VB's divisionskvinder gik ned efter pausen mod ASA

image
Oliver Lundgaard
16. september 2018 kl. 20:33
I en jævnbyrdig og særdeles underholdende 1. halvleg var det mest bemærkelsesværdige, at det stod 0-0 ved pausen

VB gik ned efter pausen

Efter to sviende nederlag kom VB sidste weekend ovenpå igen med sejren i Lyseng. Lørdagens kamp i VB Parken mod ASA gav med et 0-2 nederlag et nyt lille dyk, men de unge vejlensere viste i alt fald før pausen, at man godt kan spille med i 1. division.

I en jævnbyrdig og særdeles underholdende 1. halvleg var det mest bemærkelsesværdige, at det stod 0-0 ved pausen. Chancer var der nemlig så rigeligt af i begge ender, hvor de to målmænd fik afgørende betydning.

VB-keeper Vibeke Juhl måtte allerede efter tre minutter diske op med en fin redning efter et ASA-hjørne. Halvlegens største chance havde VB’s Katrine Them, som efter en lidt heldig kontrabold var helt fri foran ASA-målet, men kæmperedning af aarhusianernes keeper Nana-Meyer Kryger Rasmussen.

Kort efter blev Kryger igen testet, da Cecilie Themsen fyrede kvalificeret af fra distancen, mens Vibeke Juhl to gange inden for et minut måtte gribe ind over for store muligheder til Anna Rubæk og Marie Pedersen. Jo, det var målpigernes dag i VB Parken.

Nadja Bryld havde halvlegens sidste store chance, da hun slap fri i venstresiden, men vinklen blev for spids, og igen kunne Nana-Maya Kryger parere.

Træner Simmelhag måtte allerede kort før halvtid bruge sin første udskiftning, da Katrine Them skadet måtte forlade banen. Marika Skov kom ind på top, mens Nadja Bryld blev skubbet ud på kanten.

VB kom aldrig rigtigt ud efter pausen. De mere rutinerede og afklarede ASA-spillere tog nu teten, og det lykkedes på intet tidspunkt vejlenserne at få sat noget rigtigt sammen og få etableret et tryk i de sidste 45 minutter, ligesom kæderne ikke stod så knivskarpe som før pausen. 2-0 sejren til den store klub fra Aarhus var således helt fortjent.

ASA’s Marie Pedersen havde den første mulighed efter pausen, men fik ikke ordentligt træf på bolden, og VB’s i særklasse bedste spiller, Vibeke Juhl, kunne redde let.

Efter en time faldt så kampens første mål. Efter en kæmpe blottelse i VB-forsvaret befandt Julie Moeslund sig alene foran VB-målet, og hun nettede sikkert.

Simmelhag sendte kort efter Laura Lindhardt på banen for Cecilie Themsen. Aarhusianerne var fremdeles dominerende, og farlige Marie Pedersen smækkede bolden på stolpen. Samme Pedersen forsøgte sig med en snes minutter igen med et lob, men på ny en fantomredning af Vibeke Juhl.

Simmelhag satsede mod slutningen og sendte hurtige Rikke Hansen frem, mens Maja Bjørg afløste Tramm i en nu trebackkæde, men chancen for udligning kom aldrig.

I stedet lukkede indskiftede Ulrikke Linde i sidste minut til 0-2.

Det rekonstruerede VB-hold må tage en god 1. halvleg med sig og så ellers se frem mod næste opgave, som bliver Vildbjerg på udebane.

VB-træner Jan Erik Simmelhag var som altid positiv efter kampen.

”Vi spiller en fin 1. halvleg, og havde Them scoret på sin store chance, er det ikke godt at vide, hvordan kampen havde udviklet sig. Vi står godt og kompakt på banen og spiller helt op med ASA før pausen. Jeg er især godt tilfreds med forsvaret. De får clearet godt og skiller sig fint af med bolden.

Efter pausen står kæderne ikke tæt nok, og vi virker trætte.

Vi skal arbejde hen imod at spille ens og godt over 90 minutter og ikke blot i 45 minutter,” slutter VB-coachen.

Tekst: Ole Kristensen