Menu

Referater fra 2021

Møde i Seniorklubben - Julefrokost i VB Parken den 7.12.2012.

Årets julefrokost var denne gang henlagt til VB Parken. Vi var 48 der deltog i frokosten og Kaj Kohave bød velkommen til vores nye medlem Mogens Troelsen samt DR Sporten. Der var mad fra Din Madpartner og musikken blev leveret af Ole Bitsch. Efter at have sunget seniorklubbens slagsang var der mindeord og et minuts stilhed, som tak til Robert Torntoft, som døde den 13. november og blev begravet på sin fødselsdag den 19. november, hvor han kunne være blevet 97 år.

 

Mogens Troelsen                                         Ole Bitsch

Der var også en konkurrence hvor Kurt Kristensen testede vores VB Viden.

 

Gert og Ole var de "kloge" i Kurts konkurrence.

Der blev udtrukket 2 gavekort til Nytårsmenuer fra Din Madpartner.

 

Ruth stod for udtrækningen af de heldige vindere af gavekortene fra Din Madpartner som blev Tommy og Kaj.  

DR filmede i begyndelsen af julefrokosten og indslaget vil blive vist ifm. kampen mod Kolding 11. december

 

Her taler DR Sporten med Johnny Hansen.

Kaj Kohave kunne endvidere oplyse at vores næste møde er den 11. januar 2022 kl. 10.00 i VB Parken, hvor vi afholder generalforsamling.  Derudover vil der på mødet være en orientering om VB ved Henrik Tønder. 

Bestyrelsen ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul og på gensyn i 2022.

Møde i Seniorklubben - VB Parken - Tirsdag den 3.11.2021.

Kaj Kohave kunne byde velkommen til det månedlige møde i VB Parken, hvortil godt 65 medlemmer havde fundet vej.

  

Formanden kunne glæde med meddelelsen om en donation til Seniorklubben på kr. 3.000 fra Allan Simonsen og byde velkommen til et nyt medlem, Torben Knop, som præsenterede sig selv.

68-årige Knop er IT-konsulent og har arbejdet for Lego og JDC.

Opvokset i Vestbyen startede han i VFC, men skiftede som godt 15-årig til VB, hvor han spillede til 1980. Han fortsatte i Bredballe IF, indtil slidgigt satte en stopper for karrieren.  (Torben står noteret for 17 kampe og en enkelt scoring for VB’s førstehold, red.).

Ordet blev nu givet videre til dagens foredragsholder, håndbolddommeren Mads Hansen.

 

44-årige Mads har to børn og er gift med Marianne, der som grafiker i nogle år satte VB’s Årsskrift op. Mads bor i Vejle og har selv en fortid i VB, hvor han var på årgang med Kaspar Dalgas og Thomas Gravesen – han spiller stadig padel-tennis med sidstnævnte.

Mads startede håndbolddommergerningen som 10-årig og er optaget i Guinness’ Book of Records for at dømt flest ungdomskampe i håndbold.

Mads Hansen har nået absolut højeste niveau med fløjten. Han dannede i 24 år par på banen med Martin Gjeding, og har siden 2020 dømt sammen med Jesper Madsen.

Mads har dømt ved 20 slutrunder og har dømt alle finaler undtagen ved OL – hvilket han håber kunne ske i Paris om fire år.

Mads Hansen viste klip, der dokumenterede, hvor vanskelig håndbolddommergerningen er. Alt går vanvittigt hurtigt, og fx ved skridt, passivmarkering og angrebsfejl/straffekast kan der nemt være tvivlstilfælde.

Hvor fodbolddommere tilbagelægger ca. 12-13 km pr. kamp, løber deres kolleger på håndboldbanen kun 5-6 km, men alligevel er der meget fysisk forberedelse samt videoanalyser etc. op til hver slutrunde.

Mads dømmer såvel herre- som kvindehåndbold, men understregede, at der nærmest er tale om to forskellige sportsgrene. Hos mændene er spillet blevet tiltagende hårdere, ligesom spillerne er blevet højere og tungere.

Mads Hansen fortalte om sin deltagelse ved OL i Tokyo, som blev afviklet uden tilskuere pga. corona. Dommerne var isoleret i tre uger og så kun haller og hotelværelser, og kampene i de mennesketomme arenaer havde nærmest karakter af træningskampe pga. den manglende lydkulisse.

Det er forholdsvis nemt for dommerne at manipulere en håndboldkamp, hvilket sammen med hyppig forekomst af korruption i visse egne af verden gør forsøg på bestikkelse til en ikke usædvanlig hændelse i håndboldverdenen.

Mads Hansen og hans makker Martin Gjeding endte selv engang på forsiden af aviserne, da de havde afslået et tilbud på 30.000 € hver for at ”hjælpe” Rumænien til VM i en kvalifikationskamp mod Montenegro. Dommerparret afslog naturligvis, men det lykkedes dog alligevel rumænerne at vinde med de krævede fem mål – måske ved hjælp af en mere moralsk anløben græsk observatør. Først da de danske dommere gik til medierne, lykkedes det at få forbundene til at reagere og idømme Rumænien en straf.

Mads Hansen kunne fortælle, hvordan presset på dommerne i kraft af SoMe og øget tv-dækning er steget de senere år. Dommerne er nu forsynet med mikrofoner, ligesom der har været et forsøg med pandekameraer, og Mads kunne fortælle om sit forhold til ”Sølvræven”, TV 2’s navnkundige håndboldekspert gennem en årrække, Bent Nyegaard.

Mads Hansen er væk 8-12 uger om året på håndboldopgaver. Han er såkaldt professionel dommer, om end de internationale kampe kun aflønnes sparsomt pga. tilpasning til det gennemsnitlige lønniveau i Europa. Det giver adskilligt mere at dømme i den danske liga.

Mads blev ramt af lymfekræft af 2012, hvilket holdt ham ude af OL i London. Han er heldigvis nu kommet ud på den anden side og har i dag egen virksomhed relateret til Knæk Cancer events.

Der var masser af spørgsmål fra forsamlingen – og det ikke kun fra Hans Werge - til topdommeren vedr. regler, VAR i håndbold etc., og Mads Hansen efterlod Seniorklubben lidt klogere på håndboldens mange facetter efter et umådeligt interessant foredrag.

Inden klubsangen kunne Kaj Kohave overrække en erkendtlighed til Mads Hansen for hans indsats, ligesom der var fødselsdagsvin til Freddie Hummel og Mogens Christensen (begge 80 år).

 

Freddie og Mogens

Der er julefrokost i VB Parken tirsdag d. 07-12, formedelst 200,- pr. næse. Tilmelding senest 23-11.

Oldboys afholder bankospil d. 16-11, hvor også Seniorklubbens medlemmer er velkomne.

Referent: Ole Kristensen / foto: Thorben/Conny

 

Møde i Seniorklubben - VB Parken - Tirsdag den 5.10.2021.

Kaj Kohave kunne inden morgenbuffeten byde velkommen til dagens foredragsholder, Viggo Jensen, samt til et nyt medlem, Jørgen Simmenæs, der efter kaffen fik lov at præsentere sig selv.

 

Simmenæs, der er født i Horsens, blev hentet til VB i 1983 af Ole Fritsen – samme år som Allan Simonsen vendte hjem fra Charlton. Horsensianeren måtte kæmpe om pladsen med Kurt Bakholt, men nåede alligevel 21 kampe det år – heraf seks turneringskampe. Han nåede også at komme på scoringslisten – i sæsonens sidste kamp mod Køge, som VB besejrede 3-0.

Jørgen Simmenæs har kun gode minder – bl.a. fra træningslejren i Barcelona - fra sit ophold i VB, der kun blev af et enkelt års varighed. Året efter vendte han tilbage til fødebyen og sin sportsforretning.

 

Viggo Jensen fik nu ordet og gav et strejftog gennem en lang karriere både som spiller og træner. Viggo har gennem sit 74-årige liv haft mange berøringsflader med VB og husker koryfæer som Henning Enoksen, Tommy Troelsen, Poul Erik Bech, Per Jørgensen og Ole Fritsen.

Som indfødt fynbo og med ungdomsår i B1909 flyttede han dog allerede som 12-årig med familien til Skærbæk, og seniorkarrieren startede i Esbjerg fB. Viggo havde travlt som revisorelev, og starten i det vestjyske foregik for EfB’s sekundahold. Efter i den foregående weekend at have optrådt på serie 3 (!) fik han dog debut for førsteholdet i en privatkamp i Hannover.

Karrieren førte ham tilbage til 09’erne, og i 1973 fik han chancen for et udlandseventyr – hos selveste Bayern München. Viggo klarede selv kontraktforhandlingerne med manager Willi Reinke – ganske vist sekunderet af 09’ernes træner Jim Magill, som imidlertid ikke kunne tysk …

Viggo mindedes kampen mod Borussia Mönchengladbach i 1974, hvor han efter Bayerns EC-fejring på det nærmeste var eneste ædru spiller på Münchens hold og fik lov at spille hele kampen. Gladbach vandt 5-0, Allan Simonsen scorede til 2-0, og Allan supplerede fra tilhørerpladserne, at Viggo i alt fald fik lært hans rygnummer at kende.

Det blev kun til en enkelt sæson og fem kampe i München for Viggo, hvis karriere førte ham videre til Greuther Fürth, OB og endelig til barndomsklubben i Vollsmose, hvor han sluttede sin aktive karriere i 1980.

Viggo Jensen startede nu en trænerkarriere, som førte ham videnom.

Han var bl.a. træner for det danske U-21 landshold, da Ricardo førte Danmark til europamesterskabet i 1992.

Efter en fyring af hele trænerteamet i OB, hvor Viggo var assistent, kom han til VB i april 2011 for en kort bemærkning. Mats Gren var blevet fyret, og efter at Nicolai Wael en enkelt kamp havde overtaget roret, fik Viggo sæsonens sidste kampe i spidsen for 1. divisionsholdet, der opnåede en af flere ubrugelige tredjepladser, som klubben excellerede en del i de år – lige uden for oprykningspladserne.

Viggo Jensen mindedes højdepunkter fra karrieren, som da han som assistent for Kim Brink med OB nedlagde Real Madrid på Bernabeu i 1994.

Også trænerlegenden Jack Johnson står stærkt i fynboens erindring.

 

Viggo hygger sig sammen med Johnny og Knud

Kaj Kohave takkede sluttelig Viggo for indlægget og overrakte den obligatoriske vin hilsen. Gyldne druer var der også til fødselarerne Knud Nørregaard (70 år), Jan Faber (65) samt til Per Mølgaard (75).

  

Knud                                                    Jan                                       Per

Næste møde i Seniorklubben er tirsdag d. 02-11-21 i VB Parken.

Referent: Ole Kristensen - Foto: Thorben/Conny 

 

Møde i Seniorklubben - VB Parken - Tirsdag den 7-09-21. 

I Kaj Kohaves fravær kunne Conny Laursen byde velkommen til mødet.

Fire nye medlemmer fik lejlighed til at præsentere sig selv.

Hans Ole Mikkelsen bor i Thyregod, men er oprindelig fra Fjerritslev. Som dreng vandt han en fodbold med 58-holdets autografer og begyndte selv i VB, hvor han var på årgang med Allan Simonsen.

Tage Løvbjerg sad i bestyrelsen 1983-89, indtil købmændene med bl.a. hans bror Arne tog over. Tage har også været holdleder for DS, da Ulrik le Fevre var træner for holdet.

Lars Hansen, der har arbejdet hos kommunen i 41 år, spillede ungdomsfodbold i VB og har siden været træner/leder hos ungdom i 25 år.

Palle Just bor i dag i Herning. Han startede i VB som drengespiller og debuterede for divisionsholdet i 1970. Han var i 1971-72 med til at to danske mesterskaber og en pokaltitel. En korsbåndskade i en TOTO-kamp i Ostrava i CSSR betød enden på den aktive karriere.

Conny Laursen mindede om, at Seniorklubbens retningslinjer for optagelse af evt. nye medlemmer skal være opfyldt.

   

Hans Ole Mikkelsen                                                 Eluf Troelsen fra 1971-holdet

Eluf Troelsen var fraværende ved fejringen af ’71-mestrene, så han fik på bagkant overrakt sin flaske.

Conny Laursen introducerede nu dagens foredragsholder, som jo ret beset ikke behøver nogen nærmere præsentation. 

Allan Simonsen, født 1952, var Årets fodboldspiller i Europa, 1977 og nr. 3 i 1983. Han var topscorer i EC for Mesterhold i 1977-78 og kåret som bedste højre wing ever i Bundesligaen. Ja, og så semifinalist i Vild med Dans … Blot for at nævne nogle af de hædersbevisninger, der er blev Allan til del.

Efter en lille målkavalkade på skærmen forsømte Allan ikke at udtrykke sin taknemmelighed over for klubben og de glimrende medspillere i starthalvfjerdserne, som gav ham det perfekte afsæt ud i Europa. Han mindedes også turene med VB – ikke mindst rejsen til Kenya i 1972.

Så startede Allan ellers ved begyndelsen – da han i VFC snørede sine første fodboldstøvler som 5-årig. Han rådede hurtigt bod på sin ringe størrelse ved at være en god dribler, og far Gert, der selv havde kampe på VB’s førstehold, fik ham meldt ind i byens store klub, da Allan blev 10. Et skifte til Vejle Kammeraterne, som fristede Allan, fik faderen forpurret.

 

Allerede som 13-14 årig var Allan meget målrettet mod en professionel karriere. Familien var flyttet til Nørremarken – nær Nordre Stadion, hvor Allan selvtrænede, når skole, avisudbringning og budplads overhovedet tillod det.

Debuten på Ynglingelandsholdet fandt sted samme dag, som Allan skulle til eksamen på Vejle Handelsskole (ikke et resultat at skrive hjem om …), så Erik Råballe klarede transporten til lufthavnen.

Under et stævne med VB’s talenthold i TuRu Düsseldorf i 1970, hvor Allan som 17-årig blev topscorer og kåret som bedste spiller, blev han ”opdaget” og kom på blokken hos mange klubber, men faderen og Ejgil Jensen var enige om, at Allan først skulle gøre sin uddannelse færdig, inden et udlandseventyr kaldte.

Allan fik debut for VB’ s førstehold i 1971 i 6-3 sejren over Brønshøj, da Frank Olsen var blevet syg, og i 1972 blev det til debut for landsholdet mod Island. Allan var samme år med ved OL i München, hvor det blev til en femteplads.

14-12-72 skrev han under med Borussia Mönchengladbach og skulle nu vænne sig til en hård daglig træning – ofte over for terrieren Berti Vogts, hvilket gav Allan ikke så få blå mærker. I sin første kamp fra start mod Bayern München kostede Allan to mål (bl.a. et fra Johnny Hansen), og træner Hennes Weisweiler lagde danskeren på is i over et halvt år herefter. Men Weisweiler vidste, hvordan man brød en spiller ned for herefter at bygge ham op igen, og Allan vandt mange titler med Mönchengladbach.

Efter godt seks år i det tyske ville Allan gerne videre, og destinationer som Barcelona, Juventus, N.Y. Cosmos, HSV og Saudi Arabien var blandt interessenterne.

Barcelona vandt, og det blev ifølge Allan selv de bedste år i hans fodboldliv, og byen er stadig hans yndlingsferiedestination. Barca er en kæmpeklub med mange sportsgrene, og catalanerne er et stolt og frihedselskende folkefærd.

Allan fortalte om El Clásico – om mediekrig og kirkens velsignelse op til et opgør, der bare ikke MÅ tabes. Der var stor bonusordning til spillerne omkring klassikeren, og spillere kunne have nåle i svedbåndet for at kunne stikke modstanderne undervejs. ”Det var krig,” som Allan sagde, og han kunne give flere eksempler på fanatismen i Spanien. I Real Sociedad fik han en kniv kastet efter sig og i Valencia appelsiner (som han dog skrællede og spiste, hvilket vandt fansenes gunst).

Allan har som den eneste scoret i tre forskellige EC-turneringer.

Maradona kom til Barcelona. Det var på Allans plads, så vejlenseren søgte nu i 1982 til Charlton Athletics i den næstbedste engelske række. Klubbens investor gik imidlertid konkurs, og Allan vendte året efter hjem til VB.

Dagens foredragsholder kom også ind på landsholdet, hvis fremgang tog fart under Sepp Piontek, i Allans øjne den bedste og mest betydningsfulde træner i det danske landsholds historie. Afgørende var Allans straffesparksscoring på Wembley, som sendte Dk til EM-slutrunden i 1984. Eneste gang den lille dansker har været nervøs ved en eksekvering fra 11 m pletten.

Allan kunne fortælle diverse anekdoter fra landsholdet og om, hvordan Piontek på et tidspunkt skiftede luksuriøse Hotel Marina Vedbæk ud med betonsiloen Idrættens Hus pga. dårlige resultater.

Allan deltog i EM-slutrunden i 1984 samt ved VM i 1986.

Han blev senere træner i VB samt landstræner for Færøerne og Luxembourg.

 

Conny Laursen kunne takke Allan Simonsen for et MEGET interessant foredrag, som belønnedes med to flasker god drue.

Næste møde i Seniorklubben er d. 05-10-21 i VB Parken, hvor Viggo Jensen tegner og fortæller.

Referent: Ole Kristensen - foto: Thorben / Conny

 

Møde i Seniorklubben - Vejle Atletik Stadion - Tirsdag d. 10-08-21.

Kaj Kohave kunne byde velkommen til det – Corona-betinget - første møde i Seniorklubben i 11
måneder. Der var omkring den sponserede wienerbrød fra PA stor opbakning til mødet, som dels var
generalforsamling og dels fejring af 1971-mestrene.


Finn Johansen og Palle Just gæstede mødet som deltagere på 71-holdet, og der var velkomst til Lars
Hansen og Tage Løvbjerg som de seneste medlemmer af Seniorklubben.

IMG 6419  IMG 6420 (2) IMG 6423 (2)

Finn Johansen                 Tage Løvbjerg                   Palle Just                        Lars Hansen


Gert Eg valgtes vanen tro som dirigent for den generalforsamling, der normalt finder sted i januar.
I sin beretning kunne Kaj Kohave glæde sig over førsteholdets forbliven i 3F Superligaen, men
kunne i øvrigt ikke se tilbage på så mange aktiviteter for Seniorklubben, der pga. Covid-19 har
ligget lidt underdrejet.

IMG 20210810 102401  IMG 20210810 100515 (3)

Gert Eg  (dirigent)                          ca. 60 medlemmer var mødt op til mødet.


Ligeledes kunne kasserer Hans Jørgen Lund fremlægge et såre enkelt regnskab, som pga.
manglende aktiviteter ikke bød på de store udgifter. Hoved posten her var bårebuketter og
fødselarvin …
Regnskabet kunne med de 81 medlemmer således opvise et overskud på 2384,- kr.
Ved valgene var der genvalg over hele linjen. Kaj Kohave, Conny Laursen og Hans Jørgen Lund
udgør bestyrelsen, Knud Nørregaard, Tommy Hansen og Finn Hansen sidder i aktivitetsudvalget,
mens Conny Laursen, Gert Roland og Hans Jørgen Lund danner festudvalget. Otto Ejsing er fortsat
revisor.
Pga. det gode regnskab blev det vedtaget, at der ikke opkræves kontingent for 2021.
Kaj Poulsen kunne under punktet Evt. fortælle, at han holder foredrag i Nykøbing Mors om sin
egen, Tommy Troelsens og Henning Enoksens respektive karrierer.


Forsamlingen mindedes Preben Thomsen, Per Thomsen, Poul Bilde og Tommy Troelsen, der alle er
gået bort siden sidst.


Gert Eg kunne herefter afslutte en stilfærdig generalforsamling.
Kaj Kohave kunne overrække vingaver til de tilstedeværende af ikke færre end 17 medlemmer, der
siden sidste møde er fyldt rundt eller halvrundt:
Keld Hansen (85, fraværende), Tage Løvbjerg (80), Erik Pedersen (80), Ole Hansen (80), Karl
Charming (80), Ruth Karlsen (75), Bjarne Sørensen (75, fraværende), Conny Laursen (75), Kaj
Kohave (75), Ulrik le Fevre (75), Flemming Aarøe (75), Knud Nørregaard (70, fraværende), Ole
Conradsen (70), Hans Jørgen Lund (70), Erik Rosenlund (70), Jan Faber (65), Ole Kristensen (65).


16 spillere var i 1971 med til at hjemføre DM-trofæet. De 10 var til stede på mødet og blev behørigt
hyldet. Tommy Poulsen gennemgik triumfen og interviewede nogle af guldvinderne

Mesterskabet blev grundlagt i 1969, hvor VB først i den sidste kamp i Hvidovre reddede livet i 1.
division, da Jørgen Markussen scorede til 4-3, hvilket sendte B 1909 ned i stedet.
VB fulgte op i 1970 med en fjerdeplads og kunne med en sejr over Hvidovre i sidste kamp
forhindre københavnerne i at lade champagnen springe. Guldet gik i stedet til B 1903.
Året efter sikrede VB sig så titlen trods et nederlag på 2-3 i første kamp til … Hvidovre.
I en sæson, hvor Allan Simonsen debuterede i den tredje kamp, kunne drengene fra Nørreskoven
allerede i fjerdesidste runde på Storebæltsfærgen på vej til en kamp i Gentofte erfare, at titlen med
rundens øvrige resultater ikke længere kunne fravristes Frits Godtfredsens tropper.
DM blev trods en sløj afslutning sikret med fem points forspring og en målscore på 61-40. Iver
Schriver blev det år VB’s 16. landsholdsspiller.


Allan Simonsen, Tommy Hansen, Finn Johansen, Jens Jørgen Jensen, Conny Laursen, Jørgen
Markussen, Iver Schriver, Leon Dupont, Gert Jensen og Palle Just blev alle hyldet og modtog en
vinøs present.

IMG 20210810 110356 

Guldholdet fra 1971.

Hermed kunne Kaj Kohave slutte mødet.

referat: Ole Kristensen - foto: Thorben/Conny

Næste møde er tirsdag den 7. september i VB Parken kl. 10.00, hvor Allan Simonsen er foredragsholder. 

 

Kære VB Senior! - mail. den 23.4.2021.

Efter nøje overvejelser har bestyrelsen nu besluttet at næste møde først vil blive afholdt tirsdag 3. august, da VB Elite, museumsudvalg og moderklub ikke planlægger med større arrangementer i forbindelse med klubbens 130-års fødselsdag den 03. maj.

Derimod vil VB-Elite ifm. den nye sæsonstart fejrer guldholdet fra 71 og VB’s 130-års fødselsdag.

Forsamlingsforbuddet forventes først hævet til 50 personer indendørs 21. maj.

Seniorklubben planlægger således at mødes 3. august og markere klubbens fødselsdag og 1971 holdets danske mesterskab.

Derudover forventer vi, at alle medlemmer vil være fuldt vaccineret og at forsamlingsforbuddet vil være øget til minimum 75.

Mødet planlægges afholdt i det gamle stadion og hvor museet vil være klar og åbent.

Der har siden sidste information 21. februar været følgende to runde fødselsdage:

Conny Laursen 75 år i april og Erik Rosenlund 70 år i april.

Derudover er følgende 10 medlemmer fyldt rundt Senior år- fra marts til og med december 2020, og har lidt til gode:   

-Keld Hansen, 85 år i marts – 2 flasker

-Knud Nørregaard, 70 år i april – 1 flaske

-Ole Conradsen, 70 år i september – 2 flasker

-Tage Løvbjerg – 80 år i oktober – 1 flaske

-Jan Faber – 65 år i november – 1 flaske

-Ruth Carlsen – 75 år i november – 1 flaske

-Erik Pedersen – 80 år i november – 2 flasker

-Ole F. Hansen – 80 år i december – 1 flaske

-Bjarne Sørensen – 75 år i december – 2 flasker

Det er med dyb beklagelse at tre mangeårige medlemmer med tilsammen 528 kampe, 210 mål og 24 A-landskampe for VB desværre er gået bort.

Tommy Troelsen med 257 kampe, 130 mål og 16 A-landskampe gik bort 9. marts efter længere tids sygdom. Han blev 80 år.

Han blev lidt af et klubikon og var med til at vinde det første danmarksmesterskab i 1958 samt pokaltitlen to år i træk. Og han var med på det danske

landshold, der vandt OL sølvmedalje i 1960 i Rom.  Han stoppede i en alder af 28 år og gik i stedet trænervejen, hvor han i 1975 og tre år frem var ansat

som U21 landstræner før han rykkede over i mediebranchen og blev et fast indslag på mange danskeres fjernsyn, hvor han i mange år var synonym med

fodbold i tv om lørdagen. Tommy var et humørspredende medlem af Seniorklubben til det sidste.

Poul Bilde med 197 kampe, 61 mål og 8 A-landskampe gik bort 15. april efter længere tids skrantende helbred. Han blev 83 år.

Poul debuterede som 25-årig for VB i april 1963 hvor han scorede 3 mål i debut kampen mod Køge. Poul debuterede på A-landsholdet i 1965, hvor VB

havde hele fem spillere på A-landsholdet i kampen mod Norge. Poul sluttede sin aktive karriere i 1970 men fortsatte med lederarbejde i klubben og han

blev i 1974 indvalgt i bestyrelsen, hvor han blev formand i 8 år fra 1977 til 1985.

Han var en aldrig svigtende gæst ved Seniorklubbens møder til det sidste, hvor venlige kolleger/naboer sørgede for at Poul aldrig forsømte et møde.

Preben Thomsen med 74 kampe og 19 mål gik bort 15 april efter længere tids sygdom. Han blev 85 år.

Preben Thomsen havde et farligt venstre ben, der var frygtet af alle modstandere og han var med i den historiske kamp i juni 1956, da VB slog B93 og

rykkede op i 1. division for første gang og hvor vores to medlemmer Knud Herbert Sørensen og Erling Sørensen også var med til at starte en optur med

mesterskab i 1958. Da konkurrencen om spilletid på holdet spidsede til skiftede Preben til OB hvor han kom med på Foska billederne i OB's trøje.

Preben Thomsen vendte hjem til Vejle og VB, hvor han var medlem af Seniorklubben siden han fyldte 60 år og hvor han altid bidrog med højt humør indtil

hans sygdom forhindrede ham i at deltage.

ÆRET VÆRE TOMMYS; POULS OG PREBENS MINDE!

 

Kære VB Senior. mail den 21.2.2021

Bestyrelsen ønsker jer alle godt i denne noget kedelige periode i restriktionernes herredømme, og for nærværende kan vi stadig ikke sige noget præcist om, hvornår vi kan holde vores møder igen. Vi skrev i december, at vi tidligst ville kunne holde møde i marts. Vi kan nu meddele, at vi ikke kan holde møde i hverken marts eller april. 

Den eneste pejling vi kan henvise til, er den opdaterede vaccinationskalender af 15. februar, hvoraf det fremgår, at borgere over 85 vil være vaccineret ultimo uge 11 i marts, og borgere fra 80-84 vil være vaccineret i uge 16 i april, og borgere fra 75-79 vil være vaccineret i uge 17 i april og borgere fra 65-74 vil være vaccineret i uge 19 i maj.

Så vi må nok forvente, at vi tidligst 4. maj eller 1. juni kan holde møde igen. Vi har reserveret Allan Simonsen til mødet i maj, hvor VB fylder 130 år den 03. maj og Keld Bordinggaard til mødet i juni.

Vi vender naturligvis tilbage, så snart vi ved noget mere konkret.

Som nævnt blev regnskabet lavet færdigt primo januar med et resultat på 2.384 kr. og aktiver på 23.160 kr. – kontingentopkrævning afventer vores generalforsamling som vil blive afholdt på førstkommende møde.

Der har ikke siden 7. december 2020 været flere runde fødselsdage  

Vi har desværre måttet tage afsked med Per Thomsen 77 år, som stille sov ind den 20. januar efter flere års sygdom. Han var glad for at deltage i Seniorklubben og deltog også på Endelave turen for nogle år siden og dyrkede fitness træning i Lido indtil for et års tid siden. Han var en god ven/overbo til Leif Jacobsen i flere år.

Æret være Pers minde.

Det kan også nævnes, at VB´s Old Boys afdeling fyldte 60 år den 15. februar.

Det er jo godt, at vi her i vinterkulden har kunnet varme os med de gode resultater Superligaholdet har præsteret og håbe på, at vi kan forblive i Superligaen.

VB´s Seniorklub

21.02.2021

Luk