og der var en speciel velkomst til dagens foredragsholder Per Bjerregaard fra Brøndby.

Indledningsvis bad Kaj Kohave os mindes vores kasserer Preben Birn som pludselig efter et hjertestop døde på Vejle Sygehus den 23. september. Preben blev 76 år gammel og var lige til sin død en aktiv fodbolddommer. Preben har de seneste 6 år været medlem af Seniorklubbens bestyrelse.   

Preben gennemgår her seniorklubbens regnskab mens daværende formand Robert Torntoft ser kritisk til..

Herefter præsenterede Kaj Kohave kort dagen foredragsholder, som er født i 1946 i Randers, uddannet læge, tidligere fodboldspiller og tidligere formand samt administrerende direktør for Brøndby IF.

  

På billedet til højre får Per som tak overrakt bogen Mr. VB samt VB´s årsskrift for 2016 (125 år)

Per kom rundt om mange emner og her i referatet listes nogle overskrifter:

- Under hans ledelse rykkede klubben fra 1974 til 1982 fra danmarksserien til 1. division

- Var med til i 1986 som den første skandinaviske klub at indføre fuldtidsprofessionelle tilstande i Brøndby.

- Var initiativtager til børnotering af klubben i 1987. 

- Tog i 1992 initiativ til købet af "Interbank" som i en periode truede klubbens eksistens.

- Har deltaget i mange spillerhandler bl.a. Daniel Agger, som blev solgt til Liverpool.

- Hentede i 2002 Michael Laudrup og John "faxe" Jensen som træner og assistenttræner.

- Ansatte i 2006 sin søn Anders Bjerregaard som sportchef i klubben, som dog set i bakspejlet var en fejl.

- I 2012 valgte Per at stoppe som formand og samtidig efter 25 år at trække sig fra bestyrelsen.   

Hele foredraget var krydret med spændende anekdoter bl.a om Mr. VB Ejgil Jensen som Per havde stor respekt for. Per kom ligeledes i foredraget ind på det sygdoms forløb som han havde været igennem i en periode.

Derudover påpegede Per vigtigheden af værdierne (kulturen) i klubben og ikke mindst det store arbejde som de mange frivillige udfører i Brøndby. 

Der skal lyde en stor tak til Per for et spændende foredrag om udviklingen i Brøndby og Dansk Fodbold.

Afslutningsvis overrakte Kaj Kohave en flaske til Tommy Poulsen som havde fødselsdag og kunne endvidere oplyse at Hans Jørgen Lund frem til generalforsamlingen i januar har lovet at overtaget jobbet som kasserer efter Preben Birn. 

 

   

Hans Jørgen Lund                     Tommy Poulsen får flaske af Kaj Kohave

Referat og foto: Conny Laursen 

Ordinært møde den 5. september 2017.

Conny Laursen bød velkommen til de 50 fremmødte og præsenterede straks dagens gæstetaler, fodboldkommentator Morten Bruun, med følgende data: 

 

Alder – 52 år 

Seniorkarriere – Åbenrå (33 kampe) – Kolding IF (73 kampe) – Silkeborg IF (424 kampe – klubrekord). 

Titler – DM titel 1994 og pokaltitel 2001 meCd Silkeborg IF. 

Landshold – 11 A-landskampe – med i EM-truppen 1992 uden at blive benyttet. 

Trænerkarriere – Silkeborg IF og SønderjyskE. Nuværende: ungdomstræner i Lyseng IF. 

”The Easy Life as a Pundit” var, hvad Morten Bruun havde valgt som overskrift for sit indlæg med henvisning til sin nuværende beskæftigelse som fodboldekspert hos Kanal 5 og 6’eren, der var hovedindholdet i indlægget. 

 

Morten Bruun genopfrisker gamle minder fra Uldum med Ole og Gert

Det var dog ikke uden ydmyghed Morten deltog i dagens møde i VB regi. Han har haft sin opvækst i ungdomsårene på Uldum Højskole, og klubben over alle klubber var VB. Forbillederne var de lokale idoler fra Uldum, brødrene Gert og Svend Eg. Ikke så få gange i halvfjerdserne sneg han sig med på bagsædet hos Uldum kørelæreren – Gert og Svends far – når der var kamp på Vejle Stadion. Morten fik en kort karriere på et par måneder som drengespiller i VB, der sluttede, da familien flyttede til Sønderjylland. Seniortiden begyndte i Åbenrå. Han forsøgte sig sidenhen i VB, men var da netop kommet hjem fra en jordomrejse og havde ikke spillet i 10-11 måneder. Formen var selvsagt dårlig. Træneren hed Ole Fritzen. Morten kom aldrig i nærheden af førsteholdstruppen i VB, og karrieren fortsatte i Kolding IF og Silkeborg IF med større succes. 

Som senere træner i Silkeborg var Morten med til at sende VB i 1. division i 2002. 

Morten er ikke ubekendt med VB´s nuværende omgivelser i VB Parken, hvor han 3 somre har fungeret som trænerinstruktør. 

Han spiller ikke oldboysfodbold. Han har større fornøjelse ved at fungere som ungdomstræner i Lyseng IF. 

Morten havde selv stillet de forventede spørgsmål til sit indlæg: 

Hvordan bliver man fodboldekspert? 

Hans journalistiske baggrund har nok ikke været afgørende for det nuværende job. Det har snarere hans fodboldfortid som topspiller og som cheftræner. Topfodbold må være en absolut forudsætning for kommentatorjobbet. Kendiseffekten kan ikke udelukkes ved stationernes valg af kommentatorer. 

Er I på stadion til alle kampe? 

De store kampe med mange seere, landskampe og kampe i Europe League kommenteres fra de pågældende stadions. Andre kampe kan kommenteres fra studiet hjemme. Det vil altid skinne igennem i opsætningen, om kampene kommenteres hjemmefra eller fra det aktuelle stadion. 

Hvor er den bedste stemning? 

Morten pegede på England med helt unikke fodboldfans. Stemningen begynder jo i byområderne uden for stadion mange timer før kampene. Skulle han pege på en specifik klub, må det være Chrystal Palace på Selhurst Park. De større hjemmebaner for andre klubber vil typisk være fyldt med fodboldturister fra andre lande, som ikke bidrager til stemningen. Vil man opleve stemning på engelske stadions, kan man med god mening opsøge kampe i lavere rækker. 

Hvilken er den bedste kamp, du har kommenteret? 

2 kampe i den spanske Super Cup (mester mod pokalvinder). Den første kamp i Madrid var endt 2 – 2, og i returkampen på Camp Nou 3 dage senere, der blev spillet kl. 23 om aftenen, var stillingen kort før tid 2 – 2, da Messi i overtiden scorede sejrsmålet. Hele stadion eksploderede, og efter en svinestreg af Marcello var der tilnærmelsesvis krig mellem spillere og trænerbænkene, der ikke optrådte specielt sportsligt. Stemningen i Barcelona i natten var helt særlig. Super Cup i Spanien er ikke særligt betydningsfuld, men El Classico mellem disse 2 hold er altid noget særligt. 

Holder du med Silkeborg og Manchester United? 

Selvfølgelig holder Morten inderst inde med Silkeborg, men som kommentator af kampe i den danske turnering og fx den engelske bestræber man sig på at være neutral iagttager. Hvis det ikke altid lykkes, er det kun beklageligt. 

Under danske landskampe og cupkampe med danske hold er det derimod kommentatorerne tilladt at holde med de danske hold. Her skal der bydes på en anden seeroplevelse. 

Har du talt med Messi? 

Det har han så ikke. Kommentatorerne kommer sædvanligvis ikke i nærheden af disse koryfæer. Om end TV-stationerne betaler sig fra og bestemmer meget m.h.t. pressekontakt, er der i almindelighed stor afstand mellem presse og klubbernes totale setup. 

Får du reaktioner på det, du laver? 

I høj grad på de sociale medier. Morten viste eksempel på reaktion fra en seer, der kunne brække sig over hans kommentarer. Omvendt er det også en del af TV-stationens brand, at man selv er synlig på de sociale medier. 

Hvordan forbereder du dig til en kamp? 

Typisk ved brug af PC og TV. Forud for danske kampe vil hovedkommentatoren forud for kampene ofte have talt med holdenes trænere. Sådan er opgavefordelingen mellem kommentatorerne. I England vil dette være en umulighed, men der er ofte god gavn af fx John Jensens og Jan Mølbys personlige bekendtskaber med engelske trænere. 

----- 

Den sædvanlige taletid for gæstetalerne var langt overskredet. Conny Laursen takkede Morten Bruun for det yderst interessante, velformulerede og underholdende indlæg. Som tak modtog Morten bogen om ”Mr. VB” og et eksemplar af VB´s seneste årsskrift. 

Der var flasker fra Seniorklubben og Oldboys til Thorben Jensen (70 år) og Hans Junker (65 år). 

 

Conny ønsker Thorben og Hans tillykke med flasker fra Old Boys og Seniorklubben. 

Næste møde er den 3. oktober 2017 kl. 10.00 i VB Parken, hvor gæstetaleren forventes at blive Per Bjerregaard. 

Ref.: Hans Jørgen Lund

Foto: Thorben Jensen

The Whiskycellar.

Efter mødet var vi 8 der havdes sagt ja til invitationen fra Palle Jensen om et besøg i Whiskyens forunderlige verden.

Der skal lyde en stor tak til Palle for et inspirerende foredrag.

 

Palle fortæller om de mange forskellige typer af Whisky.

Ordinært møde den 1. august 2017. 

Kaj Kohave bød velkommen til de ca. 50 fremmødte medlemmer. Der var en speciel velkomst til Peter Netuka som var denne måneds foredragsholder.   

Mødet blev indledt med en kort mindetale, hvor Kaj Kohave fortalte om sit samarbejde med Ejgil Jensen igennem 10 år. Kaj kom også ind på Ejgils menneskelige egenskaber og også at Ejgil var medstifter af Seniorklubben i 1992. Mindetalen blev afsluttet med et minuts stilhed.  

Herefter blev ordet givet videre til Peter Netuka som er søn af VB´s tidligere træner Ernst Netuka. (født i 1928 - død i 1995). Peter fortalte på spændende vis om hvordan hans far, som blev født i Wien i 1928, fik interesse for fodbold og trænergerningen. Peter kom også ind på hvordan hans far var flygtet fra Russerne ved deres indtog i Wien, ved at hoppe i Donau. Han kunne også fortælle at Ernst i en periode var ansat som deltids livredder i Leicester hvor han reddede 3 drenge fra at drukne og fik i den anledning en medalje  af borgmesteren. 

I alt trænede Ernst 10 danske klubber  - AIA, VB, Hvidovre, Esbjerg, AB, Horsens, Kolding, Randers, Aabenraa og Vejen - og var i en periode også landstræner for det danske fodboldlandshold. Ernst blev også kåret til årets træner i Danmark i 1981 og 1985. 

Foredraget var krydret af Peters egne oplevelser og ikke mindst anekdoter som han havde fået fortalt af sin far. Mange af de tilstedeværende medlemmer kunne nikke genkendende til de mange historier/anekdoter.

Tak til Peter for en spændende fortælling om en stor personlighed - Ernst Netuka.

 

    

Som tak for et spændende foredrag får Peter overakt bogen Mr. VB samt VB´s Årsskrift 2016 af Kaj Kohave.  

Der var også en hilsen til Leif Jacobsen der den 18 juli var fyldt 70 år.

 

 Der var også et stort tillykke med fødselsdagen fra Robert. 

Næste møde er tirsdag den 5. september kl. 10.00 i VB Parken. 

Referat: Conny - Foto: Thorben/Conny 

 

Ordinært møde den 6. juni 2017.

 

 

 

Der var ca. 50 medlemmer til juni mødet i VB Parken, hvor der var store forventninger til dagens gæstetaler som var VB´s administrerende direktør Henrik Tønder.

 

HT indledte med at fortælle om sin baggrund og hans tid som fodboldspiller i Bredebro. Der var flere klubber som var interesseret i at få fat i ham, men da han blev kontaktet af Vejle Boldklub var jeg ikke i tvivl. Jeg flyttede til Vejle og boede i Østerbo og læste på Rosborg. 

 

Senere flyttede jeg tilbage til Haderslev, men havde problemer med at komme på hold.

 

Den forretningsmæssig karriere i VB startede da Lars Schou for 12 år siden kontaktede mig om et job i VB . Der har i den periode været tale om 2 oprykninger og et nyt stor stadion. Men efter 10 år i forskellige jobs i VB kontaktede jeg Lars Schou og sagde " jeg kan ikke mere". Efter 2-3 år i Esbjerg kom energien tilbage og da jeg blev kontaktet af Claus Eskildsen om jeg var interesseret i at komme tilbage til VB sagde jeg, ja, da det nye projekt lød spændende.  

 

 

 

Hvad er opgaven så:

 

- At få styr på økonomien - s.å et underskud på kr. 7 mio. 

 

- At få ansat de rigtige i organisationen.

 

- Tealentudvikling på et højt niveau - der er mange dygtige spillere på vej.

 

- Kulturopbygning både på banen og uden for banen - VB kultur.

 

- Målsætning for den nye sæson er at slutte i top 3.

 

- Ny træner er på plads når spillerne møder ind efter ferien den 19. juni.  

 

- På længere sigt er det et ønske at kunne samle al det sportslige i VB Parken.

 

HT sluttede af med at sige at han var rigtig glad for at være tilbage i Vejle.

 

Herefter var der mulighed for at stille spørgsmål til HT.

 

Der skal lyde en stor tak til HT for et spændende indlæg om VB´s fremtid.

 

Herefter kunne Kaj Kohave lykønske Jørn Larsen med de 70 år.

 

 

 

Afslutningsvis kunne Kaj Kohave fortælle at aktivitetsudvalget stort set har programmet klart for efteråret som bl.a. omfatter Peter Netuka, Morten Brun, Ove Petersen, m.fl. 

 

Næste møde er tirsdag den 1. august kl. 10.00 i VB Parken.

 

referat: Conny og foto Thorben.

 

Ordinært møde den 2. maj 2017. ( VB´s Museum)

 

Der var tætpakket i VB’s museum, hvortil majmødet traditionelt var henlagt i dagene omkring klubbens fødselsdag – 126 år. 

 

Kaj Kohave bød velkommen til de fremmødte og især til den ene af dagens indlægsholdere – Birgit Johansen – idet dagens emne var VB’s tur til Israel i 1967. Formanden kunne i øvrigt oplyse, at 9 medlemmer af Seniorklubben deltog i denne tur, og derudover deltog i dagens møde som gæster Per Madsen og Bent Blom, der som spillere ligeledes var med på turen. I museet var der på dagen opsat planche med fotos og plakater fra turen, og i lokalet var fremlagt scrapbøger m.v., hvorved Ulrik, Johnny, Tommy og Jørgen M. havde bidraget 

 

   

 

På billedet til venstre Bent Blom og på billedet til højre Per madsen som begge deltog på turen til Israel

 

Birgit rejste i sine unge år i bl.a. Israel i forbindelse med et kibbutzophold. Hun var senere i 18 år tilknyttet Agri Rejser i Gårslev, hvilket afstedkom kulturhistoriske rejser i mange af landene i Mellemøsten. Hun berettede om den historiske baggrund for jødernes tilstedeværelse i Palæstina siden begyndelsen af sidste århundrede indtil 1917, hvor englænderne overtog det palæstinensiske mandat fra Tyrkiet. Staten Israel blev formelt oprettet som selvstændig stat i 1948, men tiden siden da har som bekendt været præget af stridigheder og krige med de palæstinensiske arabere og nabolandene. I den omtalte periode har forholdene for jøder i Europa været vanskelige, og der er stadig en talmæssigt stor immigration af jøder i Israel. 

 

    

 

Tommy Troelsen tog herefter over med et diasshow på ”storskærm” med sine mange fotos fra turen, der fandt sted kort efter 6-dageskrigen i 1967, hvilket flere fotos vidnede om. De fleste fotos var dog af turistmæssig karakter og med mange velkendte VB-medlemmer i galleriet. Tommy ledsagede sine fotos med små anekdoter og muntre kommentarer. Turen var VB’s første rejse uden for Europa, og VB var det første europæiske hold, der spillede i Israel efter krigstilstandene. 

 

  

 

Der var tak til begge indlægsholdere for interessante og minderige bidrag om Israel og VB-turen dertil.

 

 

 Tommy viser billeder på "storskærm" fra turen til Israel

 

Ref. og fotos: Hans Jørgen Lund  

Ordinært møde den 4. april 2017  

Formanden, Kaj Kohave, bød velkommen til de fremmødte og præsenterede straks dagens foredragsholder, VB´s talentchef Steen Thychosen, der havde givet tilsagn om at give en orientering om de aktuelle tiltag omkring klubbens talent-udvikling.

 

 

 

 Steen indledte med at oplyse, at han i forbindelse med den nye ejerstruktur i den professionelle afdeling på helt udramatisk vis var fratrådt sine hverv som sportschef og som chef for fodboldakademiet. Han er glad for at kunne fortsætte sine funktioner omkring talentudviklingen som talentchef – nu på ”deltid”, men til lavere løn. 

 

Der er fuldt fokus på KUV-samarbejdet med omegnsklubberne, og som noget nyt påtænkes samarbejdet udvidet til at omfatte årgangene helt fra U-10. Årgangene U-10, U-11 og U-13 tænkes tilknyttet 4 centre i lokalområdet med 80 spillere fra hver årgang. På det lange sigt forventes hver af disse årgange at udvikle 1-2 spillere på superliganiveau. Det er planen at arrangere 16 træningspas og stævne i f.eks. juni måned for de absolut bedste hold og i samarbejde med udenlandske klubber, som VB Alliancen i forvejen har samarbejde med. 

 

Fra U-13 tilbydes de bedste spillere træning i VB – dette nødvendigvis i samarbejde med spillernes forældre. Det er ambitionen, at U-13, U-14 og U-15 årgangene skal mønstre de absolut bedste hold i bedste rækker, og som kan matche alle hold fra konkurrerende klubber i landet. Årgangene tilbydes træning af uddannede T+ trænere, der skal have fokus på de bedste spillere, ligesom der tilknyttes en K+ træner som støtte for de øvrige trænere. Disse trænere ansættes fuldtids. Omegnsklubberne i KUV-samarbejdet må være indstillede på at være fødekæde for topholdene i ungdomsfodbolden. 

 

Fra U-14 årgangen indgår de bedste spillere i samarbejdet om eliteklasser på NOVA-skolen, og der kan tilbydes morgentræning og styrketræning i skoletiden, hvorefter de tabte undervisningstimer gives på et andet tidspunkt. De ældre spillere indgår på tilsvarende vis i samarbejde med bl.a. Vejle Idrætsefterskole, Campus Vejle og Rødkilde Gymnasium. Sikringen af de enkelte spilleres uddannelse vægtes højt. 

 

Den røde tråd i spillertræningen vil fra U-13 årgangen have fokus på udvikling af spillernes evner i mand-til- mand-spillet både på det forsvarsmæssige og angrebsmæssige plan. 

 

Et springende punkt er p.t., at klubben afventer svar på ansøgning om A-licens for næste sæson. VB har i øjeblikket A-licens som eneste klub udenfor superligaen. Licensen betyder, at klubben er født deltager i U-17 og U-19 ligaerne. Deltagelse i ligaerne er forudsætningen for topfodbold i regionen på ungdomsplan. Kun 12 hold i Danmark opnår A-licens, og konkurrencen fra andre klubber er hård. 

 

VB Parken skal kunne tilbyde de bedste baner og faciliteter i øvrigt. Banerne kunne godt hæves et niveau. 

 

På forespørgsel oplyste Steen, at der ikke må skrives kontrakter med ungdomsspillere før et halvt år inde i U-17 årgangen. Herefter sker et spillersalg nødigt, medmindre der er tale om salg direkte til udenlandsk klub. Han kunne endvidere på forespørgsel tilføje, at tab af A-licens vil have indflydelse på muligheden for fuldtidsansættelse af T+ trænere og K+ træner. 

 

-------------------------

 

Knud Engedal kvitterede for Steens gode og saglige indlæg og for det forbilledlige samarbejde om talentudviklingen, som Steen er eksponent for. Knud kunne omkring banerne i VB Parken supplere med, at han netop havde deltaget i møde med Vejle Kommune, hvor forbedring af banernes vedligeholdelse var et tema. 

 

Gert Eg udtrykte ligeledes glæde over Steens indsats som sports- og akademichef og nu ansættelse som talentchef. Steen forstår om nogen at medvirke til ubetinget respekt om VB i samarbejdet med navnlig forældre til spillerne og med uddannelsesinstitutionerne.

 

---------------------

 

Endelig takkede også formanden Steen for den gode opdatering af status på talentudviklingsarbejdet, og han gik herefter over til dagens øvrige emne af vigtighed: 

 

Der var flasker til:

 

  

  Eluf Troelsen 70 år og Kaj Johansen 85 år                                                         Knud Engedal 75 år 

Hans Junker – 65 år (fraværende)  

Ref. og fotos: Hans Jørgen Lund

 

Næste møde i Seniorklubben afholdes tirsdag den 2. maj kl 10.00 på museet - Vejle Atletik Stadion, hvor temaet bliver

 VB´s tur til Israel i 1967.  

Ordinært møde den 7. marts 2017. 

Conny Laursen bød velkommen til de 46 fremmødte medlemmer. 

En særlig velkomst var der til nyeste medlem, Stig Toftgaard Petersen, og til dagens foredragsholder, Peter Kjær.

 

     

  Stig Toftgaard Petersen                                          De to fødselarer - Arne og Børge

 Der var flasker til følgende fødselarer:

 • Arne Stockfisch – 80 år
 • Børge Hansen – 70 år

 

Siden sidst havde endvidere Kaj Johansen rundet 85 år, Flemming Serritslev 70 år og Hans Junker 65. De 3 sidstnævnte må vente med flasker til en senere lejlighed. Flemming har lovet at sende stemnings-rapporter fra sit aktuelle ophold som landstræner i Ny Guinea.

 Stig Toftgaard Petersen fik vanen tro lejlighed til at redegøre for sin baggrund i VB. Han startede i klubben i 1954 og fik debut på 1. lilleputhold i 1956. Her startede efter Stigs opfattelse VB´s storhedstid med et hav af gode spillere, der senere fik fremtrædende roller som sådanne i VB, på landshold og i udlandet. Erhvervsmæssigt drev Stig købmandsforretning i Skolegade i 49 år, men er nu pensioneret.

 Som afslutning på den formelle del af dagsordenen mindede Conny om, at det stadig er muligt at indbetale kontingent ved henvendelse til Preben Birn eller ved indbetaling på forenings-kontoen 8131 - 6580689092 – husk navn.

   

 Peter Kjær  

 Iver Schriver introducerede foredragsholderen med følgende fakta:

 

 • Født i 1965
 • Ungdomsspiller i Fredericia FF
 • 225 kampe for VB
 • 291 kampe for Silkeborg
 • 4 A-landskampe
 • 11 ligalandsholdskampe
 • 13 U-21 landskampe
 • 6 kampe for Besiktas
 • 46 kampe for Aberdeen
 • p.t. velkendt fodboldekspert på TV

 

Peter havde accepteret indbydelsen som foredragsholder i seniorklubben med en vis ærefrygt, ligesom da han skiftede fra Fredericia FF til VB. Der stod dengang og stadig i dag stor respekt om Vejle Boldklub. I seniorklubberne rundt omkring er man med til at bevare respekten for klubberne og de personer og spillere, der har været med til at fremhæve klubbernes betydning i sportsverdenen, hvilket de også fortjener. Peter glæder sig til at blive gammel nok til at opnå medlemskab i en seniorklub. Hans møde med VB foregik bl.a. i Ejgil Jensens kontor/køkken, hvor sagsmapperne var gemt selv i bageovnen. I mangel af andet papir kunne underskrifter ske på et stykke køkkenrulle. Peter er stolt over at have været del af en DM-titel i VB og senere med Silkeborg. Han oplevede i VB overgang til en helt anden verden i ”købmændenes” tid.

 

Efter opholdet i Silkeborg kom Peter på en kortere visit i Besiktas i Istanbul. Hvis der ikke er respekt om fodboldklubberne i Danmark, så er verden vendt på hovedet i Tyrkiet.  Tilhængerne er fanatiske og forholdene er kaotiske. Opholdet kom i stand ved Preben Elkjærs mellemkomst. Ved den obligatoriske lægeundersøgelse var Peter bekymret for sin tidligere knæskade og en håndskade. Det snakkede han sig udenom. Lægen konstaterede imidlertid, at Peter var rød/grøn farveblind, hvad Peter godt vidste, og hvilket jo kunne være et problem for en udlært elektriker. Det bekymrede imidlertid ikke klubben, hvis spilledragt jo er sort/hvid.

 

Peter oplevede dyreofring udenfor bussen på motorvejen på vej til udekamp. Han blev uforskyldt efterladt af spillerbussen på vej til udekamp, og han måtte tage en taxa og entre stadion over hegnet. MacDonalds-skiltet ved Besiktas stadion er malet i sort – man accepterer ikke farverne gul/rød, der jo tilhører Galatazaray. Træneren, Christoph Daum, blev fyret kort tid efter Peters ankomst. Dette afstedkom, at han og 3 andre spillere fik rejsepas og kunne søge til andre klubber. Tiden i Tyrkiet i en helt anden kultur var turbulent og utryg, navnlig for familien. Opholdet i Istanbul fandt sted henover september 2001!!

Herefter fulgte opholdet i Aberdeen i en helt anden verden og fodboldkultur. Ebbe Skovdahl var træner, men blev fyret kortere tid efter Peters ankomst. Kulturen var om end mere end dansk, men den nye træner evnede på ingen måde sin omgang med ungdomsspillere i klubben. Træneren havde ingen taktiske input udover at vinde kampene. Også han måtte forlade posten. I Skotland opnåede Peter med sit hold en 3.-plads i ligaen efter Glasgow Rangers og Celtic, der var nærmest uovervindelige.

 Han stoppede fodboldkarrieren i 2003. I dag er Peter som bekendt fuldtidsansat som folboldekspert på TV 3.

 ........

 Næste møde i seniorklubben er den 4. april 2017 i VB Parken.

 Ref. og fotos: Hans Jørgen Lund

Ordinært møde den 7. februar 2017. 

 I den nyvalgte formands fravær (med afbud) bød Conny Laursen velkommen til de knap 60 fremmødte medlemmer. 

 

                                                           

 Han indledte mødet med omtale af nyligt afdøde medlem Norman Knop, der mindedes med et øjebliks stilhed. 

 Runde fødselsdage: Der var flasker til følgende medlemmer fra såvel Seniorklubben som fra Old Boys:

   

 Carsten Andersen – 65 år                                                              Ole Olesen - 70 år    

 Arne Stockfisch (fraværende) – 80 år.

  

 Ved mødets start var der en særlig velkomst til senest optagne medlem, Jens Møller, der fik lejlighed til at berette om sin baggrund i VB:

 Jens blev tilknyttet VB’s Venner i 1986, hvor han bl.a. var medarrangør af banko i Idrættens Hus med 3.700 deltagere. Han blev tilknyttet udgivelsen af årsskriftet siden 1987. Han var aktiv omkring VB´s kuvertlotteri i 90’erne og billotteriet – medansvarlig for tegning af annoncer i VB Avisen i perioden 1990 – 2000 – og endelig var Jens medlem af VB’s bestyrelse 2000-2004.

  

 Dagens foredragsholder var Knud Nørregaard, der havde valgt følgende overskrift for sit indlæg: ”Fra en bondedrengs dagbog – en fortælling om bl.a. idrættens, fodboldens og VB’s betydning for mit liv”.

 Dagbog er måske for meget sagt, for en sådan har han aldrig ført. Til gengæld har hans mor været flink til at lave scapbog

 Knud blev født i 1950 og voksede op på et husmandssted, hvor der dyrkedes kartofler, og senere på Stenagergaard i Uhre ved Brande, som faderen havde overtaget efter sin far. Her fik han som barn sit praktiske håndelag og navnlig kørekort til trillebør. Som den eneste i søskendeflokken fik Knud ikke studentereksamen, idet faderen havde tiltænkt ham rollen som den, der skulle overtage landbrugsbedriften. Knud havde andre planer.

 Han trådte sine barnestøvler på drengeholdet i Uhre, hvor han opnåede guldteknikermærket efter 6 års individuel tekniktræning. Hans store drøm var at komme til VB. Efter realeksamen tog han til Vejle, hvor han fandt arbejde og begyndte på HF. Fodboldmæssigt startede han i VB i 1968, hvor hans første træner var Robert Torntoft. Han begyndte på serie 5 og avancerede indenfor samme år i 1969 til VB’s førstehold – landets bedste fodboldhold – som imidlertid i debutåret netop klarede sig fri af nedrykning i en afgørende kamp mod Hvidovre (Heinz Hildebrandt). I sin fodboldkarriere i VB opnåede han 175 kampe og scorede 55 mål, 2 DM-titler og 2 pokalvindertitler samt 3 A-landskampe. Fra karrieren husker Knud navnlig europacupkampene mod Nantes og Celtic i 1973 og pokalfinalen i 1977.

 Knud blev i 1989 tilknyttet trænerteamet i VB (i købmandsårene). Han var 1980 – 2000 tillige DBU-instruktør.

 Uddannelses- og karrieremæssigt fik Knud læreruddannelsen, som blev suppleret med idræts-studier i Odense. I 1978-1986 var han lærer på Ungdomhøjskolen ved Ribe og blev i 1986 ansat som leder af Kolding Friskole, hvor han fungerede som sådan i 30 år til pensioneringen i 2016.

  Conny takkede Knud Nørregaard for et interessant og underholdende indlæg. 

 Der forelå ansøgning om optagelse som medlem fra Stig Toftgaard Petersen. Ingen havde indvendinger mod ansøgningen, hvorefter Stig er nyt medlem. 

 Ref.: Hans Jørgen Lund - foto: Thorben Jensen

 Udenfor referat:

 Ole C og Conny havde inviteret Thomas Gravesen til morgenkaffe for at hilse på gamle VB venner:

 

 

  Thomas hilser på Robert.                                                        Thomas får en snak med Heinz Hildebrandt.

 Næste møde er tirsdag den 7. marts kl. 10.00 i VB Parken.

  

Ordinært møde den 10. januar 2017.

 

Der var stort fremmøde til årets første møde i Seniorklubben, hvor vi også skulle afholde generalforsamling. Der var mødt ca. 60 medlemmer op til dette historiske møde, hvor formanden efter 24 år på posten har valgt at trække sig tilbage. Robert var med til at stifte klubben den 25. oktober 1993 og har siden været formand.

 

 

  Robert ringer med den berømte klokke som formand for sidste gang.

 Efter at have budt velkommen var der overrækkelse af flasker til Ole Hansen  og Mogens Christensen som begge to havde rundet de 75 år.

 

         

 Mogens ønskes tillykke med de 75 år                      Ole Ønskes ligeledes tillykke med de 75 år.

 Derefter bad Robert os mindes Erik Skaaning som var afgået ved døden den 21. december 2016. Erik blev 90 år den 19 oktober 2016 og kom til Vejle Boldklub fra Vamdrup i 1945. 

 Herefter var der generalforsamling:

 Dagsorden til Generalforsamlingen:  

1. Valg af dirigent.
2. Formandens beretning (Robert)
3. Regnskab (Preben)
4. Valg til bestyrelse ( 3 personer) – nuværende Robert, Preben og Conny (Robert modtager ikke genvalg)
5. Valg til aktivitetsudvalg ( 3 personer) – nuværende Iver, Jørn Larsen og Ole V (Jørn modtager ikke genvalg)
6. Valg til festudvalg/julefrokost (3 personer) – nuværende Otto, Gert R og Ole O ( alle vil gerne fortsætte )
7. Indkomne forslag
8. Eventuelt.
 Gert Eg blev foreslået som dirigent og Gert kunne konstatere at generalforsamlingen var lovlig indvarslet.

 Første punkt var formandens beretning og Robert kunne oplyse at det nu var hans sidste beretning og henviste til VB´s årsskrift hvor Seniorklubbens aktiviteter er beskrevet.

 

Herefter gennemgik Preben Birn regnskabet som udviste et underskud på kr. 5.222,18 og en egenkapital på kr. 17.717,98. Underskuddet forklares primært med vores udflugt til Endelave med kr. 4.000 og gave check på kr. 3.000 til amatørklubben i forbindelse med klubbens 125 års jubilæum. Posten øvrige omkostninger på kr. 7200, er seniorklubbens betaling for årsskriftet.

 

Kaj Kohave blev af bestyrelsen indstillet som ny formand og blev herefter valgt uden yderligere kommentarer. Conny og Preben modtog genvalg.

 

Eftersom Jørn Larsen ikke ønskede genvalg til aktivitetsudvalget skulle der findes en ny person. Finn Hansen blev foreslået og valgt. (NB! Var ikke tilstede, men havde på forhånd accepteret.) . Ole Vedel og Iver Schriver modtog genvalg. 

 

Festudvalget modtog genvalg alle tre d.v.s. Otto, Gert og Ole O.

 

Der var ingen indkomne forslag.

 

Under eventuelt bad Kaj Kohave om ordet og takkede for valget som formand og fortalte lidt om sit fodboldliv. Kaj havde også rosende ord til Robert og kunne fortælle flere anekdoter om Roberts kørsel og overtalelsesevner overfor politiet.

 

Ligeledes under eventuelt havde Conny forberedt en tale til Robert og kom bl.a. ind på Roberts menneskelige egenskaber og at det er helt enestående at Robert topper den frivillige leder rangliste med 59 år. I talen kom Conny også ind på at Robert er manden som har alt og at han har udtalt at kun har et ønske og det er at se VB tilbage i Superligaen.!

 

Som tak for Roberts store indsats kunne Conny oplyse at Robert bliver seniorklubbens første æresmedlem. 

 

Conny fortalte også at Robert har indført den tradition at medlemmernes runde fødselsdage honoreres med vin. 1 flaske såfremt man er medlem af seniorklubben og 1 flaske såfremt man er medlem af Old Boys afdelingen. Det bliver nu udvidet til at når man er æresmedlem modtager man også 1 flaske som fremover vil blive kaldet en Robert.

 

Talen blev afsluttet med et VB leve for Robert.

 

   

 

     Bestyrelsen 2017 - Conny, Kaj (formand) og Preben                              Festudvalget 2017 - Ole, Gert og Otto. 

 

Festlighederne var ikke over eftersom Jørn Larsen m.fl. havde forberedt en hyldestsang til Robert. "Mel. Pomp and Circumstance". Viljen til at synge var der hos medlemmerne, men lidt sangundervisning vil nok hjælpe. 

 

  

 

Hyldestsang til Robert fra seniorklubbens medlemmer.                            Robert får overakt "en Robert" af Conny 

 

Herefter kunne Gert Eg afslutte generalforsamlingen.

 

Som afslutning på mødet var der en præsentation af de to nye medlemmer - Bjarne Sørensen og Bent "Bimme" Jensen som fortalte om deres fodboldliv og tilknytning til VB.

 

   

 

Bent Jensen                                     Bjarne Sørensen

 

Som afslutning kunne Conny oplyse at Jens Møller har søgt optagelse i Seniorklubben. Jens blev optaget uden bemærkninger.

 

NB! Såfremt man ikke fik betalt kontingent på mødet kan indbetaling på kr. 200,00 foretages  i Den Jyske Sparekasse på konto 8131 - 6580689092 - Husk Navn 

 

Opkrævning på kr. 500,00, som passiv medlem af VB, vil blive fremsendt af VB i begyndelsen af det nye år.

 

VAF 11. januar 2017

 

Næste møde er tirsdag den 7 februar kl. 10.00 i VB Parken hvor Knud Nørregaard vil underholde os med: "fra en bondedrengs dagbog"

 

Referat: Conny - foto: Thorben.

 

 

Luk